Fulfillment Magyarországon a Webshippy által

A fulfillment jelentése magyarul

A fulfillment jelentése

A fulfillment szó manapság leginkább a logisztika témaköréhez köthető. A fulfillment center, vagy fulfillment szolgáltató egy olyan logisztikai vállalat, amely átveszi a webáruház tulajdonosoktól és egyéb online kereskedelemmel foglalkozó vállalatoktól a teljes logisztikai folyamatokat, így ezáltal kiszervezésre kerül az értékesített termékek raktározása, csomagolása, kiszállítása és sokszor a számlázása is.

A fulfillment működése

A fulfillment cégek szoftverei általában összeköttetésben állnak a webáruházak motorjával, vagy az online értékesítést végző vállalkozások CRM rendszerével, így élőben látják az értékesítéseket, melyeket akár azonnal tudnak teljesíteni.

A fulfillment szolgáltatás nagyban megkönnyíti az online kereskedelmi vállalkozások életét, hisz az ekereskedelemben a logisztika az egyik legösszetettebb és legtöbb hibalehetőséget rejtő terület, mindazonáltal a cégek fix költségének a jelentős részét teszi ki. Így a fulfillment szolgáltatást választó webáruházak jelentős fix költségtől mentesülnek, nem kell raktárat bérelniük, csomagoló alkalmazottakat és azok járulékait fizetniük, tehát az erre szánt összeget a növekedésre, marketingre fordíthatják. Mindebből adódóan a versenyképességük jelentősen megnő a konkurens társaikhoz képest és a növekedésük skálázhatóvá válik, hisz könnyen kalkulálható formában, a kiküldött csomagok számának arányában fizetnek a logisztikáért.

Fulfillment szó jelentése magyarul

A fulfillment szónak magyar megfelelője egyelőre nem nagyon létezik. Leginkább a bérraktározást, bércsomagolást és kiszervezett rendelés teljesítés kifejezéseket szokták használni.

Fulfillment Magyarországon és külföldön

A fulfillmentnek Amerikában, illetve a Nyugat-európai országokban már nagy múltja van, Magyarországon csak nem rég jelentek meg a komplex megoldásokat szolgáltató vállalatok. Az egyik legrégebbi és legismertebb amerikai fulfillment szolgáltatást nyújtó vállalat az Amazon, több millió rendelést teljesít évente. Magyarországon a Webshippy Fulfillment az a szolgáltató, amely fejlett szoftveres hátterével képes összekapcsolódni az ismertebb webáruház motorokkal, valamint online számlázó rendszerekkel. Megversenyeztetett logisztikai alvállalkozói révén kimagasló kedvezményeket nyújt ügyfeleinek a szállítási árak tekintetében, így segítségével nem csak belföldön, de a környező országokban is képes alacsony árakon kiszállítást nyújtani, akár külföldi utánvét kezeléssel is.

TOVÁBBI CIKKEINK