2021 karácsonyi és év végi csomagkiküldések

Szeretnéd tudni, hogy mikor add fel a csomagjaidat, hogy időben megérkezzenek a vásárlóidhoz, vagy, hogy mi lesz teljesítési központunk karácsonyi nyitvatartási ideje? 

Mivel egyre erősebben kacsintgat ránk a karácsony, legfontosabb célunk, hogy az év végi nagy hajrában is minden rendelést a megszokott precizitással és minőségben tudjunk teljesíteni webáruházad számára. Ezért kérjük, hogy az alábbi tájékoztatónkat olvasd el, és figyelj a benne szereplő határidőkre a zökkenőmentes rendelésteljesítés érdekében.

A legfontosabb év végi dátumok*:

Utolsó csomagfeladási nap karácsony előtti kézbesítéssel:
Belföld: December 22. (kézbesítés: december 23.)
Nemzetközi**: December 17. (kézbesítés: december 23-ig.)

Utolsó csomagfeladási napok karácsony utáni kézbesítéssel:
Belföld: December 23. (kézbesítés: december 27.)
Nemzetközi**: December 23.

* A csomagküldő cégek leterheltsége miatt előforduló esetleges csúszásokért nem tudunk felelősséget vállalni
**Elsősorban légi szállításra értendő, közúti szállításoknál az adott ország szállítási idejével kell kalkulálni.

Belföldi csomagok

Házhozszállítás – December 22. 12:00
Ez az a mágikus dátum, amely előtt beérkezett rendeléseket még ki tudjuk szállítani vásárlóidnak karácsonyig. Aki erről lecsúszik, az a futárok ünnepi munkarendje miatt leghamarabb december 27-án juthat csak a rendeléséhez. Mi azért javasoljuk, hogy vásárlóidnak inkább a december 21-ét kommunikáld, mint rendelési határidő.

Foxpost csomagautomaták

A december 21-én 12:00-ig leadott megrendelések karácsony előtt még a csomagautomatákba kerülnek. A december 22., 23-án begyűjtött csomagok automatába kerülése már csak karácsony után fog megtörténni. Ez nem jelenti azt, hogy nem érhet célba a csomagod, de nem tudják 100%-ig garantálni.

Mi javasoljuk, hogy a csomagautomatás átvételi opciót, ha tudjátok, szorítsátok vissza karácsony előtt, mert sajnos ebben az időszakban nagyon telítettek az automaták. Ez azt jelenti, hogy tőlünk hiába gyűjtik be időben a csomagodat, de mivel nem lesz szabad hely az adott automatában, így nem fog átadásra kerülni a megfelelő időben.

Két ünnep között az automaták töltése csak december 29. és 30-án valósul meg.

Nemzetközi csomagok

A megnövekedett közúti és légi áruforgalom miatt idén is jó eséllyel kitolódnak a szállítási időtartamok szállítópartnereinknél.

Közúti szállítások során a Közép- és Kelet-Európába küldött csomagok esetében azt javasoljuk, hogy legkésőbb 2021. december 15-ig át kell adni a csomagokat a futárszolgálatnak. Ha a fent említetteken kívül más országokba küldesz csomagokat, azt javasoljuk, hogy legkésőbb 2021. december 14. 12:00-ig töltsd fel a megrendelésedet.

Tapasztalataink szerint légi szállításoknál a 2021. december 17. 12:00-ig leadott megrendelések esetén kivitelezhető, hogy a csomagok karácsony előtt célba érjenek.

Árubeszállítások megfelelő ütemezése

Az áruszállítások megsokszorozódása miatt az átlagos bevételezési idő is esetleg megnövekedhet, de az árubeszállítási előjegyzés megfelelő használatával nem nagyon fordulhat elő. Ehhez viszont rád is szükségünk van!

Azzal tudod segíteni a mi munkánkat, ha pontosak a mennyiségek, tehát valóban annyit szállítassz be, mint amennyit a rendszerben előrejeleztél. Illetve kérjük, hogy valóban azon a napon szállítsd be a termékeket, amikorra időpontot foglaltál.

Sürgős? Megoldjuk!

Amennyiben sürgős bevételezésre van szükséged, kérlek vedd igénybe elsőbbségi bevételezési szolgáltatásunkat, melynek segítségével korábban készletre vesszük a termékeket.

Webshippy-ben rögzített árukiszállítások

Ha te magad rögzítesz árukiszállítást (pl. nagyobb megrendelődnek), melynek elszállításáról te gondoskodsz, akkor továbbra is 2 munkanapon belül fogjuk tudni teljesíteni a termékek összekészítését a szolgáltatás megrendelésétől számítva, ez nem változik.

Amint összekészítettük az árut, e-mailben értesítünk, hogy átvehető. Mindenképpen várd meg ezt az értesítést, így el tudjuk kerülni, hogy az áruért korábban érkezve várakoznod kelljen, amíg mi elkészülünk vele.

Fontos: hétfői napra nem lehet kiszállítást rögzíteni, ugyanis a hétvégi megrendelések megnövekedése miatt ezen a napon nem áll módunkban árukiadást biztosítani.

Amennyiben összekészítettük az árut az általad rögzített napra, adott hét utolsó munkanapjáig (péntekig) gondoskodnod kell az áru elszállításáról, különben visszamozgatjuk a termékeket a polcra, melynek költségét kiszámlázzuk. Az év végi forgalomnövekedés miatt kérjük, hogy erre fokozottan figyelj.

Webshippy nyitvatartása (Raktár és Ügyfélszolgálat):

A karácsonyi szezon az év legigényesebb időszaka az e-kereskedelemben, és természetesen ez idő alatt is számíthatsz a segítségünkre. Ügyfélszolgálatunk december 23-ig, valamint december 28. és 30. között normál nyitvatartással áll a rendelkezésedre.

December 11. szombat: 09:00 – 17:00
December 23-ig: 09:00 – 17:00
December 24-26: zárva
December 27-30: 09:00 – 17:00
December 31: 09:00 – 14:00

Jó hangulatú ünnepi készülődést, valamint sok erőt, kitartást és örömteli izgalmat kívánunk az év végi időszakhoz!