30 online értékesítési megoldás: így add el a termékedet online - Webshippy Fulfillments

30 ONLINE ÉRTÉKESÍTÉSI MEGOLDÁS

Subheader amit még várok Ágitól 🙂

30 online értékesítési megoldás: így add el a termékedet online

Egy webshop indítása több összetevős: választanod kell egy jó webshop motort, ki kell találnod mit árulj (ebben segíthet a Dropshippy) és meg kell oldanod a logisztikát vagy egyénileg, vagy kiszervezéssel.

Kész vagy mindennel, kilőtted az oldalt, majd nek történik semmi, nem jön egy vevő sem.

Pedig sokan gondolják úgy, hogy egy webshopot csak össze rakni és onnantól minden jön magától. De nem. A vevőkért igenis meg kell küzdeni. Fel kell fedezni azokat a csatornákat, ahol el lehet őket érni. Ahol meg tudod szólítani őket. De mégis merre indulj el?

Ebben segít Neked a legújabb anyagunk, ahol 30 olyan megoldást szedtünk össze, amin keresztül garantáltan meg tudod szerezni az első vásárlóidat.

Közösségi média

Ha jól bánsz a Facebook adta lehetőségekkel, akkor a webshopod beindítására a személyes profilodat és a kimondottan üzleti célú Facebook oldaladat is használhatod.

Bár évről évre fejlődik, de Magyarországon a LinkedIn még közel sem tölt be olyan markáns szerepet, mint külföldön. Ennek ellenére hasznos eszköz, ha szeretnél minél szélesebb networkot, szakmai hálót kialakítani.

A hazai tévénézési szokások átalakulása már jó pár éve tart. Napjainkban az emberek figyelmét sokkal nehezebb felkelteni egy hagyományos tévéműsorral – érdemesebb a YouTube-ba fektetni!

Az Instagramnak mindenképpen helyet kell adni ebben a listában, mert egy egyszerűen használható marketing eszköz és az egyik legkönnyebb módja a fiatalok elérésének.

Keresőoptimalizálás (SEO)

Sokan úgy hivatkoznak rá, mint az “online marketing szent grálja”.
Ha eléred, hogy a keresőmotorok “szeressék” az oldaladat, akkor ingyen forgalomhoz fogsz jutni. Akkor is, amikor épp nyaralsz vagy alszol.

Hogy lehet mások weboldalát felhasználni arra, hogy a Te organikus forgalmad legyen sokkal nagyobb? Erre szokták használni a parazita SEO-t.

Ma már nem csak szöveges találatokkal, hanem képekkel is lehet SEO-zni. Méghozzá nagyon hatékonyan. A termékfotók, illusztrációk és egyéb képek keresőoptimalizálása mellett tehát nem szabad elsiklani.

Google Cégem

Ha nem ismerős a neve, akkor lehet, hogy “Google Helyek”-ként ismered. Ha még így sem, akkor sürgősen be kell pótolnod ezt a hiányosságot.

Analitika

Miért nem vásárolta meg a termékedet az utóbbi 1 napban senki? Mi az oka annak, hogy egy hét alatt 50%-ot csökkentek az eladásaid? Hogyan talált rád az, aki épp most vett tőled több száz terméket? Ezekre ad választ az analitika!

PR

Minél több nyomot hagyunk magunk után az online térben, annál könnyebben megtalálnak minket. Tévedsz, ha arra gondolsz, hogy nincs miről közleményt kiadnod.

A PR egy lehetséges megvalósítási módjáról, az elismert iparági szereplővel való interjúkészítés előnyeiről olvashatsz.

A newsjacking, azaz a hírrablás során gyakorlatilag egy felkapott hírre vagy témára reagálunk, hogy a szenzációt kapcsolatba hozzuk saját márkánkkal,  termékeinkkel vagy szolgáltatásainkkal.
 

Kiemelkedő, rendkívüli termék eladása

Egy ilyen rendkívüli termék arra jó, hogy rengeteg érdeklődőt vonzzon oda az oldaladra, és ha már ott vannak, körül fognak nézni, mi minden mást árulsz.

Tartalommarketing

A vendégcikk írás nem más, mint egy bemutatkozás. Bemutatkozol egy követőrétegnek, amit más épített fel. A saját olvasói bíznak benne, ezért követik – és te ezt a bizalmat “kölcsönzöd” el tőle.

Bár sok helyen tudsz tartalmat előállítani, általában nem te kontrollálod az adott médiumot. Az oldaladat és a blogodat 100%-ban te birtoklod – nincsen semmiféle megkötés.

Számos kutatás bizonyítja, hogy az email feliratkozók az egyik legjobban aktivizálható csoportnak számítanak, így minden egyes feliratkozó számít.

Virális marketing

Ahhoz, hogy valami virálissá váljon, megosztást kell generálnia. Akár személyesen, szájról szájra terjedően, akár közösségi médiában, vagy bármely térben, ahol a célközönséged megtalálható.

Kiállítások, expók

Bár a webáruházad online, nem árt találkoznod az ügyfeleiddel/vásárlóiddal offline, hiszen a személyes találkozó teljesen mást dolgokat vált ki mindenkiből. Jó arcot is párosítani a márkák mellé.

A konferenciák és expok mellett számos szakmai közösség és meetup van, ahol meg tudod találni az ideális célközönséged. Akár mint résztvevő, akár mint előadó. Ilyen közösségek kialakításához nyújt segítséget maga a Meetup szolgáltatás.

Fizetett hirdetések

A fizetett hirdetéseket egyik legdominánsabb része a Facebook hirdetés, amely kiemelkedő szerepet játszik már az amerikai elnökválasztásokban is.

A Google Ads a másik domináns reklámfelület a Facebook Ads mellett a kattintásalapú hirdetési szolgáltatások között, ezért nem meglepő módon az online (és teljes) reklámbevételek nagy része a két tech óriáshoz fut be.

A bannerek egyidősek az internettel. Szép lassan az emberek immunissá váltak rá. Majd túlléptünk az elhasználódáson, és ismét működni kezdtek.

A bannerekhez hasonlóan a nyomtatott sajtó is egyre kevésbé működött, majd mikor mindenki lemondott róla, ismét erősödni kezdett.

Minden területen és iparágban vannak olyan események, amiket támogatni lehet. Még akár néha nagyon kevés pénzből vagy barterben is.

Kuponok

Az érdeklődők táplálása és a vásárlás felé tolása a marketing szerves része, és amikor a vásárlás határán van, egy kuponkód általában csodát tesz, és átlendíti ezen a bűvös határon.

Értékelések

A mai modern környezetben a szájról szájra terjedő ajánlások helyét szépen lassan (vagy talán nem is olyan lassan) átvették az internetes értékelések.

Hagyományos marketing

A szórólapozás az egyik legősibb marketing módszer.
De mint minden marketingcsatornának, ennek is érdemes nem vaktában, hanem stratégiailag megtervezett lépésekben nekivágni.

Egyéb megoldások

Hogyan győzz meg valakit, hogy megvegye a termékedet, amikor még szinte semmit nem tud rólad? A felhasználókban keltett bizalom és biztonságérzet segíthet fellendíteni webáruházad forgalmát.

Elsőre nagyon kevesen ismerik fel, hogy mennyi kapcsolódó terület van a saját termékéhez és webshopjához. Ha ezeket szisztematikusan felismered és feltárod, akkor olyan lehetőségek nyílnak meg előtted, amiről sokan csak álmodni mernek.

Egy piacon nem csak versenytársak vannak, hanem partnerek is. Rajtuk keresztül is el lehet adni a saját termékeidet. Méghozzá meglepően hatékonyan.