400 milliós beruházás a Webshippynél: megdupláztuk a robotrendszerünket

Olvasási idő: 4 perc

Rohamosan változik az e-kereskedelmi gyakorlat, a recesszió változásokat hozott mind a beszerzésben, mind az értékesítésben, mind raktározásban. Ezért a Webshippynél is jelentős lépéseket tettünk, amelyekkel itthon is megvalósult az elérhető legmodernebb e-kereskedelmi rendeléskiszolgálás.

Nézzük a részleteket!

– Bővítettük a robotkapacitást: az 1 millió eurós beruházás után kétszer annyi robot áll a rendelkezésünkre, ezzel nőtt a robottárolási és -szedési kapacitás, a csomagolási kapacitás, vagyis megnövekedett a hatékonyság és a fulfillment raktárunk áteresztő képessége.
– A 10 ezer négyzetméteres raktárunknak az egyharmada immár robotizáltan működik. Ezáltal 130%-kal több csomagot vagyunk képesek kiszolgálni havonta, a napi csúcs máris 35%-kal nőtt.
– 1200 aktív ügyfelünk 95 ezer cikkéből 1,6 millió van a raktárban, ennek fele robotokon található.
– Hamarosan elkészül a puffer raktárunk, amely a raklapos háttértárolásra nyújt minden igényt kielégítő megoldást.

A jelentős beruházásról a Forbes magazin is beszámolt, amelyet ezen a linken tudsz elolvasni.

Mostantól 12 bevételező pult, 11 robot szedőkapu, 32 csomagolóállomás biztosítja a hatékonyság növekedését minden munkafázisban. A kétszer annyi robot kétszer akkora robotterületet jelent, valamint kétszer annyi robotizált tárhelykapacitást. A 45 robot 15 órát tölt munkával, a munkaidő 90%-ban mozgásban van.

NÉZD MEG PERÉNYI ANDRÁS VIDEÓJÁT A FEJLESZTÉS RÉSZLETEIRŐL!

Mindezekre a fejlesztésekre azért volt szükség, mert a virtuális készletekkel való kereskedés a beszállítás gyorsítását igényelte: aznapi bevételezést, aznapi kiszolgálást. Illetve a hibrid csomagok (amelyekben van raktárból szedett termék és aznap bevételezett termék is) megnövekedett mennyisége is arra késztetett minket, hogy tovább fejlesszük a szedés sebességét és a tárolási módozatokat (robot, kézi polcos és raklapos tárolás).

Reményeink szerint a gyors kiszolgálás, a korai cut-off time segíti az ügyfeleinket például a külföldi terjeszkedésben. Ehhez hozzájárul az Innoship integráció is, amely által partnereink az EU minél több futárcégével integrálódni tudnak.

Ezekkel a fejlesztésekkel ügyfeleink, a hazai e-kereskedők számára megvalósult az elérhető legmodernebb e-kereskedelmi rendeléskiszolgálás.

Picture of Perényi András

Perényi András

Kapcsolódó cikkek