400 milliós beruházás a Webshippynél: megdupláztuk a robotrendszerünket

Olvasási idő: 4 perc

Rohamosan változik az e-kereskedelmi gyakorlat, a recesszió változásokat hozott mind a beszerzésben, mind az értékesítésben, mind raktározásban. Ezért a Webshippynél is jelentős lépéseket tettünk, amelyekkel itthon is megvalósult az elérhető legmodernebb e-kereskedelmi rendeléskiszolgálás.

Nézzük a részleteket!

– Bővítettük a robotkapacitást: az 1 millió eurós beruházás után kétszer annyi robot áll a rendelkezésünkre, ezzel nőtt a robottárolási és -szedési kapacitás, a csomagolási kapacitás, vagyis megnövekedett a hatékonyság és a fulfillment raktárunk áteresztő képessége.
– A 10 ezer négyzetméteres raktárunknak az egyharmada immár robotizáltan működik. Ezáltal 130%-kal több csomagot vagyunk képesek kiszolgálni havonta, a napi csúcs máris 35%-kal nőtt.
– 1200 aktív ügyfelünk 95 ezer cikkéből 1,6 millió van a raktárban, ennek fele robotokon található.
– Hamarosan elkészül a puffer raktárunk, amely a raklapos háttértárolásra nyújt minden igényt kielégítő megoldást.

A jelentős beruházásról a Forbes magazin is beszámolt, amelyet ezen a linken tudsz elolvasni.

Mostantól 12 bevételező pult, 11 robot szedőkapu, 32 csomagolóállomás biztosítja a hatékonyság növekedését minden munkafázisban. A kétszer annyi robot kétszer akkora robotterületet jelent, valamint kétszer annyi robotizált tárhelykapacitást. A 45 robot 15 órát tölt munkával, a munkaidő 90%-ban mozgásban van.

NÉZD MEG PERÉNYI ANDRÁS VIDEÓJÁT A FEJLESZTÉS RÉSZLETEIRŐL!

Mindezekre a fejlesztésekre azért volt szükség, mert a virtuális készletekkel való kereskedés a beszállítás gyorsítását igényelte: aznapi bevételezést, aznapi kiszolgálást. Illetve a hibrid csomagok (amelyekben van raktárból szedett termék és aznap bevételezett termék is) megnövekedett mennyisége is arra késztetett minket, hogy tovább fejlesszük a szedés sebességét és a tárolási módozatokat (robot, kézi polcos és raklapos tárolás).

Reményeink szerint a gyors kiszolgálás, a korai cut-off time segíti az ügyfeleinket például a külföldi terjeszkedésben. Ehhez hozzájárul az Innoship integráció is, amely által partnereink az EU minél több futárcégével integrálódni tudnak.

Ezekkel a fejlesztésekkel ügyfeleink, a hazai e-kereskedők számára megvalósult az elérhető legmodernebb e-kereskedelmi rendeléskiszolgálás.

Perényi András

Perényi András

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

61 cikk

Kedvező árú csomagküldés itthon és külföldön?
A Webshippy szolgáltatja!

Már a DPD is elérhető kínálatunkban, versenyképes árakkal és akár másnapi szállítással. Így már 7 futárcég közül választhatnak webshop partnereink és az ügyfelek.