Milliárdos exit: új többségi tulajdonosa lett a Webshippynek

Írta: Webshippy
Olvasási idő: 4 perc

A Webshippy, Magyarország piacvezető fulfillment vállalata, amely az online kereskedők számára nyújt robotizált kiszervezett logisztikai szolgáltatásokat, több milliárdos tranzakciót zárt. A cégnek új többségi tulajdonosa lett, megnyitva ezzel egy valódi utat a nemzetközi piacok felé való kitöréshez a hazai webshopok számára.

A vevő fél Fergal Garvey és Stefan Mladenovic befektetési cége, akiknek a legnagyobb befektetése és zászlóshajó projektje a Taxually, egy technológiai startup, amely az e-kereskedelmi szereplőket támogatja az Európai Uniós áfa konszolidációjában. 40 országban vannak jelen és több, mint 10 ezer kereskedőt szolgálnak ki, köztük olyan cégeket, mint az Amazon, az eBay, vagy a BBC.

A cég alapítója, Perényi András, aki továbbra is a Webshippy tulajdonosa és ügyvezetője marad, kiemelte, hogy a vállalatnak új horizontok felé kell nyitnia. „Elsőként valósítottuk meg a modern e-fulfillment szolgáltatásokat Magyarországon, de most itt az ideje, hogy nemzetközi piacok felé is nyissunk.” mondta Perényi.

A Webshippy több mint 2000 online kereskedőt szolgál ki Magyarországon, köztük olyan neves márkákat, mint a Butlers, Helia-D és az Ilcsi Kozmetikumok. A vállalat sikerének kulcsa az átfogó logisztikai megoldásokban és az erőteljes IT támogatásban rejlik, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy hatékonyan kezeljék az e-kereskedelmi rendeléseket.

Az új többségi tulajdonosok, Garvey és Mladenovic, a Taxually sikereire építve tovább akarják bővíteni a Webshippy nemzetközi jelenlétét. „A Taxually és a Webshippy kombinált erőforrásai és szolgáltatásai kivételes előnyöket nyújtanak mind a hazai, mind a nemzetközi kereskedők számára,” mondta Mladenovic.

Az üzleti angyalok és a szakmai befektetők, mint a DayOne Capital és a Trans-Sped, döntöttek arról, hogy eladják tulajdonrészeiket, a cég jövőbeli irányát és a várható növekedést figyelembe véve. Mindhárom fél kifejezte, hogy a Webshippy új tulajdonosi struktúrája jobban megfelel a vállalat következő fejlődési szakaszának.

Perényi András hozzátette, hogy a Webshippy kész a nemzetközi terjeszkedésre, köszönhetően az erős IT háttérnek és a Taxually-val való együttműködésnek, amely új lehetőségeket nyit az európai piacokon. „Célunk, hogy Magyarországról szolgáljuk ki az európai kereskedők nemzetközi rendeléseit, ezzel új munkahelyeket teremtve és külföldi tőkét vonzva az országba,” mondta a CEO.

A Webshippy meglévő ügyfelei számára hatalmas segítséget jelentenek majd a két cég szinergiái a nemzetközi terjeszkedésben, akik ezáltal könnyen elérhetik majd Európa vezető e-kereskedelmi ökoszisztémáját, piactereket, együttműködő partnereket, marketing ügynökségeket és kiszervezett ügyfélszolgálati megoldásokat, valamint végtelenül leegyszerűsíthetik a különböző országok áfakezelési folyamatait, így arra fókuszálhatnak, ami a legfontosabb: az eladásra.

Ez a stratégiai lépés nem csak a Webshippy számára jelent új fejezetet, hanem erősíti Magyarország pozícióját is az e-kereskedelmi logisztika területén, kiemelve a régióban betöltött vezető szerepét. Az új tulajdonosi struktúra és a befektetési tőke bevonása lehetővé teszi a Webshippy számára, hogy tovább növelje hatékonyságát és kiépítse nemzetközi gerinchálóját, így hozzájárulva a globális e-kereskedelmi ökoszisztéma fejlődéséhez.

Picture of Webshippy

Webshippy

Webshippy Content

Kapcsolódó cikkek