Ha… Akkor… Bemutatkozik a Csomagolási szabályok

Olvasási idő: 3 perc
Webshippy Csomagolási Szabályok

Az online kereskedelem folyamatos fejlődésével egyre szofisztikáltabb igényeknek kell megfelelniük a webáruház tulajdonosoknak mind marketing, mind logisztikai szempontból. A vevők megszerzése egyre költségesebb, így kiemelten fontos, hogy egy-egy marketing aktivitásunk során ne csak egyszeri vásárlókat irányítsunk az oldalunkra, hanem lojális, visszatérő vásárlóközönséget építsünk. Egy korábbi vásárló újravásárlásra ösztönzése mindig könnyebb, mint egy új vevő elcsábítása, de fontos, hogy aktívan ötleteljünk és tegyünk azért, hogy a lehető legmaradandóbb élményt alakítsuk ki. Egy apró ajándék, egy kiegészítő termékminta, egy kedvezményre jogosító kupon mind-mind márkahűséget épít és növelheti a visszatérő vásárlók arányát.

Hogy mindezt könnyedén, hibamentesen és automatizáltan megvalósítsuk, büszkén mutatjuk be legújabb fejlesztésünket, a Csomagolási szabályokat.

Ajándék termékminta, kedvezmény kupon a csomagba? Nem akadály többé!

A Csomagolási szabályok, a Webshippy rendszerének legújabb funkciója, segítségével könnyedén létrehozhatsz különféle feltételekhez kötött eseményeket, amiket a csomagok összekészítése során figyelembe veszünk. Feltételként megadhatod, hogy milyen termékek rendelése esetén érvényesüljön a szabály, eseményként pedig, hogy milyen más elemeket, ajándék termékeket, szórólapokat helyezzünk a csomagba a szabály érvényesülésekor.

Webshippy csomagolási szabályok screenshot

Szabályokat bármikor létrehozhatsz és megszüntethetsz az adminisztrációs rendszerben, a Logisztika menüpont, Csomagolási szabályok aloldalán. Lehetőséged van megadni, hogy az adott szabály milyen dátumok közt legyen érvényes, illetve, hogy minden beérkező rendelésre, vagy csak bizonyos feltételek teljesülése esetén aktiválódjon. Feltételek közé megadható, hogy egy adott termék szerepel, vagy épp nem szerepel a rendelt tételek között, illetve adott rendelési mennyiséghez is köthetők szabályok. Ezt kihasználva létrehozható több szabály is, pl. ha egy adott termékből legalább 5 darabot rendelnek, akkor kerüljön mellé egy kiegészítő ajándék termék. Az utolsó fázisban adható meg, hogy a szabály teljesülése esetén mi kerüljön a csomagba és milyen mennyiségben.

Mi kerülhet a dobozba?

A csomagba bármilyen fizikai “tárgy” kerülhet, ami vonalkóddal van ellátva és készleten van a logisztikai központunkban, ahonnan a főterméket küldjük ki. Ez azt is jelenti tehát, hogy mindent, ami bármilyen módon felhasználunk a csomagolás során, egyedi vonalkóddal kell ellátni és bevételezés útján kell feltölteni a Webshippy rendszerébe. Ez magában foglalja az ajándék termékmintákat, a matricákat és a szórólapokat is.

Nyomtatott anyagok esetén praktikus már a tervezés fázisában elhelyezni egy apró vonalkódot a kreatív anyag valamely sarkában, mely nem zavarja a szemet, viszont segítségével könnyedén beazonosítható és kezelhető a raktári folyamatok során. Értelem szerűen ezek a termékek nem feltétlenül kell, hogy szerepeljenek a webáruházadban, hisz pl. egy szórólapot nem fogsz feltölteni a termékeid közé, azonban fontos, hogy a Webshippy termék adatbázisában szerepeltesd őket és a termékbeszállítási előjegyzések során is szerepeljenek a listában, pontos darabszámokkal megjelölve.

Bízunk benne, hogy a Csomagolási szabályok alkalmazásával még több lojális vásárlót és ezáltal több rendelést fogsz realizálni, ami a vállalkozásod további erősödéséhez vezet majd. Ha bármi kérdésed merülne fel, keresd logisztikai tanácsadó kollégáinkat.

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek