Innováció a csomagolásban: díjnyertes Webshippy dobozok

Olvasási idő: 2 perc

Szeretjük a dobozainkat. Nagyon könnyű használni őket, biztonságosak és – bár lehet, hogy elfogultak vagyunk – nagyon szépek is. 

Nem volt ez mindig így, de az idei év elején már olyan mértékben fejlődött az online kereskedelem és ezzel együtt olyan ütemben nőtt nálunk a csomagszám, hogy lépnünk kellett. Többek között megvizsgáltuk, hogyan tudnánk javítani a csomagolási folyamaton és rájöttünk, hogy a dobozok összeállítása és a ragasztószalag felhelyezése a legidőigényesebb. Ezért kerestük meg a DS Smith Packaging Hungary Kft-t, hogy tervezzünk közösen valami olyan innovatív megoldást, ami hatékonyabbá teszi a folyamatainkat.

Így születtek meg a ma is használt Webshippy dobozok, melyekért a DS Smith Kft. idén elnyerte a Hungaropack Ipari Kreativitás Díját!

Hogy miért? Mert egy olyan, 8 részes, fantasztikus dobozcsaládot álmodott meg számunkra, ami minden elvárásnak és kívánságnak megfelel, ami számunkra fontos:

  • lehetővé teszi, hogy egységesen, mégis rugalmasan tudjunk csomagolni rendkívül különböző termékeket
  • pillanatok alatt össze tudják állítani a kollégák
  • nagy teherbírású, dupla aljú kialakítása a nehezebb termékek csomagolására is alkalmas
  • a lehető legkevesebb térkitöltő anyagot használjuk a segítségével
  • biztonságos, hiszen nem lehet észrevétlenül felnyitni 
  • a fogyasztói élményt is növeli az esztétikus, modern és professzionális hatást keltő megjelenés.

A raktárban dolgozó munkatársaink azért örülnek, mert gyorsan és könnyedén tudják végezni a munkájukat, a pénzügyesek pedig azért, mert jelentős megtakarítást jelent a méretre optimalizált dobozcsalád és a minimalizált térkitöltő-felhasználás. Ráadásul a vezetőség is boldog, hiszen ez utóbbi környezetvédelmi szempontból is nagyon fontos számunkra.

Amit pedig mind az ügyfeleink, mind az ő vevőik nagyra értékelnek a csomagolás terén, az az ügyes kialakítás, ami ragasztószalag helyett egy beakadó füllel zárja le a dobozt, így azonnal látszik, ha fel lett nyitva. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy a címzetten kívül bárki hozzáférjen a tartalmához. Kézbesítés után pedig rendkívül egyszerűen kinyitható a perforáció és a tépőszalag segítségével. 
Nemcsak mi imádjuk, de az ügyfeleink és a vásárlók is!

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek