Szerezz új vásárlókat a Dognet Affiliate Hálózattal!

Olvasási idő: 7 perc
affiliate marketing

Aki webshopot működtet, az tudja, hogy mennyire nehéz, de egyben mennyire fontos egy hatékony reklámkampány kialakítása. Az e-kereskedelemben számtalan lehetőség kínálkozik egy webshop népszerűségének, és ezáltal bevételének növelésére.

Az online marketing a klasszikus pay-per-click (PPC, azaz a kattintásért fizetés) módszertől kezdve az SEO optimalizáláson keresztül egészen az e-mail és közösségi média marketingig sokfajta lehetőséget kínál egy webshop ismertségének növelésére. Ezeket a módszereket természetesen mindig testreszabottan, az adott vállalkozás igényeinek, piacának megfelelően érdemes kombinálni..

A legtöbb esetben ezeket a tevékenységeket ügynökségekre vagy szabadúszókra bízzák a webshop tulajdonosok. Általában havidíjas vagy egyszeri szerződéssel bízzák meg az alvállalkozókat, akik elvégzik az adott részfeladatot, legyen az egy facebook kampány beállítása, kulcsszó-kutatás, vagy tartalmak előállítása. A dolog hátulütője sokszor azonban az, hogy ez még nem garantálja a sikert, tehát a befektetett pénz nem biztos, hogy megtérül. De van-e olyan fajta marketing, ahol tényleg csak akkor fizet egy webshop, ha a kampány sikerrel is jár?

Igen! És ez az affiliate marketing.

affiliate

Hogyan működik az affiliate marketing?


Az affiliate marketing jutalékon alapul.
Működési elve egyszerű, mégis nagyszerű. Az egyik fél a webshop – ebben az esetben a hirdető –, aki növelni akarja eladásainak számát. Eldönti tehát, hogy reklámelemeket szeretne megjeleníteni valahol, ezért elindít egy kampányt. A másik fél egy weboldal, ahol ezeket a reklámelemeket meg lehet jeleníteni. Ezek általában blogok, online magazinok, influencerek, vagy más, tartalmat létrehozó oldalak – ezek az úgynevezett partnerek. A partner megjelenít weboldalán egy linket, bannert vagy másfajta reklámelemet a hirdető kampányából, amire ha rákattint a weboldal látogatója, továbbítja őt a hirdető weboldalára. És itt jön a lényeg: Ha a hirdetésből érkező látogató megvásárolja a reklámozott terméket, akkor a partner a hirdetőtől jutalékot kap a sikeres üzlet közvetítéséért. A hirdetőt és a partnert pedig az affiliate hálózat köti össze – itt jön képbe a Dognet.

Az affiliate hálózatok egyrészt adatbázisként működnek, ahova partnerek és hirdetők be tudnak jelentkezni, és így tudnak egymásra találni. Másrészt IT megoldást is kínálnak, hogy az affiliate linkek rendesen működjenek, a konverziók helyesen legyenek regisztrálva és ezáltal a jutalékok is időben és helyesen legyenek megítélve, valamint ne lehessen visszaélnie egyik félnek sem a szabályokkal. De a Dognet ennél még többet kínál: nem csak lélek nélküli infrastruktúra, hanem egy igazi szolgáltatás, ami mögött emberek állnak.

A Dognet az egyik legsikeresebb affiliate hálózat Közép-Európában


A
Dognet története 2013-ban indult. Először a szlovák és a cseh piacon kezdődött működésünk, idővel aztán további európai országokban is felkínáltuk szolgálatainkat. Magyarország volt az első a külföldi expanzióban, az első konverziók 2017-ben lettek registzrálva. Azóta folyamatosan növekedtünk a globális és a magyar piacon is, és egyre több hirdető és partner csatlakozott hozzánk. Jelen pillanatban 948 aktív kampány működik a hálózatban, amelyet 5548 partner népszerűsít.

Nézzük csak meg a számokat. Globálisan 2016 óta:

  •         több, mint 3.5 millió konverziót rögzítettünk
  •         a rendelések értéke meghaladta a 230 millió eurót
  •         több, mint 11 millió euró jutalékot fizettünk ki partnereinknek

A magyar piacon 2017 óta:

  •         több, mint 250 000 konverziót rögzítettünk
  •         a rendelések értéke meghaladta a 16 millió eurót
  •         több, mint 850 000 euró jutalékot fizettünk ki partnereinknek

A Dognet növekedésének tempóját még jobban az alábbi grafikonok szemléltetik.

Ahogy az a grafikonokból kivehető, a globális piacon 2016 és 2021, illetve a magyar piacon 2017 és 2021 között évről évre exponenciálisan növekedett a Dognetnél a konverziók száma, a rendelések értéke és a kifizetett jutalékok értéke is. Mára a Dognetnél regisztrált konverziók 10 százaléka a magyar piacról származik.

Hirdetőink között kis, családi vállalkozások és nagy e-commerce óriások egyaránt megtalálhatók, amik termékek széles spektrumát kínáljak különböző kategóriákból. Ruházat és divatkiegészítők, szerszámok barkács és kertészet témában, bútorok, gumiabroncsok, elektronika és számítástechnika, ajándékok, és még sorolhatnánk. Ezáltal az összes partnerünk talál számára megfelelő terméket, amit tud népszerűsíteni. 

Ők már csatlakoztak a hálózathoz:

  • 4home.hu
  • Alza.hu
  • BiotechUSA.hu
  • CCC.eu
  • Cropp.com
  • Dyson.hu
  • Electronic-star.hu
  • Gamisport.hu
  • Klarstein.hu
  • Nike.com
  • Pepita.hu
Notebook with Toolls and Notes about Affiliate Marketing

Folyamatosan megszólítunk további webshopokat, így bővítjük kínálatunkat, hogy még attraktívabbá váljunk új partnerek számára, hiszen minél több partner része a hálózatnak, annál vonzóbbá válik a hálózat új hirdetők számára is. Ez a természetes körforgása az affiliate hálózatunknak.

A Dognet edukálja a piacot


Azonkívül, hogy összekötjük a hirdetőket a partnerekkel, más fontos feladatot is ellátunk: oktatjuk a piacot, hogy ne csak több ember ismerje meg az affiliate marketinget, de jobban is tudják használni és ezáltal kialakuljon egy egészséges, kompetitív és főként igazságos piac. Rendszeresen kerül sor a HotDognet affiliate meetup szervezésére, ahol partnereinknek nem csak a legnagyobb újdonságokat mondjuk el az affiliate marketingben, hanem egyben fontos networking esemény is számukra, ahol egymással tudják megosztani tapasztalataikat.  Az utóbbi években Pozsonyon kívül már Magyarországon, Csehországban és Romániában is megszerveztünk. Magyarországon Budapesten tartjuk a
HotDognetet.  

Ezen kívül aktívan részt veszünk különböző nemzetközi konferenciákon is, ahol nem csak mi tudjuk továbbadni tudásunkat, de mi is újabb tudásra tudunk szert tenni, valamint könyveket is publikáltunk már, amiket az online marketing legelismertebb közép-európai szakembereivel közreműködve hoztunk létre. Ezek a művek nagyon hasznos forrásként működnek mindenki számára, akik az affiliate marketinggal foglalkoznak. A legújabb könyvünk pár hete jelent meg! Jelenleg csak cseh és szlovák nyelven érhetőek el, de hamarosan magyar változatuk is kiadásra kerül.

A Dognet a jövőbe invesztál


Nem csak az oktatási tevékenységünkkel invesztálunk a jövőbe. A hálózat technológiai oldalát nem csak szüntelenül karban tartjuk, hanem fejlesztjük is. Nemrég indítottuk el új kommunikációs modulunkat adminisztrációs rendszerünkben, ami jelentősen megkönnyíti a közvetlen kommunikációt a hirdetők és partnerek között. Vizuális stílust is váltottunk, és ezzel megjelent az új kabalánk is, Dogy!

Ráadásul ahogy ezeket a sorokat olvassátok, fejlesztőink nagy erőkkel dolgoznak a „Dognet 2” kódnéven futó új változaton, amely még hatékonyabb működést fog biztosítani hirdetőink és partnereink számára. Ezáltal szeretnénk elérni azt a technológiai színvonalat, amely kiemel minket versenytársaink közül.

És a célunk? Természetesen mi szeretnénk a legjobb, legkedveltebb és legsikeresebb affiliate hálózattá válni Közép- és Kelet-Európában, illetve a Balkánon. Azt szeretnénk, hogy ha valaki ebben a térségben meghallja, hogy „affiliate marketing”, akkor rögtön a Dognet jusson eszébe.

Ti is szeretnétek részeseivé válni ennek a sikertörténetnek? Csupán egy pár kattintás, és már benn is vagytok a hálózatban!

A Webshippy Akadémia hírlevelei segítenek, hogy még sikeresebb legyen vállalkozásod!

Tapasztalt szakértőink és külső partnereink osztják meg Veled tudásukat blog cikkek, videós tartalmak és webinarok keretében. Ne maradj le, iratkozz fel!

Balázs Tibor Balázs

Balázs Tibor Balázs

Content Manager - Webshippy

Kapcsolódó cikkek