Elindult a Webshippy Crossborder: Külföldön is érezd magad otthon! Mindent a külföldi terjeszkedésről

Írta: Webshippy
Olvasási idő: 4 perc

A külföldi terjeszkedés egyre népszerűbb gondolat a magyar webshop-tulajdonosok körében. Mi évente több mint 100 magyar webshop 500 000 külföldi megrendelését szolgáljuk ki, és neked is segítünk. Megmutatjuk, miért, hol és hogyan érdemes belekezdeni!

Miért érdemes külföldre terjeszkedni?

Egyes becslések szerint jelenleg körülbelül 32 ezer webáruház működik Magyarországon, de ezek közül csak mintegy 14% értékesít a határon túlra. A külföldi terjeszkedés jelenleg egy olyan kihasználatlan terület, amellyel akár többszörösére is emelkedhet egy online üzlet megrendeléseinek száma, és így az árbevétele.

Hol érdemes terjeszkedni?

Jelenleg Csehország, Szlovákia, Románia és Lengyelország a legnépszerűbb célpontok, de Németországból, Ausztriából, Horvátországból és Szlovéniából is sok megrendelés érkezik. Ezekben az országokban érdemes elkezdeni a külföldi terjeszkedést.

Hogyan érdemes elkezdeni a külföldi terjeszkedést?

Az induláskor az elsődleges cél a piacszerzés, ezért a vásárlók számára kedvezőbb árazással a mennyiségre érdemes rámenni, és minél több jó vásárlói véleményt, értékelést, visszajelzést begyűjteni. Ilyenkor fontos figyelni a kritikákra, építő jellegű észrevételekre, amik segítségével a szolgáltatás minőségén lehet javítani.

A vásárlók megszerzésében a leghatékonyabbak a PPC hirdetések, a válaszadók 81%-ánál ez hozza a legjobb eredményeket.

Ezen kívül a tartalommarketing (pl. TikTok), az influencer marketing működik sikeresen (62%), és az árösszehasonlító oldalakon, piactereken történő megjelenés (56%) tudja biztosítani nagy számban a megrendeléseket.

A vevőszerzés mellett a rendelésteljesítés az a terület, ahol a sikeres piacra lépés érdekében meg kell felelni az elvárásoknak. Az ehhez szükséges logisztikai feladatok terheit leveszi a válladról a Webshippy Crossborder szolgáltatása.

Terjeszkedj külföldre a Webshippy közvetlen napi gerincjárataival, 20+ országba, 30+ csomagküldő szolgáltatójával, akár másnapi kézbesítéssel!

Ha felkeltette az érdeklődésedet a Crossborder szolgáltatásunk, kattints a linkre a további információkért.

Picture of Webshippy

Webshippy

Webshippy Content

Kapcsolódó cikkek