7 agytágító ecommerce-szakmai insight az Evolution konferenciáról!

Olvasási idő: 3 perc
Evolution Konferencia 2019

Az Evolution konferencia az innovatív, online kereskedelmi és marketing trendek éves seregszemléje, ahová az ország legnagyobb cégeinek vezetőit és legismertebb szakmai tekintélyeit hívják meg, hogy megosszák tapasztalataikat a legújabb fejleményekkel kapcsolatban. 2019-ben a konferencia kulcsfogalmai többek között a “performance”, a “natív”, a “keresőmarketing” és a “neuro” lesznek. Mi is ott leszünk, és rávettük Csermely Ákost, a konferencia főszervezőjét, hogy a Webshippy blog olvasói még az esemény előtt megtudhassanak 10 olyan e-kereskedelmi kulcsinformációt, amely az előadásokon fog elhangzani!

Az Evolution konferencián öt teremben zajlanak majd az előadások, illetve öt workshop is lesz. A rendezvény idén már hetedik évébe lép, és idén 1500 látogatót várnak.

Íme a beígért 7 szemléletformáló infó, amit azonnal hatékonyan alkalmazhatsz a saját online vállalkozásod fejlesztésére:

  1. A valóság nem egyszerűen az, amit az érzékszerveinkkel érzékelünk, hanem az emberi, az érzékszerveink által felfogott adatokból a gondolkodás folyamata által, munkával és erőfeszítéssel kialakított, saját valóság – a kérdés az, hogy ez mennyire hasonlít a célcsoportunk által kialakított átlagolt, általános valóságképre?
  2. Régen az volt a cél, hogy valamit eladjunk. De ma már nem csak eladni akarunk, hanem azt is, hogy visszatérjen a vevő. A hűséges vásárló kosara ráadásul átlagosan 5x-8x értékesebb, mint az alkalmi vevőé. Erre a csoportra különös figyelmet érdemes fordítani.
  3. De ez sem elég: azt is akarjuk, hogy ajánljon minket. Sőt! Nem elég, hogy valakinek ajánl minket, hanem váljon evangelistává! Legyen lelkes, úgy terjessze cégünk szolgáltatását, mint az örömhírt! Mindez nagyon is lehetséges manapság, ha jó munkát végzünk, ám van egy bökkenő:
  4.  Az evangelista szeszélyes ember. Ha ajánlasz neki, megsértődik, ha nem ajánlasz, megsértődik, nem jó ha egy termék túl olcsó, persze még rosszabb, ha túl drága – az evangelista mindenkinél mindent jobban tud. Meg kell szelidíteni.
  5. Az már nem elég, hogy “én ezt használom, ezért te is ezt használd”. Az az influenszer, aki kiérdemli, hogy kövessék: és ekkor máris megmondóemberré és inspirátorrá válik, mert a követő igazából ezt keresi az emberben: az inspirációt. Ha inspirál, akkor evangelizál, és akkor képvisel számodra marketingértéket.
  6. Az új generációk számára már nem a pénz az elsődleges, hanem, hogy tudjanak valamit képviselni. Anyagi előnnyel nem fogsz tudni megszólítani egy Z-t, vagy Alfát, és ez visszafelé hat az idősebb generációkra is, hiszen a fiatalabbak ezt számonkérik rajtuk. A fiatalok máshogy definiálják a sikert, és ezért más alapokon hoznak fogyasztói döntéseket is!
  7. A csapatépítéssel nem az a célod, hogy elviseljék egymást a munkatársaid: ha olyan közeg jön létre, amiben inspirálni tudják egymást, akkor ők maguk válnak a vállalkozásod elsődleges evangelistáivá!

Ákos 7 exkluzív tippje után még néhány e-commerce-fókuszú előadás, amire mi is igyekszünk majd benézni:

Ezek csak a legszűkebben vett e-kereskedelmi előadások, persze rengeteg határterület és érdekesség van, mi a Webshippy-ben például igyekszünk elég szorosan követni a mesterséges intelligencia, vagy a SEO fejleményeit is – ilyen témákról is lesz mit bőven hallgatni az Evolutionön.

Figyelem! Már csak 2 napig tudsz normál áron jegyet venni!

Részünkről, mi csak támogatni tudunk az újabb tudások megszerzésében. Ne feledd, aki sajnálja a pénzt a tanulásra, az nem kalkulál a tudatlanság árával! 😉

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek