Mérföldkövek – az 1milliomodik csomag és a 100. alkalmazott

Olvasási idő: 3 perc
Webshippy_1millio_csomag

Szeretjük megünnepelni a kerek számokat. Évfordulókat, születésnapokat, egy-egy elért, megfogható, messziről is jól látható eredmény elérését.

Amikor a Webshippyt elkezdtük építeni, legelőször csak a saját problémánkat szerettük volna megoldani. Akartunk egy szoftvert, ami leegyszerűsíti számunkra a webáruházunkba érkező megrendelések feldolgozását. Létrehoztuk. És ráépítettünk egy olyan fulfillment szolgáltatást, ami teljes mértékben átformálta azt, ahogy a webshopok a kiszervezett logisztikára gondolnak.

Négy év elteltével a Webshippy piacvezető fulfillment céggé nőtte ki magát Magyarországon.

Amikor egy vállalkozó belekezd egy startup építésébe, természetesen valami nagyot szeretne alkotni. De az elején, az apró kezdeti lépések és bukdácsolások idején még nem tudja elképzelni, milyen az, amikor valóban elkezd nagyra nőni. Csak a jelenre koncentrálunk, a piaci validáció elérésére és ami előttünk van, az egy hatalmas adag ismeretlen.

Aztán elkezd formálódni, alakulni, nőni a kis teremtményünk. Megjelennek az első ügyfelek, elkezdenek kialakulni a folyamatok,  megjönnek az első alkalmazottak. Végre már nem mindent mi csinálunk. Aztán tovább nő a gépezet és újabb kollégák érkeznek. Aztán bizonyos kollégák elkezdenek más kollégákat irányítani és elindul a vezetői rétegek kialakulása. Megjelennek az első mérföldkövek.

Az első csomagot még én csomagoltam be. A mai napig emlékszem, hogy először rosszul ragasztottam fel a futárcímkét és természetesen kifelejtettem a számlát a dobozból, így fel kellett bontani és újra becsomagolni. A második csomagon már nem lett ferde a címke és a további csomagok is egyre gyorsabban készültek el. Aztán jött egy pillanat, amikor már valaki más csomagolta a rendeléseket és ránk minden más feladat hárult. Akkor is 8-10 órát dolgoztunk egy nap és ezt ma is így tesszük. De ma már teljesen más dolgokkal foglalkozunk. 

A mai nap egy emlékezetes nap lett a Webshippy történetében. Augusztus 24-e. Ma három hatalmas mérföldkövet értünk el egyszerre. A Webshippy család a mai napon fogadta be köreibe a 100. csapattagot, a hosszú hétvége alatt átköltöztünk az új teljesítési központunkba, ahol már 7500 négyzetméterről szolgáljuk ki a webáruházak rendeléseit, és a mai napon újra lementem és becsomagoltam egy csomagot. Nem lett ferde a címke, belekerült a számla és egy mosolygós arcot is rajzoltam a dobozra.

Mert ez volt az egymilliomodik csomag, amit kiküldtünk.

Ez a három dolog már egyenként is hatalmas jelentőséggel bír az életünkben, az pedig egy mókás véletlen, hogy ezek mind ugyanazon a napon történtek meg velünk!

Az új raktár egy új korszak kezdetét jelenti. A 2000 négyzetméterről átvinni mindent egy új központba hosszas előkészületeket és kiváló koordinációs készséget igényelt a kollégák részéről és fantasztikus profizmussal ugrották meg az ezzel járó kihívásokat. Feláldozva a hosszú hétvégét, néhány nap alatt átállni az új operációra lenyűgöző teljesítmény volt a részükről.

Az egymilliomodik csomag feladása hatalmas érzés, hisz egy újabb nagy számot értünk el, bár ez a szám a tervek szerint továbbra is rohamléptekkel fog emelkedni, mégis jó volt megállni és hálát adni az eddig elért eredményekért.

Mégis, amin legjobban elérzékenyültem, az a 100. kolléga beavatása volt.

Soha életemben nem építettem még semmit, ahol ekkora lett volna a csapat és ahol amúgy ennyire összetartó közösség alakult volna ki. Kimondhatatlanul hálás vagyok nekik, hogy meglátták azt a víziót, amit megálmodtam és fáradhatatlan lelkesedéssel építik azt a jövőképet, amit közösen megterveztünk.

A hazai fulfillment iparagban sikerült valami teljesen újat alkotni. Az idei évet egy újabb hatalmas innovációval nyitottuk: létrehoztuk a régió első digitális nagykereskedelmi piacterét, amihez teljeskörű logisztikai kiszolgálás is párosul. A segítségével bármilyen nagykereskedő képes dropshipping szolgáltatást nyújtani és bármely webshop képes saját árukészlet nélkül termékek tízezreit értékesíteni.

Bízom benne, hogy az újdonságok további lendületet, hasonló kitartást és még nagyobb számokat fognak hozni a Webshippy életébe. Hiszen ahogy Zolival szoktuk mondani mindig: még csak az elején vagyunk!

Picture of András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek