Sikertörténet – Helia-D

Olvasási idő: 3 perc

A Sasvári Anna vagyok, a Helia-D Kft. Ecommerce menedzsere.

A Helia-D egy nagy múlttal rendelkező magyar kozmetikai márka. Körülbelül 4 éve kezdődött meg az online értékesítés. Az alap logisztikánk az egyértelműen a kereskedelmi láncok kiszolgálására született és abban volt profi.

Amikor a webshopokat elindítottuk, akkor kénytelenek voltunk valamennyire részben ezt az infrastruktúrát használni, azt az ügyviteli rendszert, azokat a számlázási metódusokat, azt a megrendelésfeldolgozási módszert, de előbb utóbb be kellett látnunk, hogy váltanunk kell. Nagyon sok volt a téves csomagolás, hibáztunk, vétettünk, kifelejtettünk termékeket a csomagból és nagyon megnövekedett a szállítási időnk is.

Amikor keresni kezdtem a megoldást, akkor tudtam, hogy olyan céget kell találnom, aki kimondottan a webshoplogosztikára szakosodott és egy nagyon-nagyon magas automatizáltsági fokot kellett elérnünk, hogy a mennyiséget kezelni tudjuk.

Azt szerettem volna, hogyha 24 órán belül elhagyják a csomagok a raktárat és azt szerettem volna, hogyha nulla a hibaszázalék.

Amikor a Webshippyvel elkezdtük az egyeztetéseket, az első tárgyalásokat, akkor még ráadásul egy olyan feltétel is kellett szabnom, hogy még a költségeink sem növekedhetnek, úgyhogy nem voltunk könnyű helyzetben.

Több webshopot kellett integrálni és ráadásul az ügyviteli rendszerükbe is bele kellett hogy kerüljenek az adatok.

Nagyfokú rugalmasságot és magas szakmai hozzáértésről tettek tanúbizonyságot és hát most ugye ott tartunk, hogy gyarkorlatilag azok a célok, amelyeket kitűztünk, teljes mértékben megvalósultak. Nincsen téves csomagolás, 24 órán belül elhagyják a raktárat a csomagok és a költségeink sem emelkedtek.

Az egyik alapvető változás, hogy a készletkezelés lényegesen könnyebb lett, minden nap kapunk napi riportot, le tudjuk tölteni a készleteket, át tudjuk nézni a fogyás tükrében, hogy mit kell utána rendelni, minden egyes lépését a webes megrendelések feldolgozásának képesek ellátni.

A Helia-D annak ellenére, hogy egy nagy múltú márka, egyre fiatalabb közönséghez szól én úgy érzem. Az egyik termékfejlesztés követi a másikat, az egyik termékbevezetés a másikat, tehát izgalmas itt az élet.

Azért is örülök, hogy a Webshippy mellett döntöttünk, mert így arra koncentrálhatunk, ami a mi fő profilunk és ami nekünk a lényeges.

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek