Sikertörténet – Nanushka

Olvasási idő: 3 perc

Kovács Máté vagyok, a Nanushka operatív vezetője. Én felelek azért, hogy napi szinten minden rendben menjen a Nanushkában.

Legutóbb 2 éve volt egy nagyobb restartja a márkának, sokkal inkább a cégnek, mint a márkának, mert a márka 13 éve ugyanúgy gyönyörű női ruhákat készít és árul. 2 éve egy új üzleti startégiával indultunk el, aminek a része egy nagyon erős online értékesítési stratégia volt, viszont pár hónap alatt annyira felpörgött a webshop, hogy a belső csapat, akit felvettünk erre, már nem bírt a rendelés számokkal. Rengeteg olyan dologgal szembesültünk, ami annál sokkal komolyabb, mint hogy „de jó, eladtunk online egy gyönyörű kabátot”, hanem onnantól kezdve még a terméknek és a vásárlónak egy nagyon hosszú élete van.

Ez az a folyamat, amire nem voltunk felkészülve, havi 100-150 csomagig még ezt tudtuk a saját belső csapatunkkal menedzselni, de utána valahogy tovább kellett lépjünk.  Nagyon közel vagyunk a vásárlóinkhoz, nagyon tudunk szólni egy bizonyos közeghez és ez a közeg ez hál’ istennek egyre szélesedik.

Annak ellenére, hogy mi a divatban dolgozunk, ami egy nagyon tradicionális és hagyományos iparág valamilyen szinten, rengeteg innovatív cégen belüli folyamatunk van és mindenképpen egy olyan partnerrel akartunk együtt dolgozni, aki a saját területén is hasonlóan innovatív. Aki a legmodernebb technológiákat használja, hasonló a belső felfogása arról, hogy mindig amikor egy új dolog megjelenik a piacon, megpróbálja használni és folyamatosan fejlődik.

A Webshippy-vel egy olyan helyzetben kezdtünk el együtt dolgozni, amikor nekünk nagyon gyors döntésre és nagyon gyors változásra volt szükségünk. Szinte egyik napról a másikra kerültünk olyan helyzetbe, hogy a meglévő raktárunkból, a meglévő embereinkkel nem tudtuk azt a mennyiséget kiszolgálni, amiről szó volt. Ahogy felvettük a Webshippy-vel a kapcsolatot, gyakorlatilag egy héten belül, gombnyomásra el tudtak kezdeni kiszállingózni tőlünk a csomagok bárhová, egy nap fennakadásunk nem volt vele.

Én annak örülök a legjobban a Webshippy-vel való közös munkában, hogy nem kell izgulnom azon, hogy azok a termékek, amiket nálunk megvesznek, azok gond nélkül pár napon belül ott lesznek a vevőinknél. Hogyha a mennyiségeink a duplájára, triplájára emelkednének a következő hónapban, akkor nekem gyakorlatilag semmit sem kellene csinálnom, mert a Webshippy végzi a dolgát.

Mi sokkal inkább ahhoz értünk, hogy a vevőkkel beszéljünk, a vevőkkel emailezzünk, telefon beszéljünk velük. Akik korábban belül, a mi belső csapatunkból a logisztikával foglalkoztak, nekik most már igazából csak a Webshippy-vel egy minimális kapcsolattartást kell napi szinten végezniük, ehelyett sokkal inkább a vevőkkel és a ruhákkal tudnak foglalkozni.

Az online terület volt az, ahol a legnehezebben tudtunk előrelépni, azóta indult nagyon nagy fejlődésnek az online értékesítésünk, miután indítottuk a saját webshopunkat és mióta a logisztika az nem egy belső probléma. A divat egyre jobban gyorsul, ahhoz, hogy ezt a tempóval mi lépést tudjunk tartani, sőt akár mások elől járjunk, ahhoz a legfejletteb megoldásokat kell alkalmaznunk minden, minden téren. Igaz ez a marketingre, igaz ez a gyártásra, igaz ez a logisztikára is.

Én úgy látom, hogy mi nemzetközi szinten nagyon könnyen tudunk adaptálódni a trendekhez és azokat a trendeket kezdjük el követni, amik a lehető leggyorsabban tudnak minket a divat élvonalába repíteni.

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek