Sikertörténet – Nanushka

Olvasási idő: 3 perc

Kovács Máté vagyok, a Nanushka operatív vezetője. Én felelek azért, hogy napi szinten minden rendben menjen a Nanushkában.

Legutóbb 2 éve volt egy nagyobb restartja a márkának, sokkal inkább a cégnek, mint a márkának, mert a márka 13 éve ugyanúgy gyönyörű női ruhákat készít és árul. 2 éve egy új üzleti startégiával indultunk el, aminek a része egy nagyon erős online értékesítési stratégia volt, viszont pár hónap alatt annyira felpörgött a webshop, hogy a belső csapat, akit felvettünk erre, már nem bírt a rendelés számokkal. Rengeteg olyan dologgal szembesültünk, ami annál sokkal komolyabb, mint hogy “de jó, eladtunk online egy gyönyörű kabátot”, hanem onnantól kezdve még a terméknek és a vásárlónak egy nagyon hosszú élete van.

Ez az a folyamat, amire nem voltunk felkészülve, havi 100-150 csomagig még ezt tudtuk a saját belső csapatunkkal menedzselni, de utána valahogy tovább kellett lépjünk.  Nagyon közel vagyunk a vásárlóinkhoz, nagyon tudunk szólni egy bizonyos közeghez és ez a közeg ez hál’ istennek egyre szélesedik.

Annak ellenére, hogy mi a divatban dolgozunk, ami egy nagyon tradicionális és hagyományos iparág valamilyen szinten, rengeteg innovatív cégen belüli folyamatunk van és mindenképpen egy olyan partnerrel akartunk együtt dolgozni, aki a saját területén is hasonlóan innovatív. Aki a legmodernebb technológiákat használja, hasonló a belső felfogása arról, hogy mindig amikor egy új dolog megjelenik a piacon, megpróbálja használni és folyamatosan fejlődik.

A Webshippy-vel egy olyan helyzetben kezdtünk el együtt dolgozni, amikor nekünk nagyon gyors döntésre és nagyon gyors változásra volt szükségünk. Szinte egyik napról a másikra kerültünk olyan helyzetbe, hogy a meglévő raktárunkból, a meglévő embereinkkel nem tudtuk azt a mennyiséget kiszolgálni, amiről szó volt. Ahogy felvettük a Webshippy-vel a kapcsolatot, gyakorlatilag egy héten belül, gombnyomásra el tudtak kezdeni kiszállingózni tőlünk a csomagok bárhová, egy nap fennakadásunk nem volt vele.

Én annak örülök a legjobban a Webshippy-vel való közös munkában, hogy nem kell izgulnom azon, hogy azok a termékek, amiket nálunk megvesznek, azok gond nélkül pár napon belül ott lesznek a vevőinknél. Hogyha a mennyiségeink a duplájára, triplájára emelkednének a következő hónapban, akkor nekem gyakorlatilag semmit sem kellene csinálnom, mert a Webshippy végzi a dolgát.

Mi sokkal inkább ahhoz értünk, hogy a vevőkkel beszéljünk, a vevőkkel emailezzünk, telefon beszéljünk velük. Akik korábban belül, a mi belső csapatunkból a logisztikával foglalkoztak, nekik most már igazából csak a Webshippy-vel egy minimális kapcsolattartást kell napi szinten végezniük, ehelyett sokkal inkább a vevőkkel és a ruhákkal tudnak foglalkozni.

Az online terület volt az, ahol a legnehezebben tudtunk előrelépni, azóta indult nagyon nagy fejlődésnek az online értékesítésünk, miután indítottuk a saját webshopunkat és mióta a logisztika az nem egy belső probléma. A divat egyre jobban gyorsul, ahhoz, hogy ezt a tempóval mi lépést tudjunk tartani, sőt akár mások elől járjunk, ahhoz a legfejletteb megoldásokat kell alkalmaznunk minden, minden téren. Igaz ez a marketingre, igaz ez a gyártásra, igaz ez a logisztikára is.

Én úgy látom, hogy mi nemzetközi szinten nagyon könnyen tudunk adaptálódni a trendekhez és azokat a trendeket kezdjük el követni, amik a lehető leggyorsabban tudnak minket a divat élvonalába repíteni.

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

61 cikk

Kedvező árú csomagküldés itthon és külföldön?
A Webshippy szolgáltatja!

Már a DPD is elérhető kínálatunkban, versenyképes árakkal és akár másnapi szállítással. Így már 7 futárcég közül választhatnak webshop partnereink és az ügyfelek.