Sikertörténet – VanillaDeal

Olvasási idő: 2 perc
kozmetika-logisztika-webshippy

A VanillaDeal Webáruház egy viszonylag fiatal, kevés féle terméket értékesítő online shop, amely rövid idő alatt kimagasló növekedésen ment keresztül. Rátalálva a megfelelő marketing stratégiára, felhasználva a pszichológiai marketing egyes elemeit sikerült egy év alatt elérnie a havi 2-3000 darabos rendelési mennyiséget.

Egy online shop életében kiemelt fontosságú a gyors, hibamentes kiszállítás elfogadható szállítási árak mellett.

“Látva a dinamikus növekedést a hazai piacon, hamar úgy döntöttünk, hogy teszteljük a környező országok felvevő képességét is és Szlovákiában sikerrel jártunk. A tesztek egyértelműen azt bizonyították, hogy érdemes építeni a szomszédos országban is, ekkor készítettük el a Szlovák nyelvű webáruházunkat.”
Szabó Lászó, tulajdonos

A szlovák webshop indulását követő első hónap végén már a hazai forgalommal közel azonos szinten értékesített a cég, ami egyértelmű sikernek bizonyult. Az akvizíciós csatornák közül a Facebook marketing állt az első helyen, a vásárlások 95% százaléka a közösségi médiáról érkezett. Az agresszív stratégiának és a konverzió alapú marketingnek köszönhetően az első évet 132 Millió Forintos árbevétellel zárta a két online bolt.

“Az, hogy gyakorlatilag a termék kutatáson és a marketingen kívül nem vitték el a logisztikai problémák a fókuszt, jelentős mértékben hozzájárult a sikerünkhöz. A Webshippy saját logisztikai csatornáihoz még csak hasonló árakat sem találtunk máshol, enélkül pedig nem is gondolkodhattunk volna a külföldi terjeszkedésben, hisz az árrésünk nem túl nagy a termékeken.”

A VanillaDeal vásárlói 70% százalékban utánvéttel fizetnek a termékeikért és ez a Szlovák vásárlóknál sincs másként. A következő állomás a Román piacnyitás lesz a shop életében.

SZERETNÉL TE IS HASONLÓAN KEDVEZŐ FELTÉTELEKKEL SZÁLLÍTANI?

Ismerd meg a Webshippy szolgáltatásait és árazási modelljét.

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek