Sikertörténet – VanillaDeal

Olvasási idő: 2 perc
kozmetika-logisztika-webshippy

A VanillaDeal Webáruház egy viszonylag fiatal, kevés féle terméket értékesítő online shop, amely rövid idő alatt kimagasló növekedésen ment keresztül. Rátalálva a megfelelő marketing stratégiára, felhasználva a pszichológiai marketing egyes elemeit sikerült egy év alatt elérnie a havi 2-3000 darabos rendelési mennyiséget.

Egy online shop életében kiemelt fontosságú a gyors, hibamentes kiszállítás elfogadható szállítási árak mellett.

“Látva a dinamikus növekedést a hazai piacon, hamar úgy döntöttünk, hogy teszteljük a környező országok felvevő képességét is és Szlovákiában sikerrel jártunk. A tesztek egyértelműen azt bizonyították, hogy érdemes építeni a szomszédos országban is, ekkor készítettük el a Szlovák nyelvű webáruházunkat.”
Szabó Lászó, tulajdonos

A szlovák webshop indulását követő első hónap végén már a hazai forgalommal közel azonos szinten értékesített a cég, ami egyértelmű sikernek bizonyult. Az akvizíciós csatornák közül a Facebook marketing állt az első helyen, a vásárlások 95% százaléka a közösségi médiáról érkezett. Az agresszív stratégiának és a konverzió alapú marketingnek köszönhetően az első évet 132 Millió Forintos árbevétellel zárta a két online bolt.

“Az, hogy gyakorlatilag a termék kutatáson és a marketingen kívül nem vitték el a logisztikai problémák a fókuszt, jelentős mértékben hozzájárult a sikerünkhöz. A Webshippy saját logisztikai csatornáihoz még csak hasonló árakat sem találtunk máshol, enélkül pedig nem is gondolkodhattunk volna a külföldi terjeszkedésben, hisz az árrésünk nem túl nagy a termékeken.”

A VanillaDeal vásárlói 70% százalékban utánvéttel fizetnek a termékeikért és ez a Szlovák vásárlóknál sincs másként. A következő állomás a Román piacnyitás lesz a shop életében.

SZERETNÉL TE IS HASONLÓAN KEDVEZŐ FELTÉTELEKKEL SZÁLLÍTANI?

Ismerd meg a Webshippy szolgáltatásait és árazási modelljét.

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

61 cikk

Kedvező árú csomagküldés itthon és külföldön?
A Webshippy szolgáltatja!

Már a DPD is elérhető kínálatunkban, versenyképes árakkal és akár másnapi szállítással. Így már 7 futárcég közül választhatnak webshop partnereink és az ügyfelek.