Sikertörténet – ZelenyKocur

Olvasási idő: 2 perc
könyv-logisztika-webshippy

A Vydavatel’stvo Zeleny kocúr s.r.o. (Zöld Kandúr Könyvkiadó) 2013-ban kezdte meg a működését. Szlovák és cseh nyelvű könyvek kiadásával foglalkozunk. Budapestről működtetjük a céget, és a könyvek gyártása is Magyarországon folyik. A szlovák nyelven megjelentetett könyveink közül Paul „Coach” Wade Fegyencedzés könyvsorozata a magyar olvasóknak is ismerős lehet, ahogy Blake Crouch Wyward Pines sorozata, vagy a Nobel-díjas Alice Munro könyvei. Fontosnak tartjuk a magyar irodalom megismertetését a külföldi közönséggel, ezért 2017-ben Szerb Antal: Utas és holdvilág című könyvével belevágunk a magyar irodalom klasszikusainak szlovák nyelvű kiadásába is.

Már az induláskor egy költséghatékony üzleti modellben gondolkodtunk. Csak a könyvek gyártására és marketingjére koncentrálunk, a terjesztést Szlovákiában disztribútor partnerünk végezte. Webáruházat azért nem indítottunk sokáig, mert hiányzott a magyar piacról az az üzleti partner, aki versenyképes áron szállít Szlovákiába, képes beszedni az utánvétes csomagok díját, emellett a raktározás, csomagolás terhét is leveszi a vállunkról.

A csomagszállítási piacon erős az árverseny. Ami miatt a Webshippy Fulfillments mellett döntöttünk az nem csupán maga a szállítás költség, hanem az általuk kínált szolgáltatáscsomag teljes ára és minősége. A webáruházi könyvkereskedelem forgalma hullámzó. Ezzel az együttműködéssel mentesültünk attól, hogy mi viseljük a hullámzás okozta változó munkaerőigény terheit, fókuszálhatunk tisztán a főtevékenységünkre.

A Webshippy saját exportcsatornái lehetővé tették, hogy olyan versenyképes áron érjük el a szomszédos országokat, hogy úgy döntöttünk kihagyjuk a viszonteladó partnereket és közvetlen értékesítésbe kezdünk. A logisztikai folyamatokat teljesen kiszerveztük, így minden ezzel kapcsolatos nehézségtől megszabadultunk. Ezzel a döntéssel nagyobb nyereséget tudtunk realizálni, hisz direktben értékesítünk a vásárlóinknak, közvetítő partnerek nélkül. A nemzetközi utánvét kezelés során begyűjtött összeget heti rendszerességgel kapjuk meg, eredeti devizában, így a tranzakciós költségek sem korlátozzák a növekedést. Online marketing kampányainkat a saját Shopify áruházunkra irányíthatjuk, így sokkal mérthetőbb a konverziónk.

SZERETNÉL TE IS HASONLÓAN KEDVEZŐ FELTÉTELEKKEL SZÁLLÍTANI?

Ismerd meg a Webshippy szolgáltatásait és árazási modelljét.

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek