Sikertörténet – ZelenyKocur

Olvasási idő: 2 perc
könyv-logisztika-webshippy

A Vydavatel’stvo Zeleny kocúr s.r.o. (Zöld Kandúr Könyvkiadó) 2013-ban kezdte meg a működését. Szlovák és cseh nyelvű könyvek kiadásával foglalkozunk. Budapestről működtetjük a céget, és a könyvek gyártása is Magyarországon folyik. A szlovák nyelven megjelentetett könyveink közül Paul “Coach” Wade Fegyencedzés könyvsorozata a magyar olvasóknak is ismerős lehet, ahogy Blake Crouch Wyward Pines sorozata, vagy a Nobel-díjas Alice Munro könyvei. Fontosnak tartjuk a magyar irodalom megismertetését a külföldi közönséggel, ezért 2017-ben Szerb Antal: Utas és holdvilág című könyvével belevágunk a magyar irodalom klasszikusainak szlovák nyelvű kiadásába is.

Már az induláskor egy költséghatékony üzleti modellben gondolkodtunk. Csak a könyvek gyártására és marketingjére koncentrálunk, a terjesztést Szlovákiában disztribútor partnerünk végezte. Webáruházat azért nem indítottunk sokáig, mert hiányzott a magyar piacról az az üzleti partner, aki versenyképes áron szállít Szlovákiába, képes beszedni az utánvétes csomagok díját, emellett a raktározás, csomagolás terhét is leveszi a vállunkról.

A csomagszállítási piacon erős az árverseny. Ami miatt a Webshippy Fulfillments mellett döntöttünk az nem csupán maga a szállítás költség, hanem az általuk kínált szolgáltatáscsomag teljes ára és minősége. A webáruházi könyvkereskedelem forgalma hullámzó. Ezzel az együttműködéssel mentesültünk attól, hogy mi viseljük a hullámzás okozta változó munkaerőigény terheit, fókuszálhatunk tisztán a főtevékenységünkre.

A Webshippy saját exportcsatornái lehetővé tették, hogy olyan versenyképes áron érjük el a szomszédos országokat, hogy úgy döntöttünk kihagyjuk a viszonteladó partnereket és közvetlen értékesítésbe kezdünk. A logisztikai folyamatokat teljesen kiszerveztük, így minden ezzel kapcsolatos nehézségtől megszabadultunk. Ezzel a döntéssel nagyobb nyereséget tudtunk realizálni, hisz direktben értékesítünk a vásárlóinknak, közvetítő partnerek nélkül. A nemzetközi utánvét kezelés során begyűjtött összeget heti rendszerességgel kapjuk meg, eredeti devizában, így a tranzakciós költségek sem korlátozzák a növekedést. Online marketing kampányainkat a saját Shopify áruházunkra irányíthatjuk, így sokkal mérthetőbb a konverziónk.

SZERETNÉL TE IS HASONLÓAN KEDVEZŐ FELTÉTELEKKEL SZÁLLÍTANI?

Ismerd meg a Webshippy szolgáltatásait és árazási modelljét.

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

44 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

58 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

59 cikk