Több, mint egymilliárd forintot fektettek a Webshippybe, irány a nemzetközi piac

Olvasási idő: 2 perc
webshippy_befektetes_nemzetkozi

A Webshippy küldetése az alapítástól kezdve az volt, hogy a webshopokat segítse a növekedésben, a versenyképességük javításában és a céljaik elérésében. Ezt a küldetést nemrég nemzetközi szinten is elkezdtük megvalósítani, mikor megnyitottuk első, Pozsony melletti raktárunkat. A víziónk, hogy egész Európában segítsük az online kereskedőket, ne csupán átvegyük tőlük a logisztika terheit, hanem olyan innovatív szolgáltatásokkal támogassuk őket, melyek által olyan minőségű kiszolgálást tudnak vásárlóiknak biztosítani, amit korábban csak a legnagyobb online plázák engedhettek meg maguknak. Hisszük, hogy az a webshop, aki a Webshippyhez szervezi ki a logisztikáját, többet tud eladni, mint a konkurense, hiszen a hosszú távú siker titka a boldog, visszatérő vásárló.

Ezen vízió további megvalósítását támogatja a DayOne Capital kockázati tőkealap, valamint több, szakmai magánbefektető tőkeemelése, akik összesen 3 millió Eurós befektetést eszközöltek a Webshippybe.

A Webshippy látszólag egy logisztikai cég, de valójában egy innovatív tech startup vagyunk, közel ötven fős IT csapatunk azon dolgozik, hogy az általunk képviselt webáruházak mögött minden időpillanatban a legmodernebb logisztika álljon.

Olyan, robotizációval támogatott raktármegoldásokkal dolgozunk, amivel a piacon elérhető legalacsonyabb hibaszázalék mellett tudjuk megvalósítani az e-logisztikai kiszolgálást. Innovatív technológiai és folyamatfejlesztéseink révén ügyfeleink aznapi, vagy akár egy órán belüli kiszállítást is tudnak nyújtani a vásárlóiknak. Nagykereskedelmi piacterünkön keresztül pedig többszáz beszállító kínálatából válogathatnak és tetszőlegesen bővíthetik portfoliójukat olyan termékekkel, amiknek beszerzési árát elég azután kifizetni, miután eladták őket.

webshippy robot

A Webshippy az elmúlt évek alatt piacvezetővé vált Magyarországon, kiemelkedő minőségű szolgáltatásaink révén ma már a legnagyobb hazai márkák is minket választottak és a kiszervezett logisztikai piac több, mint 50% -át képviseljük.

Hisszük, hogy ezt a minőséget nem csak Magyarországon, valamint a környező országokban, de európai szinten is fel tudjuk építeni és egy nemzetközi fulfillment center hálózat kiépítésével tovább segíthetjük ügyfeleinket, hogy olyan csomagszámokat érjenek el, amiről indulásukkor talán nem is álmodtak.

A DayOne Capital az egyik legsikeresebb magán tőkealap Magyarországon, szakembereiktől a cég nem csak anyagi, de szakmai támogatást is kap a nemzetközi terjeszkedésben. A DayOne által vezetett körhöz olyan magánbefektetők is csatlakoztak, mint Szórád Gábor, a DeliveryHero (előző nevén Netpincér) korábbi európai igazgatója, valamint Kovách Anton, az egyik legsikeresebb hazai technológiai cég, a Shiwaforce alapítója. Szaktudásuk hatalmas érték a Webshippy számára, hogy a nemzetközi terjeszkedés, valamint az IT csapat hatékonysága megfelelő szinten legyen támogatva a elkövetkezendő években.

A befektetés hátteréről és a Webshippy terveiről részletesen is olvashatsz a Forbes júliusi számában!

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

61 cikk

Kedvező árú csomagküldés itthon és külföldön?
A Webshippy szolgáltatja!

Már a DPD is elérhető kínálatunkban, versenyképes árakkal és akár másnapi szállítással. Így már 7 futárcég közül választhatnak webshop partnereink és az ügyfelek.