Viszlát Hiventures… Üdv a fedélzeten Trans-Sped!

Olvasási idő: 2 perc

A Webshippy tulajdonosi körének eddigi legnagyobb átalakulásával zárult az évünk, ami egy új, minden eddiginél perspektivikusabb kezdetet jelent a cégünk életében. Közel egy éves tárgyalásokat követően a Webshippy kockázati tőkebefektetője, a Hiventures kiszállt a cégből és a helyét az ország egyik legnagyobb logisztikai vállalata, a Trans-Sped vette át.

Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy amit pár évvel ezelőtt létrehoztunk egy 25 nm-es szobában, az ma ekkora értéket jelent egy olyan vállalat számára, akit 30 éve az egyik legminőségibb logisztikai szolgáltatónak tartanak számon a Magyar piacon.

Amikor a Webshippyt elindítottuk, akkor az elsődleges célunk az volt, hogy a saját webáruházunk logisztikai kihívásaira találjunk olyan szoftveres megoldást, ami rövidíti a rendelések feldolgozási idejét és minimalizálja a hibákat. Nem sokkal később más webáruházaknak is elkezdtünk kiszervezett logisztikai tevékenységet végezni és pár évvel később azt láttuk, hogy olyan szoftveres és raktárlogisztikai folyamatokat alakítottunk ki, ami piacvezető szintre emelt minket és a legnagyobb márkáknak végezzük a teljes online rendeléskiszolgálását. A teljesítési központunkból közel 1000 kereskedőnek évi 3 millió termékét csomagoljuk be és adjuk át a futárcégeknek. Ez lehetetlen lenne egy olyan szoftver nélkül, ami ma egyedülálló a hazai piacon.

Ebben látta meg a fantáziát a Trans-Sped, aki kivásárolta a cégünk korai befektetőjét a Hiventurest, és amellett, hogy tulajdonostársunk lett, a Webshippy legnagyobb ügyfelévé is vált egyben. Amíg mi elsősorban a kisebb termékmérettel rendelkező áruházak kiszolgálására fókuszálunk, addig a Trans-Sped a nagyvállalatok e-kereskedelmi rendelésteljesítését tűzte ki célul, és mostantól a fulfillment folyamatait a Webshippy szoftverének támogatásával valósítja meg.

Ahogy a Webshippy nőtt, szembesültünk vele, hogy a legnagyobb értékünk nem abban rejlik, hogy üzemeltetünk egy teljesítési központot, hanem abban, hogy létrehoztuk azt a szoftvert, ami ezt lehetővé teszi. Így jutottunk el arra a döntésre, hogy nem csak szolgáltatásként nyújtjuk a fulfillment tevékenységet, de a szoftvert is hozzáférhetővé tesszük nagyvállalatok számára a logsztikai folyamataik támogatására, akik fizikai méreteik miatt nem tudják, vagy nem akarják kiszervezni hozzánk a termékeik tárolását. Ennek első úttörő képviselője a Trans-Sped.

A kialakult statégia kapcsolat révén a Webshippy és a Trans-Sped képesek együtt bármilyen kis- és nagyvállalati e-logisztikai és klasszikus B2B logisztikai igényt kielégíteni a piacon.

A kapcsolatból mindazon webáruházak is profitálhatnak, akik beszállítóként, vagy értékesítőként használják a Webshippy nagykereskedelmi piacterét. A Webshippy Marketplacen többtízezer termékből válogathatnak a webshopok és könnyedén bővíthetik a termékkínálatukat anélkül, hogy nagykereskedőket kellene felkutatniuk egyenként. A termékek beszerzési árát csak azután kell kifizetniük, hogy eladták azokat a vásárlóiknak. Ezzel a Webshippy hatalmas kapukat nyit az online kereskedelemben sok szereplő számára és újraértelmezi a teljes digitális ellátási láncot. Az új kapcsolat révén egyre több beszállító termékei lesznek elérhetőek a piactéren, ami minded eddiginél gyorsabb növekedést tesz lehetővé az áruházak számára.

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek