Két év, 100 ügyfél, 100.000 csomag és akik mögötte állnak

Olvasási idő: 3 perc
webshippy logisztikai központ budapest 2018

Nagyjából két évvel ezelőtt, ezekben a hetekben történt, hogy elhatároztuk, hivatalosan is beregisztráljuk a vállalkozásunkat, aminek egy nagyon kedves szövegíró barátunk segítségével a Webshippy nevet adtuk. Valamivel több, mint 3 hónappal előtte írtam le az első sor programkódot, ami ekkorra már néhány fájl méretűre duzzadt és az akkori legalapvetőbb problémánkat oldotta meg – a webáruházunkból kiexportálta a megrendeléseket, készített egy listát, ami alapján összeszedtük a rendelések tételeit és egy gombnyomással generált belőle futárcímkét és számlát a GLS és a szamlazz.hu rendszereinek segítségével.

webshippy webáruház logisztikai szolgáltató indulás

Ez akkoriban még csak a saját problémánk volt, amit meg kellett oldanunk. A logisztikai feladatok nehézkesek és lassúak voltak, de a legnagyobb gondunk az volt, hogy túl sok hibát vétettünk. Innoválni szerettük volna a folyamatokat.

A hivatalos bejegyzést követően, felismerve, hogy a probléma nem csak nálunk jelentkezik, elkezdtük néhány barátunk, ismerősünk webáruházainak a rendeléseit is kezelni és egy 25 m2-es, Pozsonyi úti irodában 2 db SALGO polc felállításával megkezdtük a “kiszervezett webáruház logisztikának” keresztelt tevékenységünket.

A rendszert folyamatosan tökéletesítettük, továbbfejlesztettük és mindig, amikor egy új problémába ütköztünk, új megoldást alkalmaztunk. Mivel nem találtunk az igényeinkhez (és úgy általában a webáruházak igényeihez) illeszkedő rendszert a piacon, úgy gondoltuk, hogy megoldjuk az alapvető feladatokat, amik egy webshop logisztikájához kapcsolódhatnak.

webshippy-masodika-raktara

Teltek a hónapok és egyre több funkcióval bővültünk. Ahogy egyre több webshop tulajdonosával beszélgettünk, egyre több, új funkció került illesztésre, egyre több webáruház és logisztikai integrációt fejlesztettünk le. Ahogy nőtt a raktárkészlet, egyre nagyobb szükség volt arra, hogy a raktárfolyamatok irányítására is szállítsunk megoldásokat. Mivel nem találtunk olyan rendszert, amit megvásárolhattunk volna és tökéletesen megoldotta volna a felmerülő kihívásokat, minden raktár-logisztikai funkciót magunknak fejlesztettünk. Elkezdtünk egyedi hardver eszközöket építeni, amik töredékébe kerültek a piacon fellelhető, professzionális raktár-logisztikai eszközöknek, mégis azokkal megegyező, vagy talán még bővebb funkcionalitást is nyújtottak. Olyan mintákat vettünk alapul, amiket a legnagyobb, legmodernebb kiszervezett logisztikai cégek alkalmaznak a tőlünk nyugatabbra fekvő, online kereskedelem tekintetében sokkal fejlettebbnek számító országokban.

webshippy-webshop-csomagolas

Azóta két év telt el. A két év alatt továbbra is folyamatosan arra törekedtünk, hogy a leginnovatívabb megoldásokat alkossuk meg, amik valaha az e-commerce logisztika területén megjelentek. Ma már egy hat fős fejlesztő csapat váltja valóra az álmainkat és teremti meg mindazt a technológiai innovációt, ami által pontosan és hibamentesen tudjuk koordinálni a raktári folyamatokat a termékmozgatástól a vonalkódos polchely azonosításon és a csomagoláson keresztül a rendelések kiszállításáig. Ennek köszönhetően az ügyfeleink játszi könnyedséggel tudják online menedzselni a webshop rendelésteljesítés folyamatát. Ez az, ami ennyire rövid idő alatt egyedülállóvá tette cégünket a kiszervezett logisztikai versenyben.

webshippy webáruház logisztika 2018 hatékonyság

Büszke vagyok rájuk. Büszke vagyok a fejlesztőinkre, akik a nemrég megnyitott pécsi irodánkban nem munkaként, hanem hivatásként tekintenek azokra az újításokra, amik kiemelnek minket a hasonló tevékenységet végző vállalkozások közül. Büszke vagyok picker és packer kollégákra, akik jövő hónaptól már 2.000 m2 -ről gyűjtik és csomagolják össze napi szinten a több, mint 100 webáruház partnerünk rendeléseit budapesti logisztikai központunkban. Büszke vagyok az értékesítő munkatársainkra és a teljes 26 fős csapatra, akik nem csupán eladják a szolgáltatásainkat, de hasznos tanácsaikkal segítik a csatlakozó webáruházakat, hogy minél hatékonyabban és gyorsabban valósítsák meg álmaikat. És mindemellett büszke vagyok az ügyfeleinkre, akik kitartó üzletfejlesztési tevékenységüknek és innovatív szemléletüknek köszönhetően ma már a világ minden pontjára küldünk csomagokat. Ők azok, akik működtetik a gépezetet. Ők azok, aki megtalálták a hivatásukat az online kereskedelemben. Ők azok, akik nélkül egy hete nem ünnepelhettük volna meg a százezredik kiküldött csomagunkat.

Ezúton köszönöm mindannyiuknak! Egymást tesszük naggyá.

Amit tőlünk kaphatnak, az nem más, mint a folyamatos fejlődés, amivel megkönnyítjük a munkájukat. A tőlük kapott inspiráció az, ami által új utakat hódíthatunk meg a víziónk felé, hogy a Webshippyt Kelet-Európa piacvezető webáruház logisztikai cégévé tegyük.

webshippy-raktár

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

61 cikk

Kedvező árú csomagküldés itthon és külföldön?
A Webshippy szolgáltatja!

Már a DPD is elérhető kínálatunkban, versenyképes árakkal és akár másnapi szállítással. Így már 7 futárcég közül választhatnak webshop partnereink és az ügyfelek.