Két év, 100 ügyfél, 100.000 csomag és akik mögötte állnak

Olvasási idő: 3 perc
webshippy logisztikai központ budapest 2018

Nagyjából két évvel ezelőtt, ezekben a hetekben történt, hogy elhatároztuk, hivatalosan is beregisztráljuk a vállalkozásunkat, aminek egy nagyon kedves szövegíró barátunk segítségével a Webshippy nevet adtuk. Valamivel több, mint 3 hónappal előtte írtam le az első sor programkódot, ami ekkorra már néhány fájl méretűre duzzadt és az akkori legalapvetőbb problémánkat oldotta meg – a webáruházunkból kiexportálta a megrendeléseket, készített egy listát, ami alapján összeszedtük a rendelések tételeit és egy gombnyomással generált belőle futárcímkét és számlát a GLS és a szamlazz.hu rendszereinek segítségével.

webshippy webáruház logisztikai szolgáltató indulás

Ez akkoriban még csak a saját problémánk volt, amit meg kellett oldanunk. A logisztikai feladatok nehézkesek és lassúak voltak, de a legnagyobb gondunk az volt, hogy túl sok hibát vétettünk. Innoválni szerettük volna a folyamatokat.

A hivatalos bejegyzést követően, felismerve, hogy a probléma nem csak nálunk jelentkezik, elkezdtük néhány barátunk, ismerősünk webáruházainak a rendeléseit is kezelni és egy 25 m2-es, Pozsonyi úti irodában 2 db SALGO polc felállításával megkezdtük a “kiszervezett webáruház logisztikának” keresztelt tevékenységünket.

A rendszert folyamatosan tökéletesítettük, továbbfejlesztettük és mindig, amikor egy új problémába ütköztünk, új megoldást alkalmaztunk. Mivel nem találtunk az igényeinkhez (és úgy általában a webáruházak igényeihez) illeszkedő rendszert a piacon, úgy gondoltuk, hogy megoldjuk az alapvető feladatokat, amik egy webshop logisztikájához kapcsolódhatnak.

webshippy-masodika-raktara

Teltek a hónapok és egyre több funkcióval bővültünk. Ahogy egyre több webshop tulajdonosával beszélgettünk, egyre több, új funkció került illesztésre, egyre több webáruház és logisztikai integrációt fejlesztettünk le. Ahogy nőtt a raktárkészlet, egyre nagyobb szükség volt arra, hogy a raktárfolyamatok irányítására is szállítsunk megoldásokat. Mivel nem találtunk olyan rendszert, amit megvásárolhattunk volna és tökéletesen megoldotta volna a felmerülő kihívásokat, minden raktár-logisztikai funkciót magunknak fejlesztettünk. Elkezdtünk egyedi hardver eszközöket építeni, amik töredékébe kerültek a piacon fellelhető, professzionális raktár-logisztikai eszközöknek, mégis azokkal megegyező, vagy talán még bővebb funkcionalitást is nyújtottak. Olyan mintákat vettünk alapul, amiket a legnagyobb, legmodernebb kiszervezett logisztikai cégek alkalmaznak a tőlünk nyugatabbra fekvő, online kereskedelem tekintetében sokkal fejlettebbnek számító országokban.

webshippy-webshop-csomagolas

Azóta két év telt el. A két év alatt továbbra is folyamatosan arra törekedtünk, hogy a leginnovatívabb megoldásokat alkossuk meg, amik valaha az e-commerce logisztika területén megjelentek. Ma már egy hat fős fejlesztő csapat váltja valóra az álmainkat és teremti meg mindazt a technológiai innovációt, ami által pontosan és hibamentesen tudjuk koordinálni a raktári folyamatokat a termékmozgatástól a vonalkódos polchely azonosításon és a csomagoláson keresztül a rendelések kiszállításáig. Ennek köszönhetően az ügyfeleink játszi könnyedséggel tudják online menedzselni a webshop rendelésteljesítés folyamatát. Ez az, ami ennyire rövid idő alatt egyedülállóvá tette cégünket a kiszervezett logisztikai versenyben.

webshippy webáruház logisztika 2018 hatékonyság

Büszke vagyok rájuk. Büszke vagyok a fejlesztőinkre, akik a nemrég megnyitott pécsi irodánkban nem munkaként, hanem hivatásként tekintenek azokra az újításokra, amik kiemelnek minket a hasonló tevékenységet végző vállalkozások közül. Büszke vagyok picker és packer kollégákra, akik jövő hónaptól már 2.000 m2 -ről gyűjtik és csomagolják össze napi szinten a több, mint 100 webáruház partnerünk rendeléseit budapesti logisztikai központunkban. Büszke vagyok az értékesítő munkatársainkra és a teljes 26 fős csapatra, akik nem csupán eladják a szolgáltatásainkat, de hasznos tanácsaikkal segítik a csatlakozó webáruházakat, hogy minél hatékonyabban és gyorsabban valósítsák meg álmaikat. És mindemellett büszke vagyok az ügyfeleinkre, akik kitartó üzletfejlesztési tevékenységüknek és innovatív szemléletüknek köszönhetően ma már a világ minden pontjára küldünk csomagokat. Ők azok, akik működtetik a gépezetet. Ők azok, aki megtalálták a hivatásukat az online kereskedelemben. Ők azok, akik nélkül egy hete nem ünnepelhettük volna meg a százezredik kiküldött csomagunkat.

Ezúton köszönöm mindannyiuknak! Egymást tesszük naggyá.

Amit tőlünk kaphatnak, az nem más, mint a folyamatos fejlődés, amivel megkönnyítjük a munkájukat. A tőlük kapott inspiráció az, ami által új utakat hódíthatunk meg a víziónk felé, hogy a Webshippyt Kelet-Európa piacvezető webáruház logisztikai cégévé tegyük.

webshippy-raktár

Picture of András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek