Webshippy élmény korlátok nélkül – A Lumenet sikersztori

Olvasási idő: 5 perc

A webáruházak sikerének kulcsa az alkalmazkodás és a fejlődéssel járó igények felismerése. Az e-commerce világa rohamosan fejlődik, amely új trendeket és a vásárlói igények változását hozza magával.

A Lumenet, amely hazánk piacvezető világítástechnikai webáruháza, felismerte a logisztikai folyamatok kiszervezésében rejlő lehetőségeket és a jövőben a Webshippy partnereként folytatja hódító útját a hazai és a nemzetközi piacon.

A profi megoldások mindig akkor születnek, amikor valaki abban tevékenykedik, amiben igazán a legjobb, ezért kulcsfontosságú az erősségek felismerése és kihasználása. Ennek ékes példája a Webshippy és a Lumenet kooperációja.

Webshippy – Lumenet stratégiai együttműködés

A Lumenet 2012-es indulása óta hatalmas utat járt be, és mára meghatározó szereplővé vált a hazai piacon. A cég fejlődését jól mutatja, hogy 2019-re bekerültek Európa 1000 legdinamikusabban fejlődő vállalkozása közé.

A Lumenet az évek során hatalmas erőforrást fordított a logisztikai folyamatok biztosítására, ugyanakkor a növekedés mára szükségessé tette a korábbi modell újragondolását. Ennek eredményeként a jövőben a Webshippy által biztosított, a piacon elérhető legmodernebb fulfillment szolgáltatás áll a cég rendelkezésére.

“Az elmúlt években be kellett látnunk, hogy minden szezonban megbuktunk logisztikából, annak ellenére, hogy a nyereségünk jó része többek között logisztikai fejlesztésbe ment – csak 2021-ben bő nettó 30 milliót költöttünk erre a célra – ezzel párhuzamosan folyamatosan megoszlott a fókuszunk és nem tudtunk arra figyelni, amiben a legjobbak tudunk lenni.” – Zabari István, Lumenet

A stratégiai megállapodás keretében a jövőben a Webshippy látja el a Lumenet teljes logisztikai tevékenységét Magyarországon és Szlovákiában, a Lumenet pedig évtizedes törékeny áru kezelési és Marketplace tapasztalatával segíti a Webshippy töretlen fejlődését.

Lumenet_Webshippy_forgatas_werk_2

A tökéletes vásárlási élmény

A Webshippy robotizált teljesítési központja által kínált legmodernebb fulfillment szolgáltatás végtelen skálázhatóságot, valamint minden lépésében digitalizált logisztikai folyamatokat biztosít a Lumenet számára. Innováció díjas szoftverünknek köszönhetően a vásárlók maguk választhatják ki a számukra leginkább ideális rendelésteljesítést.

A Webshippy Prio szolgáltatásnak köszönhetően az ügyfelek, megvásárolt termékeiket már aznap, akár egy órán belül átvehetik, amely hatalmas előnyt biztosít a Lumenet számára versenytársaikkal szemben.

“10 év alatt nagyot fordult velünk a világ, hiszen egy évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, hogy egy vásárló az interneten rendeljen meg egy csillárt. Eközben ma az a legfontosabb kérdése, hogy hogyan kaphatja meg a számára legkényelmesebb szállítási móddal, a leggyorsabban a rendelését.” – mondta.

lumenet-muller

Marketplace – több száz új viszonteladó, egyetlen kattintással

A Webshippy dropshipping modellben működő online nagykereskedelmi piactere több száz hazai beszállító, több tízezer kiváló minőségű termékét teszi elérhetővé több száz webshop számára.. Ez a szolgáltatás a Lumenet számára óriási lehetőséget kínál termékeik értékesítésére. A Marketplace-nek köszönhetően anélkül találhatnak új viszonteladókra, hogy a megkeresések, tárgyalások, szerződéskötések folyamatait minden esetben le kellene bonyolítaniuk. A belistázott termékeket a webshopok néhány kattintással átemelhetik saját kínálatukba és máris értékesíthetik őket.

“Óriási kapcsolódási pont a belső Marketplace, mely segítségével a jövőben számos hazai és külföldi e-kereskedő tud befektetés nélkül értékesíteni reményeink szerint pár éven belül százezressé duzzadó prémium világítástechnikai termékkínálatunkból.” – nyilatkozta,

Lumenet-5644

A legmodernebb logisztikai megoldások, határok nélkül

A Lumenet 7 évvel ezelőtt alapította meg szlovákiai cégét, annak érdekében, hogy hatékonyan vegye fel a versenyt a helyi webáruházakkal. A nemzetközi értékesítéssel és kiszállítással járó logisztikai nehézségekre azonban kizárólag a legmodernebb logisztikai megoldások adhatnak megnyugtató válaszokat.

A felmerülő kihívásokra a Webshippy közelmúltban megnyitott szlovákai teljesítési központja kínál megoldást, amely a hazánkban mára piacvezető fulfillment szolgáltatásokat biztosítja a jövőben a Lumenet számára a nemzetközi értékesítésben.

“Ma már látjuk, hogy az online kereskedelem egy centrális játszótér, egy központban kell folyamatosan gyors és minden területtel összehangolt döntéseket hozni, ezért hamarosan felszámoljuk szlovák cégünket és innen fogjuk üzemeltetni a megújuló szlovák oldalt a Webshippy bevonásával.” – jelentette ki.

A Webshippy nemzetközi terjeszkedésének következő lépéseként pár hónapon belül Csehországban nyílik új teljesítési központ, melyet számos egyéb ország követ majd. A folyamat célja, hogy a Webshippy létrehozza Európa legmodernebb, robotizált fulfillment center hálózatát.

Balázs Tibor Balázs

Balázs Tibor Balázs

Content Manager - Webshippy

Kapcsolódó cikkek