2021 – a hihetetlen rekordok éve

Olvasási idő: 5 perc
2021_hihetetlen_rekordok_eve

Nem kisebb céllal vágtunk bele a 2021-es esztendőbe, mint hogy egy újabb szintre emeljük a hazai és régiós fulfillmentet, olyan innovációkat megvalósítva, melyeket még korábban senki sem tett meg Európában.

Ennek szellemében olyan hihetetlen mértékben sikerült fejlesztői csapatunkat megerősíteni, hogy az nem csak a terveink megvalósulását, de piacvezető szerepünk további erősödését is magával hozta. 

Sikerült olyan, meghatározó e-logisztikai technológiai céggé válni, amely folyamatos innovációs fejlesztéseivel új irányt mutat az e-commerce piacán nem csak Magyarországon, de európai szinten is. Ezt júniusban az első Webshippy Next eseményen meg is mutattuk, íme egy kis összefoglaló, ha még nem láttad:

Szó sincs azonban arról, hogy megelégedetten hátradőlnénk, hiszen rengeteg izgalmas tervünk van a jövőre nézve.

Robotizáció, automatizáció minden mennyiségben

Imádjuk munkatársainkat, de soha nincs belőlük elég, ezért igen hasznos, ha minél több folyamatunk automatizálva van és ezen a területen idén nagyot léptünk: robotizáltuk a picking folyamatot! Új robotjainkról írtunk is már korábban, most csak annyit mondanék, hogy többszáz kilométeres sétákat – ezáltal rengeteg időt – spórolnak meg nekünk, és még a hatékonyabb készletezésben is nagy segítséget jelentenek.

Itt azonban nem álltunk meg, hiszen ha már a robotok hozzák a kollégákhoz a termékeket, a megrendelések összeállítása után se kelljen gyalog eljuttatni azokat a csomagolóállomásokra: építtettünk hát egy szállítópálya-rendszert is! Itt megnézheted, hogyan épült fel, mindössze néhány hét alatt:

Ami eddig elképzelhetetlen volt: aznapi kiszállítás és licence lehetőség

Nálunk mindig történik valami olyan, ami hazai és régiós szinten újdonságot jelent, mondhatni ez éltet minket, hogy újra és újra fantasztikus innovációkkal lepjük meg az e-commerce világát.

Az eddig is természetes volt számunkra, hogy minden csomagot átadtunk aznap a futárszolgálatoknak, így másnapra teljesítettünk minden megrendelést, de idén ezt is újabb szintre emeltük: a 16 óráig leadott rendeléseket még aznap kiszállítjuk Budapest teljes területén, 18-22 óra között. Ez a Webshippy Prio.

Licelnse szolgáltatásunk szintén idén indult útjára, ezzel azoknak a nagyvállalatoknak szeretnénk lehetőséget biztosítani a legmodernebb e-logisztikai megoldásokra, akik nem tudják kiszervezni a folyamataikat, saját raktáraikban szeretnék alkalmazni a Webshippy szoftvert. Első stratégiai partnerünk a Trans-Sped volt, aki ezzel a megoldással szolgálja ki e-k ereskedelmi ügyfeleit, de 2021-ben a Praktiker raktáraiban is elindult a Webshippy rendszere. Óriási lépés ez és nagyon nagy lehetőségeket rejt magában.

A növekedést már magunk is alig tudjuk követni

A tavalyi év is nagyon lendületes volt, de idén minden területen megugrottak a számok. A fejlesztői csapat megtöbbszöröződött, de a vállalat minden részlegén legalább 20-30%-kal többen dolgoznak ma, mint év elején. Közeledünk a 200 főhöz, pedig tavaly még a 100 is hihetetlennek hangzott.

Augusztusban ezzel a remek csapattal ünnepeltük 5. születésnapunkat is, ahol öröm volt látni nemcsak a megnövekedett létszámot, de a jó hangulatot és a munkatársak fantasztikus összetartását is.

Az ügyfeleink száma is megduplázódott, jelenleg több mint 2000 partnerünk megrendeléseit kezeljük. Ennek megfelelően a csomagszámok is szinte havonta rekordot döntenek, így az év végé re már egy újabb raktár nyitása is elkerülhetetlenné vált: Nagytarcsán 3500 négyzetméterrel bővítettük kapacitásainkat.

Duplázás a dropshipping Marketplace-en is

Dropshipping szolgáltatásunk még csak második születésnapját ünnepli, de egyre népszerűbb, hiszen a nemzetközi versenytársakhoz képest óriási előny, hogy fulfillment szolgáltatást is biztosítunk, a termékek pedig hazai raktárban várják a megrendeléseket, így másnapi teljesítést tudunk biztosítani.

2021 januárjához képest közel kétszer annyi termék elérhető dropshipping katalógusunkban és mind a beszállítók, mind az értékesítő webshopok száma megduplázódott. A megrendelések számát tekintve pedig ennél is nagyobb növekedés, a decemberi csúcsszezonban volt olyan hét, amikor tízszer (!) annyi csomag ment ki dropshipping termékkel, mint a januári hetekben.

A rendszer sikerét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy olyan új partnerek csatlakoztak értékesítőként, mint az Aqua.hu vagy az Ipon.

3 000 000, azaz három millió csomag!

A napokban derül ki, hogy még idén lépjük át ezt a mérföldkövet, vagy január első napjaiban, de az biztos, hogy míg 2020-ban az egymillió csomagot ünnepeltük, idén már augusztusban elértük a kétmilliót, és alig néhány hónappal később már megvan a 3 000 000 csomag is. Őrületes növekedés, a raktárban dolgozó minden munkatársunknak nagy elismerés jár, hiszen rengeteg megrendelés teljesítését biztosítják – hibamentesen, napról napra.

2022-ben meghódítjuk Európát

A töretlen fejlődés 2022-ben sem állhat meg, és az idei év sikereit követően újabb, még nagyobb célokat tűztünk ki magunk elé.

A következő év legfontosabb lépése a nemzetközi piacra lépés lesz, a következő 3 évben legalább 5 országban fog működni Webshippy teljesítési központ. Ezek pedig Európa legmodernebb robotizált fulfillment center hálózatát fogják alkotni.

A legfontosabb célunk azonban, hogy jelenlegi és jövőbeli partnereink számára továbbra is minden pillanatban a régió legmodernebb fulfillment szolgáltatását biztosítsuk, egész Európában.

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

44 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

58 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

59 cikk

Valamire nagyon készülünk!

Nemsokára hihetetlen mérföldkőhöz érünk...
A részletekkel hamarosan jövünk.