A Webshippy a legmodernebb robottechnológiát állítja a webáruházak szolgálatába

Olvasási idő: 4 perc
Webshippy_robottechnologia

Egy sor más előremutató fejlesztés mellett az idei év legjelentősebb innovációja, hogy teljesítési központunkban mostantól ugyanazzal a robottechnológiával szolgáljuk ki ügyfeleiket, mint az Amazon. A robot csapat figyelemre méltóan produktív, együttes erővel naponta 8000 rendelés összekészítésére képesek.

Robotok segédkeznek a csomagösszekészítésben

A Webshippy fóti 7500 négyzetméteres raktárában 1500 webáruház teljes rendeléskiszolgálása zajlik. Havonta 100-150 ezer csomagot kézbesítünk.

A lenyűgöző volumen mögött számottevő technológiai újítások állnak. A hibamentes és automatizált rendeléskiszolgálást a Webshippy saját fejlesztésű logisztikai szoftvere biztosítja, mely 2019-ben elnyerte az Innnovációs és Technológiai Minisztérium által kiadott Innovációs különdíjat.

A most felállított robot warehouse management rendszerrel eddig 1500 négyzetméteres területet robotizáltunk, ahol jelenleg 24 robot összesen 250 polcot mozgat és menedzsel.

Goods to person technológia 35%- kal hatékonyabb folyamatok, nagyobb kapacitás

A legmodernebb goods to person picking technológia a leginkább időigényes munkafolyamatot, a termékek összegyűjtését gyorsítja fel és optimalizálja.

Ezzel a megoldással a “A hegy jön Mohamedhez, és nem Mohamed megy a hegyhez”, azaz a csomagolásra szánt termékeket a robotok odaszállítják a kollégákhoz, és nem pickereknek kell begyűjteni azokat a hagyományos módon – akár napi 30 kilométer gyaloglás árán.

A folyamataink minden eddiginél gyorsabbak és hatékonyabbak. A termékek elhelyezkedését, eloszlását szintén öntanuló mesterséges intelligencia szabályozza.

A pickerek számára eddig fenntartott sétaútvonalak megszüntetésével a Webshippy teljesítési központjának kapacitása hamarosan 20%-al is megnövekedhet, ami mindenképpen jó hír azoknak az e-kereskedelmi vállalkozásoknak, akik eljutottak arra a pontra, hogy megfontolandó kiszervezniük logisztikai feladataikat.
Az alkalmazott robottechnológiáról mindent összegyűjtöttünk ezen az oldalon.

Robot és ember – hogyan dolgoznak együtt?

A Webshippy logisztikai központjában mobil tárolópanelek végeláthatatlan sorain tároljuk a termékeket. A robotok vezeték nélküli hálózaton keresztül kommunikálnak a rendeléseket kezelő szoftverrel, és amikor új rendelés fut be, késlekedés nélkül a megfelelő tárolópanelhez gurulnak, hogy az operátor munkaállomásához vigyék az árucikkeket.

Abban a pillanatban, hogy a tárolók megérkeznek az adott kollégához, egy “pick by light” rendszer megvilágítja azokat a polcokat, ahonnan ki kell vennie a termékeket. Ezt követően nincs más dolga, mint lecsipogni őket a vonalkód olvasóval, és belehelyezni azokba a ládákba, amiket szintén a rendszer jelöl ki számukra. A folyamat a végletekig letisztult, pontos és optimalizált.

A csúcstechnológiás Webshippy rendszer egyedülálló hatékonysággal kezeli a különféle méretű termékeket tartalmazó megrendeléseket is. A Geek+ robotizált picking szoftverét a Webshippy WMS rendszerébe integrálva a fejlesztői csapat sikeresen kombinálta a hagyományos és az automatizált komissiózási eljárásokat.

Nem csak a logisztikáról szól, a jövőt építjük

Perényi András, a Webshippy CEO-ja az aktuális fejlesztésekkel kapcsolatban így nyilatkozott:

„Tudom, hogy egy forradalmi pillanathoz érkeztünk a Webshippy életében. Eddig is azon munkálkodtunk, hogy jövőbemutató fejlesztésekkel valami igazán maradandót alkossunk Magyarországon. A járványhelyzet ellenére is tovább tudtunk növekedni, munkánk eredményeként mára robotok szaladgálnak a tömött polcok között, és talán már a közeljövőben egy még lélegzetelállítóbb fejlesztéssel rukkolhatunk elő. Hiszem, hogy nemcsak egy egyszerű iparági fejlesztésről van szó, hanem a jövőt építjük.”

A Webshippy nemzetközi piacokra lép

A Webshippy az e-kereskedelem felgyorsult növekedésével lépést tartani akarók – gyártók, kereskedők, logisztikai kiszolgálók, online eléréssel rendelkezők – számára logisztikát, tudást, technológiát és piacot biztosít. A rendszerünk skálázhatóságát és megbízhatóságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy olyan márkák bízták a ránk raktárkészleteik kezelését, mint a Helia-D, a Butlers, a Retro, az Ilcsi Naturkozmetikumok, a Kreatívjáték vagy a Fressnapf.

Az idén elérhetővé vált Webshippy szoftver license első piaci megrendelője nem más, mint a Praktiker, aki a technológiának köszönhetően saját raktárában valósíthatja meg azt a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú rendeléskiszolgálást, amit a rendszerünk lehetővé tesz.

A robotizáció révén elért nagyfokú automatizáció tovább növeli a szolgáltatásaink eredményességét, segíti a tervezhetőséget, és megalapozza a Webshippy további növekedését. Alig néhány éve vagyunk jelen a piacon, mégis óriási léptekkel haladunk afelé, hogy elérjük céljainkat, és a közép-kelet-európai régió meghatározó logisztikai vállalatává váljunk.

2022-ben lengyelországi nyitást tervezünk, és az ezt követő három évben még öt másik országban is elindulnánk.

Válóczy Edina

Válóczy Edina

PR és kommunikációs szakember, szárnyait próbálgató dropshipper. Éppúgy hisz a történetmesélés erejében, mint az adatvezérelt digitális marketing szemléletben.

Kapcsolódó cikkek