A Webshippy a legmodernebb robottechnológiát állítja a webáruházak szolgálatába

Olvasási idő: 4 perc
Webshippy_robottechnologia

Egy sor más előremutató fejlesztés mellett az idei év legjelentősebb innovációja, hogy teljesítési központunkban mostantól ugyanazzal a robottechnológiával szolgáljuk ki ügyfeleiket, mint az Amazon. A robot csapat figyelemre méltóan produktív, együttes erővel naponta 8000 rendelés összekészítésére képesek.

Robotok segédkeznek a csomagösszekészítésben

A Webshippy fóti 7500 négyzetméteres raktárában 1500 webáruház teljes rendeléskiszolgálása zajlik. Havonta 100-150 ezer csomagot kézbesítünk.

A lenyűgöző volumen mögött számottevő technológiai újítások állnak. A hibamentes és automatizált rendeléskiszolgálást a Webshippy saját fejlesztésű logisztikai szoftvere biztosítja, mely 2019-ben elnyerte az Innnovációs és Technológiai Minisztérium által kiadott Innovációs különdíjat.

A most felállított robot warehouse management rendszerrel eddig 1500 négyzetméteres területet robotizáltunk, ahol jelenleg 24 robot összesen 250 polcot mozgat és menedzsel.

Goods to person technológia 35%- kal hatékonyabb folyamatok, nagyobb kapacitás

A legmodernebb goods to person picking technológia a leginkább időigényes munkafolyamatot, a termékek összegyűjtését gyorsítja fel és optimalizálja.

Ezzel a megoldással a “A hegy jön Mohamedhez, és nem Mohamed megy a hegyhez”, azaz a csomagolásra szánt termékeket a robotok odaszállítják a kollégákhoz, és nem pickereknek kell begyűjteni azokat a hagyományos módon – akár napi 30 kilométer gyaloglás árán.

A folyamataink minden eddiginél gyorsabbak és hatékonyabbak. A termékek elhelyezkedését, eloszlását szintén öntanuló mesterséges intelligencia szabályozza.

A pickerek számára eddig fenntartott sétaútvonalak megszüntetésével a Webshippy teljesítési központjának kapacitása hamarosan 20%-al is megnövekedhet, ami mindenképpen jó hír azoknak az e-kereskedelmi vállalkozásoknak, akik eljutottak arra a pontra, hogy megfontolandó kiszervezniük logisztikai feladataikat.
Az alkalmazott robottechnológiáról mindent összegyűjtöttünk ezen az oldalon.

Robot és ember – hogyan dolgoznak együtt?

A Webshippy logisztikai központjában mobil tárolópanelek végeláthatatlan sorain tároljuk a termékeket. A robotok vezeték nélküli hálózaton keresztül kommunikálnak a rendeléseket kezelő szoftverrel, és amikor új rendelés fut be, késlekedés nélkül a megfelelő tárolópanelhez gurulnak, hogy az operátor munkaállomásához vigyék az árucikkeket.

Abban a pillanatban, hogy a tárolók megérkeznek az adott kollégához, egy “pick by light” rendszer megvilágítja azokat a polcokat, ahonnan ki kell vennie a termékeket. Ezt követően nincs más dolga, mint lecsipogni őket a vonalkód olvasóval, és belehelyezni azokba a ládákba, amiket szintén a rendszer jelöl ki számukra. A folyamat a végletekig letisztult, pontos és optimalizált.

A csúcstechnológiás Webshippy rendszer egyedülálló hatékonysággal kezeli a különféle méretű termékeket tartalmazó megrendeléseket is. A Geek+ robotizált picking szoftverét a Webshippy WMS rendszerébe integrálva a fejlesztői csapat sikeresen kombinálta a hagyományos és az automatizált komissiózási eljárásokat.

Nem csak a logisztikáról szól, a jövőt építjük

Perényi András, a Webshippy CEO-ja az aktuális fejlesztésekkel kapcsolatban így nyilatkozott:

„Tudom, hogy egy forradalmi pillanathoz érkeztünk a Webshippy életében. Eddig is azon munkálkodtunk, hogy jövőbemutató fejlesztésekkel valami igazán maradandót alkossunk Magyarországon. A járványhelyzet ellenére is tovább tudtunk növekedni, munkánk eredményeként mára robotok szaladgálnak a tömött polcok között, és talán már a közeljövőben egy még lélegzetelállítóbb fejlesztéssel rukkolhatunk elő. Hiszem, hogy nemcsak egy egyszerű iparági fejlesztésről van szó, hanem a jövőt építjük.”

A Webshippy nemzetközi piacokra lép

A Webshippy az e-kereskedelem felgyorsult növekedésével lépést tartani akarók – gyártók, kereskedők, logisztikai kiszolgálók, online eléréssel rendelkezők – számára logisztikát, tudást, technológiát és piacot biztosít. A rendszerünk skálázhatóságát és megbízhatóságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy olyan márkák bízták a ránk raktárkészleteik kezelését, mint a Helia-D, a Butlers, a Retro, az Ilcsi Naturkozmetikumok, a Kreatívjáték vagy a Fressnapf.

Az idén elérhetővé vált Webshippy szoftver license első piaci megrendelője nem más, mint a Praktiker, aki a technológiának köszönhetően saját raktárában valósíthatja meg azt a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú rendeléskiszolgálást, amit a rendszerünk lehetővé tesz.

A robotizáció révén elért nagyfokú automatizáció tovább növeli a szolgáltatásaink eredményességét, segíti a tervezhetőséget, és megalapozza a Webshippy további növekedését. Alig néhány éve vagyunk jelen a piacon, mégis óriási léptekkel haladunk afelé, hogy elérjük céljainkat, és a közép-kelet-európai régió meghatározó logisztikai vállalatává váljunk.

2022-ben lengyelországi nyitást tervezünk, és az ezt követő három évben még öt másik országban is elindulnánk.

Picture of Válóczy Edina

Válóczy Edina

PR és kommunikációs szakember, szárnyait próbálgató dropshipper. Éppúgy hisz a történetmesélés erejében, mint az adatvezérelt digitális marketing szemléletben.

Kapcsolódó cikkek