2021-es pályázatok webshopoknak? A pályázati tanácsadó ezeket ajánlja

Olvasási idő: 3 perc
Pályázatok_2021

Az évkezdés mindig friss lendületetet, új terveket hoz a vállalkozók életébe, ám elképzeléseink gyakran anyagi ráfordítást is igényelnek. Érdemes körülnéznünk, milyen pályázati forrásokból tudnánk mindezt finanszírozni. Hogy bemutathassuk nektek az aktuális lehetőségeket, szakértő partnerünk segítségét kértük. A Vanessia Kft. húsz éves tanácsadói múlttal rendelkezik a pályázati piacon, 2020-ban az általuk menedzselt sikerdíjas pályázatok tekintetében 94% feletti sikeraránnyal büszkélkedhettek.

Milyen pályázatokra számíthatnak a vállalkozások, webshopok a 2021-2027 közötti uniós pályázati ciklusban?

Magyarország a 2021-től kezdődő pénzügyi ciklusban minden korábbinál több, 51,3 milliárd eurónyi forrással számolhat, ezen belül a Next Generation EU elnevezésű új eszközből Magyarországnak 16,7 milliárd euró jut. Az eddigi legnépszerűbb program, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) neve Vállalkozásfejlesztési és innovációs operatív programra (VINOP) változik, erre a tervezett keretszámok alapján a források 30 százalékát allokálnák.

A vállalkozásokat érintő legfontosabb intézkedések a következők lesznek:

  • Vállalkozásfejlesztés, digitalizáció:
    ⦁ technológiafejlesztés, kapacitásbővítés
    ⦁ IT fejlesztés
    ⦁ épületenergetikai fejlesztés, megújuló energia
    ⦁ oktatás, tanácsadás igénybevétele
  • Kutatás, fejlesztés, innováció
  • Fenntartható munkaerőpiac
  • Turizmus
  • Vidékfejlesztés

A 2021-es év első felében már elérhető lehetőségek közül a következő támogatási konstrukciókra hívnánk fel a figyelmet:

1. Technológiafejlesztés pályázat (VINOP-1.2.1-21)

  • Támogatható tevékenységek: elsősorban eszközbeszerzés, melyhez kapcsolódóan elszámolható megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, infrastruktúra-, ingatlan fejlesztés, IT fejlesztés, képzési szolgáltatás
  • Pályázók köre: Mikro-, kis- és középvállalkozások (termelő, szolgáltató és kereskedő cég is; kizárt: mezőgazdasági termelő, szálláshelyfejlesztés)
  • Területi korlátozás: országosan elérhető, kivéve Budapest (Budapesten kívül bejegyzett székhely vagy telephely vagy fióktelep szükséges)
  • Támogatás mértéke: max. 70% (feltételesen vissza nem térítendő támogatás), összege: min. 10.000.000 Ft – max. 629.300.000 Ft
  • Várható beadás kezdete: 2021. március

E-kereskedelemmel foglalkozó cégek számára jó lehetőség pl. iroda/raktár bővítés, felújítás vagy akár új ingatlan építésére is. Eszközigényként jellemzően megjelenik a targonca, raklapemelő, polcrendszer, adatgyűjtő, címkenyomtató, vonalkódolvasó és természetesen megmunkáló gépek is. Informatikai fejlesztés keretében beszerzett szoftver (pl. készletnyilvántartó, bérprogram stb.) nagyban segíthetik a mindennapok hatékony munkavégzését.

 

2. Vállalati KFI pályázat (VINOP-2.1.2-21)

  • A pályázat újdonságtartalommal rendelkező termék, technológia, szolgáltatás, előállításához nyújt támogatást.
  • Támogatható tevékenységek: elsősorban kísérleti fejlesztés és ipari kutatás (személyi jellegű ráfordítás, anyagköltség, külső szakértő szolgáltatása), melyhez kapcsolódóan elszámolható eszköz-, immateriális javak beszerzése, projektmenedzsment, piacravitel
  • Pályázók köre: Mikro-, kis- közép- és nagyvállalatok
  • Területi korlátozás: országosan elérhető, kivéve Budapest (Budapesten kívül bejegyzett székhely vagy telephely vagy fióktelep szükséges)
  • Támogatás mértéke: K+F max. 80%, beruházás max. 70%, összege: min. 50.000.000 Ft – max. 1.000.000.000 Ft
  • Előminősítés várható beadás kezdete: 2021. február

Fontos tisztázni, hogy ez a pályázat az e- kereskedelemmel foglalkozó cégek számára is kínál lehetőségeket. A pályázat szempontjából az a jó projekt, ami olyan termék, technológia, vagy szolgáltatás bevezetésével jár, amely a jelenlegi már ismert alternatív megoldásokhoz képest valamilyen szempontból innovatívabbnak minősül (pl. kedvezőbb hatásfok, jobb minőség, egyszerűbb/költséghatékonyabb előállítás, megoldás stb.).

2021_pályázatok

 

3. Informatikai fejlesztést támogató pályázat (VINOP-1.4.1-21

  • Támogatható tevékenységek: elsősorban vállalatirányítási rendszer bevezetése (on premise vagy felhő), melyhez kapcsolódóan elszámolható hardver beszerzése, kapcsolódó szolgáltatások. Funkcionális területek:
    ⦁ Vállalati CRM, értékesítés terület
    ⦁ Humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés
    ⦁ Kontrolling és döntéstámogatás
    ⦁ Beszerzési és logisztikai terület
    ⦁ Táv- és csoportmunka támogatás
    ⦁ Pénzügyi, számviteli terület
    ⦁ Internetes értékesítés
    ⦁ On-line marketinget támogató megoldás
    ⦁ Munkafolyamatokat irányító megoldások (Workflow)
    ⦁ Elektronikus iratkezelési megoldások
    ⦁ Adott funkcionális területhez tartozó mesterséges intelligencia alapú adatbányászat
    ⦁ Távoli IT üzemeltetést támogató megoldás
    ⦁ Online fizetési megoldás
  • Pályázók köre: Mikro-, kis- és középvállalkozások
  • Területi korlátozás: országosan elérhető, kivéve Budapest
  • Támogatás mértéke várhatóan: 50%
  • Várható beadás kezdete: 2021. március

Az informatikai fejlesztést támogató pályázatok évek óta népszerűek az e-kereskedelmi cégek, webshopok körében is. Nem véletlenül. A pályázat a komplex üzleti infokommunikációs technológiák, azaz IKT rendszerek, alkalmazások on-premise típusú bevezetését (helyben telepített saját szoftver), illetve a felhőalapú és egyéb online üzleti megoldások, szolgáltatások igénybevételét támogatja.

Úgy gondoljuk, hogy a következő ciklus sok lehetőséget tartogatszámunkra, mindenképpen versenyelőnyt fog jelenti azon cégek, webshopok számára, akik élnek a pályázatok nyújtotta lehetőségekkel. Míg egy jól kialakított, átgondolt IT infrastruktúra (hardver és szoftver) 15-45%-kal képes növelni egy cég folyamatainak hatékonyságát, addig például egy épületenergetikai fejlesztés és napelemes rendszer telepítése nagyban csökkenti a vállalat kiadásait, támogatás igénybevétele mellett már 2-3 éve alatt megtérülő beruházásról beszélhetünk.

A Vanessia Kft. már közzétette az aktualizált pályázati menetrendet, amelyből látszanak a még nyitott pályázati konstrukciók, illetve a legfontosabb pályázati határidők. Íme az év első aktualizált menetrendje.

Amennyiben ez a cikk  felkeltette érdeklődésed, és úgy gondolod,
tanácsadásra, segítségre lenne szükséged, fordulj bizalommal a Vanessia vezető tanácsadójához.

Vanessia Kft.

Vanessia Kft.

A Vanessia Kft. húsz éves tanácsadói múlttal rendelkezik a pályázati piacon, 2020-ban az általuk menedzselt sikerdíjas pályázatok tekintetében 94% feletti sikeraránnyal büszkélkedhettek.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

62 cikk