Állj több lábon! Így szerezz új vásárlókat a piactereken

Írta: Webshippy
Olvasási idő: 5 perc
emag piacterek

A piacterek térhódítása már évek, ha nem évtizedek óta folyamatosan növekszik. Egyre több szereplő van a piacon és a vásárlók is előszeretettel használják ezeket a felületeket. A statista.com kutatása szerint világszinten az online vásárlások 47%-a piactereken történt. Magyarországon még nincs ekkora hangsúly ezen az értékesítési formán, de a jövőben várhatóan tovább fog növekedni mind a meglévő piacterek részesedése, mind a verseny az újabb szereplők megjelenésével.

A legnagyobb hazai piactér, az eMAG négy év alatt tízszeresére növelte partnerei számát, már több mint 2000 értékesítő használja a rendszert. Az éves megrendelésszám pedig megduplázódott 2021-ben az előző évhez képest.

Az online kereskedelemben a többcsatornás értékesítés szerepe mára elengedhetetlenné vált. Az, hogy egy webáruház működteti a saját online boltját és esetleg futtat rá néhány hirdetést, nem elég a boldoguláshoz, a piacon ennél sokkal nagyobb a verseny. Az online-offline csatornák hibrid megoldásai és a social media felületek, live shopping lehetőségek bevezetése mind azt célozzák, hogy minél több értékesítési csatornán juthasson el a webáruház a potenciális vásárlókhoz. Ebben pedig a piactereknek óriási szerepük van. A magyar e-kereskedők számára az eMAG jelenti az egyes számú alternatívát, hiszen vitathatatlan piacvezető szerepe és a termékkínálat végtelensége révén bármilyen típusú webshop be tudja listázni hozzá a termékeit.

És hogy mik az előnyei?

  • Elérést biztosít az óriási vevőkörnek, aki megfordul az eMAG-on nap mint nap
  • Új vásárlók érhetőek el marketing költség  nélkül Egy ismert online piactérhez való tartozás bizalmat ébreszt a vásárlóban
  • Extra funkciók is rendelkezésre állnak, mint például a vásárlói értékelések
  • Igénybe vehető az Easybox szállítási mód, mely kedvező áron érhető el, kizárólag eMAG kereskedők számára

Az eMAG-ról hallottam korábban jót is, rosszat is, kicsit kétkedve vágtunk bele, de nagyon bevált. Mostanra a forgalmunk 20%-a onnan érkezik, és igaz, hogy a jutalékukat ki kell termelni, viszont marketingre itt nem kell költenünk, így megéri. A termékek töltögetésével pedig szerencsére nincs dolgunk, a Webshippy rendszeréből ez meg van oldva.
JPK Trading, cosori.hu, fustmenteskandallo.hu

Persze, hátrányai is vannak.

  • Magas jutalék
  • Elvárások az eMAG részéről, például a kiszállítás gyorsaságára, számlázásra, ügyfélszolgálatra vonatkozóan
  • A vásárlók számára sokszor nem egyértelmű, hogy honnan is rendel, így ha különböző értékesítőktől válogat, nem érti, miért több csomag érkezett, többszörös szállítási költséggel
  • Az integráció nehézségei, átláthatóság a saját rendszer és az eMAG között, rendelések követése, készletszintek figyelése
  • A rendelések teljesítése teljes mértékben az értékesítő feladata

Az utóbbi két problémát áthidalja, ha olyan fulfillment partnerrel dolgozol, akinek van már kiépített integrációja az eMAG-gal és átvállalja tőled a logisztikát.

A Webshippyvel kihozhatod a maximumot a piacteres értékesítésből, hiszen a két rendszert néhány  kattintással összekötheted és a beérkező megrendelésekkel semmi dolgod nem lesz.

A Webshippynél élőben, azonnal látják a vásárlásokat és rögtön elkezdik összekészíteni a csomagokat. A 17 óráig beérkező rendeléseket még aznap átadják a vevőd által választott szállító partnernek, így másnap már kézbesítésre is kerülhet.

A Webshippy online felületére bármikor beléphetsz és élőben nyomon követheted a folyamatokat, naprakész visszajelzést kapsz a nálunk tárolt raktárkészletedről, amely az eMAG piactérre is automatikusan szinkronizálódik.

Webshippy

Webshippy

Webshippy Content

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

61 cikk