Black Friday rekordok a Webshippynél

Írta: Webshippy
Olvasási idő: 5 perc

Az idei Black Friday időszakában a rekord infláció és a válság miatti aggodalmak sem vették el a fogyasztók kedvét a vásárlástól. Ennek eredményeként a legnagyobb webáruházak kimagasló eladási számokat könyvelhettek el, és e-kereskedelmi rekordok dőltek meg.

A Webshippynél novemberben közel 220 ezer csomag megrendelést szolgáltunk ki, ami 57%-kal magasabb volt az októberi szállításokhoz képest.

Meglepő cikkek a slágertermékek között

Az nem meglepetés, hogy a kisebb-nagyobb elektronikai eszközök bizonyultak a legkeresettebb termékeknek, illetve roppant sokan szerezték be a karácsonyi ajándéknak szánt játékokat, vagy vásároltak új laptopot. Idén viszont az öblítők és más fogyóeszközök is bekerültek a slágertermékek közé.

Elmondhatjuk, hogy az egy csomagban rendelt termékek száma nőtt: átlagosan 3,5 db termék/csomag mennyiségre. 60 000 különböző árucikkből hozzávetőlegesen 750 000 darabot értékesítettek a Webshippy ügyfelei.

Pörögnek az ismert márkákat forgalmazó online áruházak

Azoknak a webshopoknak nőtt meg kimagaslóan a forgalma, amelyek vagy erős webshopmárkával rendelkeznek, vagy népszerű brandet forgalmaznak. Erősödtek az egészséges életmódhoz kötődő termékekkel kereskedő webáruházak. Legjobban azok a webshopok tudták jól kihasználni a Black Friday-ben rejlő lehetőségeket, amelyek több piacon is jelen vannak.

Az idei Black Friday számokban

A futárcégek üzemanyagfelárai miatt inkább az átvevőpontok (pl: MPL csomagpont) és a csomagautomaták (pl.: Foxpost) kerültek előtérbe, ezeket figyelembe véve az ide kért megrendelések száma megközelítette a 30%-ot.

Egy átlagos novemberi péntekhez képest a duplájára nőtt a november 18-i megrendelésszám a hazai eMAG Black Friday felhajtásának köszönhetően, november 25-én pedig, a fekete péntek napján megháromszorozódott a rendelésszám:

  • nov. 4. – 5 500 db,
  • nov. 11. – 8 470 db,
  • nov. 18. – 10 240 db,
  • nov. 25. – 15 000 db (= a havi megrendelésszám 7%-a).

Igen jelentős forgalomról számolhattak be azok az ügyfelek is, akik nemcsak a saját online boltjukban értékesítenek, hanem piactereken is (eMAG HU, eMAG RO).

Büszkén jelenthetjük, hogy a Webshippy ekkora roham ellenére, ilyen szinten megnövekedett forgalom mellett is állta a sarat! Teljesítettük a határidőket, és nem léptük túl a 0,03%-os hibahatárunkat.

A külföldi csomagokat tekintve Csehország leszorult az első helyről

Novemberben 25% körülire nőtt a külföldről rendelt csomagok aránya. Míg év közben a Webshippy legtöbb külföldi csomagja Csehországba ment, novemberben már Románia állt a képzeletbeli dobogó tetején, az összes csomag 8,5%-a indult feléjük. A Szlovákiába kikézbesített csomagszám az akció napján megközelítette a 3000 darabot.

A 100%-os Webshippy-Garancia is segít

A fogyasztók kifogástalan kiszolgálást várnak el, nemcsak a Black Friday akciók során, hanem az év minden napján. A Webshippy csomagok pedig pontosan ezt garantálják. Ha egy webáruház elhelyezi a „Webshippy Garancia” logót a weboldalára, a vásárlók tisztában vannak vele, hogy a megrendelt termékek összekészítése és kiszállítása a legjobb kezekben van, még a csúcsszezonban is.

Még több információ a Webshippy Garanciáról >>>

Webshippy

Webshippy

Webshippy Content

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

62 cikk