„BUG” OKOZOTT LEÁLLÁST A WEBSHIPPY AMAZON-SZINTŰ ROBOTRENDSZERÉBEN

Írta: Webshippy
Olvasási idő: 5 perc

A „bug” szó a számítógépes programozásban a programhiba elterjedt elnevezése, amelynek eredetét többen azzal a történettel hozzák összefüggésbe, amikor 1947-ben egy korai számítógépben, a Harvard Mark II-esében egy molylepke belerepült a szerkezetbe és a gép megállását okozta. „The reason was a bug.”

Napjainkban a „bug” szó már mindennapos kifejezés a szoftverfejlesztő cégeknél, így a Webshippy-nél is, ahol a régió legmodernebb e-commerce logisztikai szoftverét fejlesztjük. A Webshippy fulfillment raktárában több száz webáruház rendeléseit kezeljük napi szinten, a 10.000 négyzetméteres központban az a robottechnológia működik, ami az Amazon vagy az Alibaba raktáraiban. Egy ilyen rendszert igen nehéz megfektetni, de az elmúlt napokban a mérnökök életét megint csak egy bug nehezítette meg. Szó szerint.

Egy nap, váratlanul, a Webshippy központjában a szó eredeti jelentése újra értelmet nyer, amikor egy 3 millió eurós picking robotgépnél egy büdösbogár okozta a rendszer leállását. Az ősszel beköltöző bogár, rámászva a lézeres benyúlás érzékelőre, aktiválta a vészleállító áramkört a robotrendszeren, ami fölöslegesen állította le a rendszert az éjszaka folyamán. Ennek következtében a vészre-állt robotok nem jutottak el a töltőre, és reggelre lemerülnek.

A “bug” szó tehát 75 év elteltével ismét az eredeti probléma megnevezésére utalt. A hibát szerencsére hamar megtalálták, és a robotok rövid idő elteltével újra teljes erőbedobással segítették a fulfillment center dolgozóit, akik már közel 5 millió csomagot küldtek ki világszerte a hazai webáruházakból.

Webshippy

Webshippy

Webshippy Content

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

63 cikk