Friss kutatási eredmények: így vásárolnak a magyar fogyasztók az év végi időszakban

Írta: Webshippy
Olvasási idő: 4 perc

A Webshippy folyamatosan azon dolgozik, hogy támogassa a kereskedőket. Nincs ez másképp az év végi időszakban sem. A logisztikai feladatok mellett szeretnénk most piaci információkkal is hozzájárulni az év végi időszak felkészüléséhez. Éppen ezért november második felében felmértük a lakosság körében, hogy a fogyasztók miképpen tervezik az év végi kiadásaikat, különös tekintettel az ünnepi időszakra. A kutatást egy független lakossági hírlevél-adatbázison keresztül végeztük, nézzük az eredményeket!

A válaszadók több mint fele (52%) még csak gondolkozik az ajándékvásárláson, de nem vett semmit, közel 8% pedig az utolsó pillanatra fogja hagyni a meglepetések beszerzését. Ezért a webshopoknak érdemes minél tovább fenntartani a karácsonyi ajánlataikat, illetve meghosszabbítani a megrendelések kiszolgálását.

A kutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek nagyobb része (46%) nagyjából ugyanannyit tervez költeni idén, mint tavaly, és nem változtat az ajándékozási szokásain. A többség továbbra is vesz ajándékot mindenkinek, akinek eddig is. Sokan várják a kedvezményes ajánlatokat, és azoktól teszik függővé a kiadásokat.

Az év végi időszakban a márkahűség és a korábbi tapasztalatok, illetve az ajánlások is kissé hátrább szorulnak a döntési szempontoknál, közel 58% inkább a kiemelkedő kedvezmények hatására fog vásárolni. Egy csábító ajánlattal az érdeklődők nagy részét be lehet vonzani a webshopokba, érdemes ennek mentén kialakítani az árstratégiát!

Érdekes eredménye lett annak a kérdésnek, hogy online vagy üzletben vásárolnak inkább a válaszadók. 50%-uk mondta, hogy inkább „offline” szeret vásárolni, ahol megfoghatja, megnézheti a terméket, 14,5% választja a kényelmes online megrendelést, 35,5% pedig egyik megoldást sem zárja ki, online és üzletben egyaránt vásárol.

Érdemes ezért kiegészíteni a kereskedésünket olyan lehetőségekkel, ahol kérdezni tudnak tőlünk, vagy jobban kapcsolatba tudnak kerülni a termékkel. Alakítsunk ki chat felületet a webshopunkon, készítsünk termékbemutató videókat, hogy az érdeklődők még jobban átlássák a lehetőségeket.

Reméljük, a fenti eredmények segítenek a webshopoknak a megfelelő év végi marketingstratégia kialakításában. A felmérés fényében elmondható, hogy a webshopoknak érdemes teljes erővel készülni a decemberi rohamra, mert az idén sem marad el.

Sikeres főszezont kívánunk!

a Webshippy csapata

Picture of Webshippy

Webshippy

Webshippy Content

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

63 cikk