A fulfillment jelentése magyarul

Olvasási idő: 2 perc
Fulfillment Magyarországon a Webshippy által

A fulfillment szó manapság leginkább a logisztika témaköréhez köthető. A fulfillment center, vagy fulfillment szolgáltató egy olyan logisztikai vállalat, amely átveszi a webáruház tulajdonosoktól és egyéb online kereskedelemmel foglalkozó vállalatoktól a teljes logisztikai folyamatokat. Ezáltal kiszervezésre kerül az értékesített termékek raktározása, csomagolása, kiszállítása és sokszor a számlázása is.

A fulfillment jelentése tehát a gyakorlatban egy olyan lehetőséget kínál a webáruház tulajdonosok számára, amely átveszi a raktározással és kiszállítással járó terheket. Így biztosítva számukra, hogy felszabaduló kapacitásaikat a legfontosabb tevékenységre, a termékek értékesítésére fordíthassák.

A fulfillment jelentése és működése

A fulfillment cégek szoftverei általában összeköttetésben állnak a webáruházak motorjával, vagy az online értékesítést végző vállalkozások CRM rendszerével. Ennek köszönhetően élőben látják az értékesítéseket, melyeket akár azonnal tudnak teljesíteni.

A fulfillment jelentése tehát az átlátható és folyamatosan nyomon követhető rendelésteljesítés szinonímája is lehet, amennyiben a fulfillment szolgáltató által kínált szoftver innovatív megoldásai ezt biztosítják a webáruház számára.

A fulfillment szolgáltatás nagyban megkönnyíti az online kereskedelmi vállalkozások életét, hisz az e-kereskedelemben a logisztika az egyik legösszetettebb és legtöbb hibalehetőséget rejtő terület, mindazonáltal a cégek fix költségének a jelentős részét teszi ki. Így a fulfillment szolgáltatást választó webáruházak jelentős fix költségtől mentesülnek, nem kell raktárat bérelniük, csomagoló alkalmazottakat és azok járulékait fizetniük, tehát az erre szánt összeget a növekedésre, marketingre fordíthatják. Mindebből adódóan a versenyképességük jelentősen megnő a konkurens társaikhoz képest és a növekedésük skálázhatóvá válik, hisz könnyen kalkulálható formában, a kiküldött csomagok számának arányában fizetnek a logisztikáért.

A piaci versenyben tapasztalható új trendek és változások egyértelműen abba az irányba mutatnak, hogy a fulfillment jelentése egyet jelent a versenyképes, legmodernebb piaci szolgáltatások biztosításával. Ez ma már nélkülözhetetlen a pozitív vásárlói élmény biztosításához.

Milyen lehetőségeket kínál a Webshippy?

Fulfillment magyarul

A fulfillment szónak magyar megfelelője egyelőre nem nagyon létezik. Leginkább a bérraktározást, bércsomagolást és kiszervezett rendelésteljesítés kifejezéseket szokták használni.

Fulfillment Magyarországon és külföldön

A fulfillmentnek Amerikában, illetve a Nyugat-európai országokban már nagy múltja van, Magyarországon csak nem régen jelentek meg a komplex megoldásokat szolgáltató vállalatok. Az egyik legrégebbi és legismertebb amerikai fulfillment szolgáltatást nyújtó vállalat az Amazon, több millió rendelést teljesít évente. Magyarországon a Webshippy az a fulfillment szolgáltató, amely fejlett szoftveres hátterével képes összekapcsolódni az ismertebb webáruház motorokkal, valamint online számlázó rendszerekkel. Megversenyeztetett logisztikai alvállalkozói révén kimagasló kedvezményeket nyújt ügyfeleinek a szállítási árak tekintetében. Ennek segítségével nem csak belföldön, de a környező országokban is képes alacsony árakon kiszállítást nyújtani, akár külföldi utánvét kezeléssel is.

Szeretnél többet tudni?

A Webshippy Akadémia hírlevelei segítenek, hogy még sikeresebb legyen vállalkozásod!

Tapasztalt szakértőink és külső partnereink osztják meg Veled tudásukat blog cikkek, videós tartalmak és webinarok keretében. Ne maradj le, iratkozz fel!

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

61 cikk