Most van időd az önfejlesztésre – Magyar nyelvű, ingyenes képzések, amiket imádni fogsz

Olvasási idő: 5 perc
Önfejlesztés_ingyenes_képzések

A vírushelyzet miatt hozott korlátozások a remetéken kívül szinte mindenki életére hatással voltak, vannak. A közösségi lehetőségek ideiglenesen minimálisra csökkentek, de a szabadidőnk megmaradt. A lelkünknek és a pénztárcánknak is jót tesz, ha önsajnálat helyett önfejlesztésre fordítjuk a felszabadult energiát. Új év, új lendület! Cikkünkben olyan magyar nyelvű, online, ingyenes képzések versenyeznek az idődért, amelyekbe érdemes belevágnod, ha jót akarsz magadnak és webshopodnak. Az érintett témakörök, nem fontossági sorrendben: időmenedzsment és hatékonyság, (marketing)stratégia és értékesítés, weboldalfejlesztés, szövegírás, design, fotó- és videókészítés, illetve SEO.

Olvasd el, mi mindenben fejlődhetsz, és alakítsd 2021-et olyanná, amilyenné szeretnéd!

Időmenedzsment 2.0 – Hogy legyen időd az önfejlesztésre

A hatékony időbeosztás nem egy kézzel fogható szakma, amit azonnal forintosíthatnál a webshopodban. Mégis elengedhetetlen, ha nem szeretnéd, hogy az önképzés a fontos tevékenységek elől vegye el az időt.

Ehhez nyújt kapaszkodót a Webuni platformon – egy független, bárki által szabadon használható, rengeteg ingyenes és fizetős kurzussal működő online oktatási felületen – elérhető időmenedzsment mini tréning. Miért hasznos? Egyrészt azonnal láthatod, hogy pontosan mennyi időt töltesz a céljaid elérését segítő tevékenységekkel, és mi az, amit adott esetben másokra bízhatnál, vagy érdemes volna rajtuk optimalizálnod. Másrészt, ha őszintén végigcsinálod ezt a rövid kurzust, több időt szabadíthatsz fel, mint hinnéd.

És most jöhetnek a szakmaibb ingyenes képzések, amelyekre ezentúl több időd marad.

Inspirálódj és tanulj akár vezetés közben!

A marketing egy óriási, folyamatosan táguló univerzum, amelyben sikeres és kevésbé sikeres szereplők igyekeznek a lehető legjobban boldogulni. Kevés jobb lehetőség van arra, hogy a hírhedt tanulópénz nélkül találd meg a lehetséges utadat, mint egy minőségi podcast csatorna, vagy inkább kettő.
A Minner és a Biznisz Boyz podcast csatornák előnye, hogy őszintén és alaposan járják körbe azokat a témákat, amik egy magyar vállalkozót érdekelnek és érintenek. A vendégek inspirálóak, a beszélgetések érdekesek. Elsőre túlzásnak tűnhet egy akár 60 percnél is hosszabb adás, de autóvezetés közben repül az idő.

Ingyenes képzések online, a jó alapokhoz

A sikeres értékesítés és a megfelelő (marketing)stratégia kéz a kézben jár. Sokan elfeledkeznek arról, hogy a stratégiát később követni, adaptálni kell, de még többen vannak, akik el se jutnak addig, hogy legyen mit követniük. Mostani két tippünkkel segítünk, hogy Te a szerencsés – valójában inkább szorgalmas – kevesek közé tartozhass.

Az első ingyenes képzés egy hasznos, átfogó (180 oldalas) ebook, amelynek köszönhetően alaposan megismerheted azt a 30 csatornát (és online értékesítési megoldást), amelyek többségéről már hallhattál korábban. Csakhogy nem így: az ekönyv elolvasása után tudatosabban és sikeresebben értékesítheted termékeidet, mint valaha.

Nem kérdés, hogy minden iparág, szektor, cég vagy akár vezető(ség) más-más stratégiával érheti el célcsoportját. Nincsenek mindenhol ugyanolyan hatékonysággal elsüthető tippek. Viszont vannak olyan alapvető szabályok és panelek, amiket érdemes figyelembe venni, ha tartalomstratégiáról van szó. Nemcsak azért, mert a megfelelő stratégián alapuló tartalmak látogatókat vonzhatnak és növelhetik a márkád értékét, hanem azért is, mert a lead- és vásárlógenerálás is sokkal könnyebbé válik. Amennyiben te is egy olyan mintára vágysz, amit tényleg megéri követni, íme.

Ingyenes_szövegírás_kurzus

Online tanfolyam a postaládában: szövegírásra fel!

Jöjjön egy picit könnyedebb téma, a szövegírás! Vagy lehet, hogy neked éppen ez okoz nehézséget? Akkor a következő ingyenes képzés, amire szükséged lesz, az egy 7 napos e-mail-kurzus, ahol végre nem unalmas, értékesítési szövegsablonokkal kell foglalkoznod! Hanem a szócsokortechnikával, az 1+1=3 alapelvvel, a tökéletes vázlat titkával, az írást segítő szerepjátékkal, izgalmas szlogenekkel, headline-okkal, subheadline-okkal, ütős call-to-action üzenetekkel, vagy épp azzal, hogy hogyan veheted rá a múzsát arra, hogy maradjon még egy kicsit az asztalodnál (legalább addig, amíg befejezed azt a Google Ads szövegezést).

Az ingyenes képzések Picassója

Ha a jó termékleírásokhoz, hirdetésszövegekhez és weboldal-szövegezésekhez már elég tudást szívtál magadba, itt az ideje, hogy más fába (vagyis a fa másik oldalába) vágd a fejszédet! Ez pedig nem más, mint a design. Azoknak, akiknek nem Photoshop volt a jelük a bölcsödében, kimondottan hasznos, ha az alapoktól kezdve fogják a kezüket.
A Webartery ingyenes webdesign előkészítő tanfolyamán 8 színes-szagos online lecke segít hozzá, hogy megismerkedj a digitális színekkel, webfontokkal, vektorgrafikával, és még rengeteg érdekességgel. Ahhoz képest, hogy ez az online tanfolyam is ingyenes, nemcsak szöveges instrukciók várnak rád, hanem letisztult illusztrációk, informatív videók, releváns feladatok és letöltendő anyagok, továbbá segítő linkek is.

Fejleszd magad!

Amikor elhatároztam, hogy nemzetközi képzések helyett magyar nyelvű, ingyenes képzések kerüljenek a cikk hasábjaira, nem gondoltam volna, hogy fejlesztés témakörben is találok olyan tudásanyagot, amit teljesen kezdők is sikerrel használhatnak. Nem is tévedhettem volna nagyobbat.

Lássuk be, nem véletlenül mondják a legtöbb fejlesztőre, hogy „kocka”. A félreértések elkerülése végett: ez bók, nem pedig sértés. Ugyanis a legtöbb developer olyan nyelven beszél (és ír), amit az átlagos, földi halandók maximum 30-40%-ban képesek dekódolni. A wpBarkács Youtube-csatornán viszont olyan közérthető oktatóvideók találhatók WordPress, GeneratePress és Elementor témákban, amit nem érdemes kihagynia azoknak, akiket egy kicsit is érdekel a téma.

Akkor sem kell elkeseredni, ha a weblapkészítés és -programozás más szegmense lenne fontos. Inkább a HTML, JavaScript, PHP vagy MySQL alapok érdekelnének? Akkor ez a te helyed!

Fotózás, a termékek lelkének tükre

Rengeteg olyan minőségi stockfotó vagy közvetlenül a gyártótól származó kép kering az éterben, amit könnyen felhasználhatsz a webshopodban forgalmazott termékekhez. Csakhogy így sosem fogsz kitűnni a versenytársak közül. Hogyan választanak terméket a potenciális vásárlók, ha mindenhol ugyanazokat a termékfotókat látják? Az ár alapján. Márpedig az ideális árrésről senki sem mond le szívesen. Ezért itt az ideje, hogy elmélyedj a (tárgy)fotózásban.

Ehhez nyújt közérthető segítséget Budai Petur, akinek magyar nyelvű, rövid oktatóvideói a mobil fotótól a professzionális retusig minden témában megoldást jelenthetnek a szembejövő kihívásokra. Kezdd az önfejlesztést azzal, hogy megnézed, 400 Ft-ból hogyan érdemes összerakni egy otthoni tárgyfotóstúdiót!

Videókészítés, avagy a marketing svájci bicskája

A minőségi mozgóképkészítés több szempontból is nehéz terep. Először szinte mindenki úgy áll hozzá, mint a focihoz, vagyis instant szakértő a témában. Legalábbis addig, amíg élesben labdába nem kell rúgnia (jelen esetben addig, amíg bele nem vág a projektbe/az első nyersanyagba). Később viszont kiderül, hogy nem árt mindenhez is érteni. Már az egyszerűbb termékvideóknál is fontos szerepet játszik a kamerakezelés, a vágás és feliratozás, illetve a világosítás. A komplexebb műfajoknál pedig ezekhez csatlakozik a hangosítás és a különböző effektek. Arról nem is beszélve, hogy a scriptírás és a tiszta beszéd is fontos alkotóelemei egy minőségi videónak.

Szerencsére a mérlegnek van egy másik nyelve is. Nevezetesen az, hogy napjainkban szinte minden szükséges eszközt könnyen és olcsón beszerezhetsz. Az okostelefonok is minimum FullHD felbontású, részletgazdag videót képesek rögzíteni. Bár a legújabb iPhone reklámszpotjában sugallt világ – ahol a telefonjával mindenki szó szerint mozifilmeket készít – még kicsit távol van (legalábbis Magyarországon), az igaz, hogy kis befektetéssel is remek termék- vagy oktatóvideókat, animációkat, illetve mozgóképes hirdetéseket készíthetsz, amennyiben képzed magad.

Ha teljesen kezdő vagy a videószerkesztés terén, érdemes lehet a 0-ról indítani az ismeretszerzést. Amennyiben viszont nem most kezdted a videózást, és szívesen elmélyednél néhány látványos After Effects trükkben – mint például a duplázott szereplők megjelenítése, a rajzfilmkészítés, vagy a 3D-s szövegek és feliratok létrehozása –, akkor itt egy hasznos, ingyenes képzés, 20 rövid, videós leckével.

Ingyenes_képzések

 

Az organikus fejlődés hasznos

Szinte minden akadály elhárult. Az ingyenes képzések segítségével kipipálhatod az alapszintű fejlesztést, szövegírást, fotózást, videózást, webdesignt, és kikerülheted a leggyakoribb marketingcsapdákat. Milyen jó lenne, ha még a hirdetésekre se kellene annyit költened. Kívánságod számomra parancs.

Létezik egy 5 napos keresőoptimalizálás tanfolyam, amelyen nemcsak az alapokat tanulhatod meg, de még egy érdekes esettanulmányt is elolvashatsz a leghatékonyabb SEO tippek és trükkök mellé. Ne ijedj meg, az „5 napos” kurzus igazából 5 e-mailből áll, és Papp Gábor online marketing és SEO szakértő lesz az oktatód.

Remélem, találtál kedvedre való ingyenes kurzusokat, tudásanyagokat a listában. Sikeres évet és jó tanulást kívánok!

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

61 cikk