Ingyenes, olcsó marketing eszközök növekedéshez: Programok, oldalak, szolgáltatások

Olvasási idő: 5 perc
ingyenes_marketing_eszkozok

Egy vállalkozás legfőbb célja elsődlegesen az, hogy növekedni tudjon. Legyen szó online vállalkozásról, vagy egy több száz embert foglalkoztató cégről mindig a növekedés a végső cél.

Elvégre ez jelenti a cég jövőjét, nemigaz?

Mi lehet ezzel az egyetlen baj? A válasz egyszerű, az, hogy ez mindig rendkívül költséges.

Azonban ne aggódj, a növekedés sokkal olcsóbban is megvalósítható. Most mutatunk neked néhány olyan eszközt, amely ingyenesen vagy nagyon olcsón járul hozzá a vállalkozásod sikeréhez.

Ami ingyen van, az a legdrágább

Biztosan Te is hallottad már ezt a szólást, ha nem, akkor pedig máris valami újjal gazdagodtál, pedig még csak a cikk elején járunk.

Sokszor hallani azt, hogy ingyen nem lehet semmit megúszni. Ez részben igaz is, hiszen az ingyenesen elérhető eszközök között gyakran találunk olyanokat, amelyek rosszul vagy hiányosan működnek.

Azonban, mint mindenhol, itt is vannak kivételek.

Ne hidd el azt, hogy ingyenesen nem lehet hasznos információkat vagy erőforrásokat szerezni annak érdekében, hogy növekedhess. De egyáltalán mi kell ahhoz, hogy növekedni tudj?

  •       Marketing aktivitás növelése
  •       Újabb vásárlók szerzése
  •       Költséghatékonyság
  •       Vásárlói élmény növelése
  •       Új vásárlók megtartása

Hogyha ez az 5 pont teljesül, akkor bizony jó úton haladsz afelé, hogy növekedjen a vállalkozásod.

Lássuk, hogyan tudod ezeket elősegíteni teljesen ingyen.

novekedes

Ingyenes marketing eszközök

Kezdjük a marketingnél. Biztosak vagyunk benne, hogy Te is tudod, hogy ez egy nagyon költséges terület. Vagy mégsem az?

Ingyenes megoldások közül rengeteg szuper eszköz áll rendelkezésedre elsősorban az online marketing területén. Lássuk mik ezek:

Amint láthatod azért nincs hiány az ingyenes megoldásokban. De mire tudod ezeket használni?

Lássuk egyesével.

MailChimp

Az email marketing egyik legnépszerűbb eszköze, ráadásul havi 12.000 kiküldött email-ig teljesen ingyenes.

Segítségével adatbázisokat tudsz készíteni a célközönségedről, email címet tudsz gyűjteni, automatizálni tudod az email marketingedet, illetve követheted az egyes interakciókat, ami alapján szelektálni tudsz.

Hogyha az ingyenes keretet túlléped, akkor sem kell aggódnod, hiszen rendkívül kedvező áron veheted meg a szoftvert, amely extra funkciókkal is bővülni fog.

Hát nem szuper?

Google PageSpeed Insight

Ez az eszköz inkább az online vállalkozásoknak nyújt támogatást.

Segítségével meghatározhatod, hogy milyen a weboldalad betöltési sebessége. A szoftver egy 0-tól 100-ig terjedő skálán értékeli a weboldalad betöltési sebességét.

Ez a tényező kulcsfontosságú, hiszen a potenciális vásárlói lemorzsolódások 70%-a mindössze a betöltési sebességen múlik.

Hogyha azt látod, hogy lassú a betöltése a weboldaladnak akkor sem kell aggódnod, hiszen az eszköz megmutatja ennek okát is.

Google Analytics

Szerintünk nem kell senkinek bemutatni a Google Analytics szoftvert.

Ez az egyik legnépszerűbb online kvantitatív mérési eszköz, amellyel mérheted a forgalmadat, a konverziós rátádat, az egyes látogatói forrásokat vagy akár demográfiai adatokat.

Rendkívül sokrétű eszköz. Segítségével tendenciákat tudsz levonni és akár egyes hibákra is rávilágíthat.

Ubersuggest és Google Search Console

Manapság minden cégnek van már lassan weboldala is. Ebből kifolyólag például egy termeléssel foglalkozó vállalat életében is felértékelődött a SEO és online marketing jelentősége.

A most említett két eszköz ebben segít Neked.

Az Ubersuggest kiváló szoftver, hogyha a célod például a kulcsszókutatás. Abban az esetben, ha egy új kulcsszóra szeretnéd építeni a SEO és tartalommarketing folyamataidat akkor ez az eszköz az egyik legjobb választás. Ráadásul ingyenes.

Megmutatja a versenytársaid kulcsszavait, emellett rengeteg új kulcsszó opciót ajánl fel neked, amelyre tudod építeni az előbb említett folyamatokat.

Láthatod, hogy mekkora verseny van az adott kulcsszón, milyen nehézségű az adott kulcsszó vagy éppen mennyire illeszkedik a weboldalad témájához.

Hogyha ez megvan indulhat a SEO és tartalommarketing tevékenység. De honnan tudod, hogy sikerrel jártál-e?

Majd a Google Search Console megmutatja.

Ennek az ingyenes szoftvernek a segítségével meghatározhatod, hogy az adott kulcsszóra milyen pozícióban szerepelsz a találati listákon.

Canva

Említettük, hogy a növekedés feltétele a vásárlói élmény növelése is. Erre egy tökéletes eszköz a Canva.
Regisztráció után csodálatos grafikákat készíthetsz akár az egyes közösségi média posztjaidhoz, vagy akár hírleveledhez.
Ne feledd, az emberek elsőre mindig a külseje alapján ítélik meg a termékeid.

Olcsó megoldások

Van, amit sajnos nem lehet ingyen megúszni, azonban, ha a növekedés a célod ne sajnálj pár ezer forintot. Hidd el kifizetődik.

Említettük a weboldal betöltési sebességét. Tudtad, hogy az esetek nagy százalékában ez a nem megfelelő domain tárhely miatt van?

Fontos, hogy mindig adott országban vásárolj tárhelyet, tehát ha magyar weboldalt üzemeltetsz akkor mindenképp magyarországi tárhelyszolgáltatót válasz.

Hogy miért?

Mert a weboldal betöltésénél a felhasználó számítógépe innen kéri le az adatokat. Képzeld el mennyi idő mire például Kínából ideér egy egész webshopnyi adat.

Emellett arra is figyelj, hogy mekkora tárhelyet vásárolsz. Hogyha egy terméket forgalmazol akkor elegendő a kisebb tárhely is hiszen nem kell annyi adatot tárolni.

Azonban, ha több száz terméket és óriási blogot üzemeltetsz akkor bizony érdemes nagyobb csomagot választanod, feltéve, hogy nem akarod, hogy a weboldalad lelassuljon.

Összegzés

Amint láthatod az „ami ingyen van az a legdrágább” szólás a Te helyzetedben nem állja meg a helyét, hiszen igenis lehetséges az, hogy költséghatékonyan növekedhess. Vagy akár ingyen.

Bátran használd az előbb felsorolt eszközöket és élvezd a növekedést.

Forrás: https://www.rackhost.hu/

Picture of Balázs Tibor Balázs

Balázs Tibor Balázs

Content Manager - Webshippy

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

63 cikk