Megnövekedett rendelésszám? Mentőövet dob a Webshippy!

Olvasási idő: 2 perc
segit_a_webshippy

A koronavírus-járvány rendkívüli helyzetet idéz elő a hazai gazdaságban is: a pánikvásárlások egyre inkább az online kereskedők forgalmát pörgetik, ahogy -szerencsére- egyre kevesebb ember hajlandó személyesen felkeresni az üzleteket. Viszont nem minden e-kereskedő van felkészülve a megnövekedett rendelésmennyiség kezelésére, csomagolására és a kiszállítások szervezésére.

Segít a Webshippy

A Webshippy ezeknek a webshopoknak szeretne átmeneti segítséget nyújtani azzal, hogy megnyitja készleteik előtt automatizált raktárának kapuit, hogy akár csak időszakosan, de tehermentesítse őket a logisztikai nyűgöktől.

2016 óta foglalkozunk kiszervezett webshop-logisztikával, amihez egy 2000 m2-es budapesti raktárat és egy saját fejlesztésű, a legtöbb webshop-motorral, számlázóprogramokkal azonnal integrálódó, felhőalapú szoftvert használunk. Sokat elmond a szolgáltatásunkról, hogy 2019-ben a Webshippy elnyerte az egyik legrangosabb hazai innovációs elismerést, az Innovációs Minisztérium Startup Innovációs különdíját.

Segít a Webshippy a rendkívüli helyzetben

Az a webáruház, amely nálunk tárolja webshop-készletét, biztos lehet benne, hogy áruja precízen becsomagolva, az ország legjobb futárcégeivel együttműködve 1-2 munkanap alatt eljut a vásárlókhoz. Sikerünk titka a szinte 100%-ig hibamentes rendelésteljesítésben és a nagyfokú skálázhatóságban rejlik, így megnövekedett rendelésmennyiségek esetén (például Joy/Glamour napok, Black Friday, stb) azonnal újabb csomagolóállomásokat tudunk beállítani, és ezzel hatékonyan átszervezni a munkát.

A jelenlegi korona-krízisben is közel olyan intenzív forgalmat bonyolítunk, mint az említett nagy akciós vásárlási napokon, de még messze nem értünk a lehetőségeink és a skálázhatóságunk határára, így készséggel ajánljuk fel akár átmeneti kisegítésre lendületes munkaerőnket és kapacitásunk egy részét olyan webáruházaknak, akik jelenleg nem győzik a rendelések kezelését, lebonyolítását.

Mennyibe kerül mindez?

Áraink kialakítása során az egyszerűségre törekedtünk, hogy a logisztika egy áttekinthető, kalkulálható tétel maradjon számodra. Nincs havidíj, nálunk csak azért fizetsz, amit valóban igénybe veszel.

Kalkulátorunk segítségével megnézheted, milyen csomagkezelési és szállítási díjakkal számolhatsz.

Hogyan működik a gyakorlatban?

Ha úgy érzed, webshopodnak segítségre van szüksége, kérjük, vedd fel a kapcsolatot cégünkkel elérhetőségeink valamelyikén, és értékesítő kollégáink egyike hamarosan egyezteti veled a részleteket. Megbeszélitek a beszállítás lehetőségeit, és akár 1-2 napon belül átadhatod nekünk a rendeléseid teljes körű lebonyolítását. 

Amikor elmúlik a vészhelyzet, és visszatér minden a régi kerékvágásba, bármikor dönthetsz úgy, hogy visszaszervezed saját raktáradba a rendeléskezelést és visszaszállítod tőlünk a termékeidet. És persze maradhatsz is, ha megszeretted a Webshippy által biztosított kényelmet, rugalmasságot és precízséget.

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

63 cikk