Megnövekedett rendelésszám? Mentőövet dob a Webshippy! - Webshippy Fulfillments
segit_a_webshippy

Megnövekedett rendelésszám? Mentőövet dob a Webshippy!

A koronavírus-járvány rendkívüli helyzetet idéz elő a hazai gazdaságban is: a pánikvásárlások egyre inkább az online kereskedők forgalmát pörgetik, ahogy -szerencsére- egyre kevesebb ember hajlandó személyesen felkeresni az üzleteket. Viszont nem minden e-kereskedő van felkészülve a megnövekedett rendelésmennyiség kezelésére, csomagolására és a kiszállítások szervezésére.

Segít a Webshippy

A Webshippy ezeknek a webshopoknak szeretne átmeneti segítséget nyújtani azzal, hogy megnyitja készleteik előtt automatizált raktárának kapuit, hogy akár csak időszakosan, de tehermentesítse őket a logisztikai nyűgöktől.

2016 óta foglalkozunk kiszervezett webshop-logisztikával, amihez egy 2000 m2-es budapesti raktárat és egy saját fejlesztésű, a legtöbb webshop-motorral, számlázóprogramokkal azonnal integrálódó, felhőalapú szoftvert használunk. Sokat elmond a szolgáltatásunkról, hogy 2019-ben a Webshippy elnyerte az egyik legrangosabb hazai innovációs elismerést, az Innovációs Minisztérium Startup Innovációs különdíját.

Segít a Webshippy a rendkívüli helyzetben

Az a webáruház, amely nálunk tárolja webshop-készletét, biztos lehet benne, hogy áruja precízen becsomagolva, az ország legjobb futárcégeivel együttműködve 1-2 munkanap alatt eljut a vásárlókhoz. Sikerünk titka a szinte 100%-ig hibamentes rendelésteljesítésben és a nagyfokú skálázhatóságban rejlik, így megnövekedett rendelésmennyiségek esetén (például Joy/Glamour napok, Black Friday, stb) azonnal újabb csomagolóállomásokat tudunk beállítani, és ezzel hatékonyan átszervezni a munkát.

A jelenlegi korona-krízisben is közel olyan intenzív forgalmat bonyolítunk, mint az említett nagy akciós vásárlási napokon, de még messze nem értünk a lehetőségeink és a skálázhatóságunk határára, így készséggel ajánljuk fel akár átmeneti kisegítésre lendületes munkaerőnket és kapacitásunk egy részét olyan webáruházaknak, akik jelenleg nem győzik a rendelések kezelését, lebonyolítását.

Mennyibe kerül mindez?

Áraink kialakítása során az egyszerűségre törekedtünk, hogy a logisztika egy áttekinthető, kalkulálható tétel maradjon számodra. Nincs havidíj, nálunk csak azért fizetsz, amit valóban igénybe veszel.

Kalkulátorunk segítségével megnézheted, milyen csomagkezelési és szállítási díjakkal számolhatsz.

Hogyan működik a gyakorlatban?

Ha úgy érzed, webshopodnak segítségre van szüksége, kérjük, vedd fel a kapcsolatot cégünkkel elérhetőségeink valamelyikén, és értékesítő kollégáink egyike hamarosan egyezteti veled a részleteket. Megbeszélitek a beszállítás lehetőségeit, és akár 1-2 napon belül átadhatod nekünk a rendeléseid teljes körű lebonyolítását. 

Amikor elmúlik a vészhelyzet, és visszatér minden a régi kerékvágásba, bármikor dönthetsz úgy, hogy visszaszervezed saját raktáradba a rendeléskezelést és visszaszállítod tőlünk a termékeidet. És persze maradhatsz is, ha megszeretted a Webshippy által biztosított kényelmet, rugalmasságot és precízséget.

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.