Miért érdemes külföldre terjeszkedni 2024-ben?

Írta: Webshippy
Olvasási idő: perc

Egyes becslések szerint jelenleg körülbelül 32 ezer webáruház működik Magyarországon, de ezek közül csak mintegy 14% értékesít a határon túlra (forrás: GKID és a Mastercard közös, Digitális Kereskedelmi Körkép kutatása). Mi a helyzet a többi 86%-kal? Miért nem indultak el eddig a külföldi országok irányába? Mi tartja őket vissza? És hogyan kezdhetik el az értékesítést külföldre?

A leggyakoribb félelmek

Az e-kereskedelmi statisztikákkal foglalkozó statista.com becslése szerint 2024-ben több mint 300 milliárd dollár (108 ezer milliárd forint) lesz az Európai Unió országainak e-kereskedelmi forgalma. Az online vásárlók száma pedig 2028-ra meghaladja a 300 millió főt. Mit jelent ez a számodra?

Magyarországon az e-kereskedelem bevétele 2023-ban 1500 milliárd forint volt, amely 3,9 millió vásárlótól származott. Ennél az EU-s e-kereskedelem több mint 70-szer nagyobb, ráadásul a külföldi vásárlók kevésbé árérzékenyek, vásárlóerejük nagyobb.

Mi várható 2024-ben?

A legtöbb webáruház szerint külföldre terjeszkedni költséges. Magasak a szállítási díjak, szintén sokba kerül lefordítani a weboldalt, és nehéz piacot szerezni egy számára ismeretlen területen. De ennek ellentmondanak azok a webáruházak, akik már értékesítenek külföldre, és a csomagszámuk ezen országok irányába folyamatosan növekszik.

A Webshippy mindig keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel növelheti a webáruházak versenyképességét, segítheti őket a skálázódásban, a növekedésben.

A külföldi terjeszkedés jelenleg egy olyan kihasználatlan terület, amellyel akár többszörösére is emelkedhet egy online üzlet megrendeléseinek száma, és így az árbevétele.

Hogyan tudja segíteni a Webshippy a külföldi terjeszkedésedet?

Cégünk elindítja a Webshippy Crossborder szolgáltatását: több mint 20 országba 30-nál több szolgáltatóval bővíti a választható külföldi kézbesítési lehetőségeket saját gerincjáratok indításával. Így minden webáruház a helyi elvárásoknak megfelelő kiszolgálást tud biztosítani a célország vásárlóinak.

Ha érdekel a külföldi terjeszkedés, mindenképpen ismerd meg új szolgáltatásunk részleteit >>> további információ

Picture of Webshippy

Webshippy

Webshippy Content

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

63 cikk