Miért fognak téged választani a vásárlók?

Írta: Webshippy
Olvasási idő: 5 perc

Az e-commerce hatalmas változáson ment keresztül az elmúlt években és a piaci versenyben való helytállás feltételei is jelentősen megváltoztak. Napjainkban az árverseny helyét a fogyasztók számára biztosított kényelmi funkciók, a gyors és megbízható kiszállítás vette át.

Írásunkban arra igyekszünk választ adni, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy a vásárlók téged válasszanak és a te webáruházadból rendeljék meg a keresett termékeket. Bemutatjuk azokat az előnyöket, melyeket a Webshippy biztosít számodra és részletezzük a tudnivalókat, melyet segítségével a maximumot hozhatod ki webshopodból.

Informatív, jól áttekinthető webáruház és gördülékeny vásárlási folyamat.

Napjainkban már elengedhetetlen a megfelelően optimalizált webáruház, amely az okostelefonok népszerűségének növekedésével egyre sürgetőbb kérdéssé vált. Általános jelenség, hogy a vásárlások egyre nagyobb számban történnek mobil készüléken keresztül, így a webshop mobilra történő optimalizációja elengedhetetlen.

A termékek és szolgáltatások bemutatása természetesen marketing szempontból is kiemelt fontosságú, ugyanakkor a vásárlók joggal várják el a részletes termékleírást, a garanciával, szolgáltatással kapcsolatos tudnivalókat is.

Egy részletesen elkészített landing page a gyakran ismételt kérdésekről nem csupán az ügyfélszolgálat terheltségét képes csökkenteni, egyúttal a webáruház látogatóinak számát is növelheti az organikus találatoknak köszönhetően.

A kosárelhagyások egyik leggyakoribb oka a bonyolult és nehézkes vásárlási folyamat, amely komoly bevételektől fosztja meg a tulajdonosokat. Törekedj az egyszerű, gyors és könnyen átlátható fizetési opciók biztosítására.

Gyorsaság és maximális vásárlási élmény

A modern vásárló számára egyértelműen a gyorsaság és a kényelem a döntő tényezők, amikor webáruházat választanak. A korábban megszokott 3-5 napos kiszállítás napjainkban már nem elfogadott és nagy eséllyel okozza a vásárló elvesztését, aki a terméket végül egy olyan webshopban rendeli meg, ahol korábban eljut hozzá a termék.

A Webshippy Prio szolgáltatása hazánkban elsőként biztosít aznapi, akár pár órán belül történő kiszállítást, melynek köszönhetően a webáruházak jelentős előnyre tehetnek szert versenytársaikkal szemben. A vásárlók akár már a vásárlás napján, otthonukban átvehetik a megrendelt csomagot.

A Webshippy által biztosított legmodernebb fulfillment szolgáltatásnak köszönhetően hatékonyan növelheted vásárlóid elégedettségét és biztosíthatod webáruházad számára a visszatérő látogatókat. 

A maximális vásárlási élményhez elengedhetetlen feltételek:

  • Megfelelően optimalizált webáruház
  • Hatékony és informatív kommunikáció
  • Gyors és hibamentes rendelésteljesítés
  • Pontos és megbízható házhozszállítás
  • Könnyen átlátható és egyszerű vásárlási folyamat

Az új vásárlók megszerzése jóval bonyolultabb és költségesebb folyamat, mint a régi vásárlók megtartása, illetve az újabb vásárlás ösztönzése. Annak érdekében, hogy a befektetett idő és energia ne vesszen kárba, érdemes nagy hangsúlyt helyezni az utánkövetésre is.

Ehhez kiváló alternatívát kínál egy törzsvásárlói program kialakítása, VIP csoport létrehozása, vagy éppen aktuális kedvezmények, akciók biztosítása a vásárlók számára. Törekedj a folyamatos kapcsolattartásra, rendszeresen tájékoztasd vásárlóidat weboldaladon, illetve emailen keresztül.

Hatékony ügyfélszolgálat és a vásárlói visszajelzések kezelése

Abban minden webáruház tulajdonos egyetért, hogy a legideálisabb ügyfélpanasz, ha nincsen ügyfélpanasz. Természetesen ilyen helyzet nem létezik, ugyanakkor nagy eséllyel csökkenthető az ügyfélszolgálatra nehezedő nyomás. Ehhez elsősorban pontos és részletes tájékoztatásra van szükség, hiszen a vásárlók többnyire egymáshoz nagyon hasonló problémákkal keresik meg a webáruházat.

A legalapvetőbb megoldást a weboldalon elhelyezett GYIK (gyakran ismételt kérdések) kialakítása jelenti, ahol a látogatók a leggyakrabban felmerülő kérdésekre találhatják meg a válaszokat. Az információkat természetesen érdemes mindig a releváns felületen elhelyezni. Sokat segíthet a kosár, illetve a vásárlási folyamat során részletezett lépések leírása, kifejtése, bemutatása. 

A modern megoldások egyre nagyobb szerephez jutnak, így aztán nem meglepő, hogy napjainkban már rendelkezésre állnak a chatbotok, melyek “fejlettségi szintjüktől” függően képesek az alapvető információk megválaszolására, de akár a komplex panaszkezelést is gond nélkül levezényelhetik.

Természetesen továbbra is lesznek olyan kérdések, esetek ahol elengedhetetlen az emberi közbeavatkozás, azonban rengeteg idős és pénzt spórolhatsz azzal, hogy tudatosan tájékoztatod a vásárlóidat.

A hatékony ügyfélszolgálat legfontosabb elemei:

  • Informatív és pontos tájékoztatás
  • Gyakran ismételt kérdések/válaszok elhelyezése a weboldalon
  • Részletes információk a vásárlási folyamattal kapcsolatban
  • Folyamatos rendelkezésre állás
  • Chatbotok használata

A boldog vásárló a legjobb garancia a sikerhez

A nemzetközi trendek folyamatosan változnak és számos új javaslat születik nap, nap után, azonban egy dolog örök és változatlan. A boldog vásárló a legjobb garancia arra, hogy sikerre vigyük vállalkozásunkat. 

A Webshippy élmény éppen ezt a célt hivatott biztosítani a webáruházak számára, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy az elégedett vásárló a garancia a folyamatos növekedésre és a piaci sikerekre.

A Webshippy piacvezető fulfillment szolgáltatóként minden pillanatban a legmodernebb megoldásokat kínálja partnerei számára. A folyamatos innovációnak köszönhetően, sikerdíjas szoftverünk a rendelésteljesítés teljes folyamatát könnyen átláthatóvá és élőben nyomon követhetővé varázsolja. 

Robotizált fulfillment centerünk gyors és hibamentes rendelésteljesítést garantál és a minden lépésében digitalizált rendelésteljesítésnek köszönhetően a legjobb vásárlási élményt biztosítjuk ügyfeleink számára.

Szlovákai raktárunk megnyitásával a hazánkban megszokott piacvezető szolgáltatások immár a határon túli értékesítés során is rendelkezésedre állnak. Ezeknek köszönhetően a helyi piacon is biztosíthatod ügyfeleid számára a gyors rendelésteljesítést, helyi kiszállítási árakon.

Webshippy

Webshippy

Webshippy Content

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

63 cikk