Sikertörténet – Butlers

Olvasási idő: 5 perc

Scharbert Edina vagyok, a Butlers ügyvezetője.

12 éve vagyunk a piacon, a kezdetektől volt webshop. Kezdetben az Árkád üzlet volt a raktárkészlet, de ahogy nőtt a csomagszám, nagyon stresszes volt, hogy nem tudunk annyit csomagolni, amennyit kellett volna.
Azt éreztem, hogy ez már devalválja a brandet, hogy ha nem tudunk egy karácsonyi időszakot rendesen kiszolgálni.
Két opció volt: az egyik, hogy keresünk egy nagyobb raktárat, logisztikai szoftvert, és az egészet alkalmassá tesszük arra, hogy ki tudjunk szolgálni nagyobb mennyiséget is, vagy pedig elindulunk fulfillment irányba.

Akkor találkoztam a Webshippy nevével, és már az első találkozáskor nagyon pozitív képem alakult ki. Úgy éreztem, hogy ez lesz az utam.

Mindenképpen szerettünk volna ebben sokat fejlődni, és nagyon sok energiát vont el a kollégáktól az, hogy a logisztikával, a HR problémákkal, az optimalizálással foglalkoztak. Én egy dologgal szerettem volna foglalkozni: hogy hogy tudjuk a csomagszámunkat növelni.

Egy cseh motor van a webshop mögött, amit Magyarországon senki nem használ, de a Webshippy játszi könnyedséggel integrálta. Az egész átállás nagyon-nagyon gyors volt és flott volt. Most már nem is váltanék, semmilyen irányba.

Ez nekünk nagyon-nagyon pozitív irányba befolyásolta a webshop fejlődését, a kolleganők tényleg arra tudnak koncentrálni, amire kell.

A Dropshippyről egy évvel ezelőtt hallottunk. Mindig azt is keressük, hogy hogyan tudna a Butlers nagyker lenni, és már akkor is éreztem, hogy ez valami ilyesmi.
Feltöltöm a termékeimet egy platformra, hozzárendelem az árlistát, és innentől kezdve szabad a pálya a többi webshop számára.
Minden terméket külön tudok kezelni, tudom változtatni az árat bármikor.
A webáruház kiválasztja a termékemet, megveszi, kifizeti a Dropshippynek és a számlázás is el van intézve a háttérben.

Nyilvánvalóan a Dropshippy szolgáltatás nemcsak nekem jó, mert nagyker lehetőséget biztosít, hanem azoknak is, akik a másik oldalról használják a szolgáltatást, tehát az én termékeimet belistázzák. A Dropshippy rettenetesen megkönnyíti a dolgukat: nem kell leszerződni a nagykerekkel egyenként, nem kell pénzt tartaniuk az árukészletben és egy kattintással bármilyen terméket be tudnak listázni vagy akár ki is tudnak tenni.

Most már több mint 100 megrendelésünk volt a Dropshippyn keresztül és megmondom őszintén, én nagyon meglepődtem, mert nem szoktam naponta nézegetni. Ha belegondolok, hogy most jön még csak a Butlersnél az igazi szezon, azt gondolom, hogy akár az 1000-1500 megrendelést is simán elérheti. Ez nekünk egy fantasztikus előrelépés.

A Butlers online shop jövője mindenképpen az, hogy növeljük a csomagszámot.
Csehország és Szlovákia is hozzánk tartozik és náluk nagyon fejlett az online piac, de nincsen fulfillment. Úgy gondolom, ha lenne, akkor még nagyobb potenciál lenne abban a piacban. Nagyon várom, hogy a Webshippy minél gyorsabban Csehországban is megjelenjen.

Nyilván vannak a piacon más fulfillment cégek is, de a Webshippy egy fiatal, dinamikus, nagyon okos, nagyon ügyes csapat, és ez számomra nagyon megnyerő volt.

Profik, gyorsak és rugalmasak.

Nyilvánvaló, hogy a Butlers imidzséhez egy ilyen szintű szolgáltatás illik.

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek