Webshippy license – már nem csak kiszervezéssel érhető el a csúcstechnológiás robotizált e-logisztikai szoftver

Olvasási idő: 3 perc
webshippy license robot

A Trans-Speddel kötött stratégiai szövetség sok szempontból új időszámítást, ezzel együtt  inspiráló új irányokat hozott az életünkbe. A közös munka kapcsán jött az a felismerés is, hogy az a hatékonyság, amit a Webshippy e-logisztikai központjában képesek vagyunk megvalósítani, – önmagában a szoftveres rendszer és a know how – olyan más vállalatok számára is előrelépést jelenthet, akik a nem fulfillmentben gondolkodnak, hanem a saját klasszikus logisztikai folyamataikat akarják házon belül továbbfejleszteni, adott esetben skálázhatóvá, korlátok nélkül terhelhetővé alakítani.

Fejlesztői csapatunk közel 5 éves munkájának köszönhetően kész válaszaink vannak az e- kereskedelmi logisztika legösszetettebb, legnagyobb kihívást jelentő kérdéseire.
A Webshippy license úgynevezett black box megoldás, ami 2021 szeptemberétől bármely cég számára bérelhető, és elérhetővé teszi a hibamentes, önjáró e-kereskedelmi működést.

Klasszikus logisztika VS e-commerce logisztika – a különbség a számokban van

Az internetes kereskedelem dinamikus növekedése egyre nagyobb beavatkozást és rugalmasságot követel a piaci szereplők részéről. Ha egy vállalat most akarja elindítani e-kereskedelmi tevékenységét vagy újratervezni meglévő folyamatait azért, hogy bírja a volumenben tapasztalható növekedést, annak mindent az alapoktól újra kell gondolnia.

De miért ekkora informatikai falat a felzárkózás egy alapvetően jól működő vállalat számára? A hazai piacra ezidáig többnyire a klasszikus logisztikai folyamatok voltak jellemzők, ahol egy- egy rendelést termékenként nagy tételszámmal, egyetlen számlával és egy szállítólevéllel elegendő párosítani – sokszor manuálisan is elvégezhető módon.

Az e-kereskedelmi logisztikai folyamatok ezzel szemben jóval összetettebbek. Gondoljunk csak bele, hogy egy több ezer, több tízezer terméket forgalmazó és raktározó cég esetében mekkora feladat a többtermékes vásárlói megrendelések összekészítése.

Az egész procedúra más felkészültséget igényel, jóval bonyolultabb, és ennek megfelelően sokkal több hibázási lehetőséget is rejt magában. Rengeteg vegyes csomagot (akár különféle méretű termékeket) viszonylag rövid idő alatt és hibamentesen kell összeállítani, majd minden egyes rendeléshez külön számlát, szállítólevelet, futárcímkét készíteni.
A raktárak általában több kézbesítő céggel is dolgoznak, a csomag útjának, a különféle feldolgozottsági státuszoknak teljesen transzparensnek kell lenniük.

A Webshippy univerzális megoldása a meglévő házon belüli folyamatokhoz illeszkedik

A Webshippy license tulajdonképpen olyan teljeskörű supporttal kiegészített szoftver és a hozzá tartozó know how, ami lefedi az e-kereskedelmi logisztika folyamatait az elejétől a végéig.

Black box megoldás:

  • Infrastruktúra, eszközlista
  • Folyamatok, szerepkörök
  • Mindenkor támogató ügyfélszolgálat

Amellett a nyilvánvaló tény mellett, hogy többéves fejlesztési projektet képes kiváltani cégen belül, a Webshippy license elvitathatatlan érdeme, hogy bármilyen meglévő szoftveres környezethez, üzletviteli rendszerhez tud kapcsolódni, így nem kell feladni a vállalati előzményeket, teljes mértékben zökkenőmentes lehet az átállás.

A lefejlesztett automatizált rendszer végső soron interfészekkel kommunikál, ki- és belépési pontokban gondolkodik, így nem jelent számára kihívást, hogy excellel, octoupus-sal, vagy akár manuális folyamatokkal kapcsolódjon.

A Webshippy license első piaci megrendelője a Praktiker

Az első ügyfél, aki felismerte a lehetőséget és bizalmat szavazott a bármilyen meglévő környezetbe beilleszthető megoldásnak nem más, mint a Praktiker, aki saját raktárában alkalmazza a Webshippy innovatív logisztikai újításait. 2021 őszétől az áruházlánc teljes online rendeléskiszolgálása a Webshippy szoftvere által vezérelve fog működni.

Hogy zajlik az átállás? A rendszer bevezetése során megismerjük az adott vállalat működési mechanizmusát, majd izoláljuk az e-kereskedelmet az alap üzletmenettől. Kezdetben a teljes logisztikai folyamatot tesztkörnyezetben szimuláljuk, itt végezzük el a szükséges finomhangolást a meglévő szoftverekhez, vállalatirányítási rendszerekhez. Ha minden tökéletesen működik, az egészet átültetjük az éles környezetbe.

A teljesített küldetés: e-logisztikai megoldások minden cégméretre

Küldetésünk, hogy webáruházakat segítsünk a növekedésben és a céljaik elérésében. A Webshippy license piacra kerülésével mostanra eljutottunk oda, hogy elmondhatjuk magunkról: a méret nem akadály, bármilyen méretű vállalkozás számára van megfelelő megoldásunk.

A nagyobb termékekkel rendelkező fulfillment ügyfelek részére elérhető a Trans-Sped teljesítési központja.
Azoknak pedig, akik valamilyen oknál fogva nem tudják kiszervezni a logisztikai folyamatokat, mostantól ott van a Webshippy license.

Ha szeretnél még többet hallani a Webshippy license-ről, nézd meg Perényi András és Baranyai Zsolt előadását a témáról a Webshippy Next’21 eseményen:

Válóczy Edina

Válóczy Edina

PR és kommunikációs szakember, szárnyait próbálgató dropshipper. Éppúgy hisz a történetmesélés erejében, mint az adatvezérelt digitális marketing szemléletben.

Kapcsolódó cikkek