Elindult a Webshippy online piactere: a webáruházak svédasztala!

Olvasási idő: 5 perc
dropshippy szolgáltatás

Soha nem került még ilyen alacsonyra az e-kereskedelmi piac belépési korlátja. Mindezért hála a  Webshippy Marketplace-nek, ami egyedülálló módon megteremtette Magyarország első dropshipping piacterét. Ha egy mondatban kellene meggyőznöm valakit, miért is jó a dropshipping, valószínűleg ezt mondanám: 

Úgy üzemeltethetsz webáruházat, hogy nincs is saját árukészleted és minden logisztikával kapcsolatos teendőt elvégeznek helyetted. 

Mindig is gondolkodtál, hogy legyen saját webáruházad? Esetleg hallottál már nemzetközi dropshipping sikertörténeteket? Ha eddig nem fogtál még bele, most eljött a te időd! A Webshippy online piactere megadja a lökést, hiszen a lehető legegyszerűbbé teszi a webáruházak elindítását és üzemeltetését.

De mit is jelent a dropshipping, és a fentieken túlmenően mire jó ez a webáruházaknak? A teljesség igénye nélkül következzen egy rövid ismertető magáról a dropshippingről, majd pedig arról, milyen lehetőségeket kínál.

Dropshipping, a legújabb trend az e-kereskedelemben

A dropshipping a webáruházi termékbeszerzés és logisztika legújabb gyöngyszeme, egy olyan megoldás, ami a lehető legegyszerűbbé teszi a webáruházak üzemeltetését. Lássuk, mit NEM kell csinálnia egy dropshipping modellben működő webáruháznak.

A dropshipping előnyei:

  • nem kell az induláshoz tőkét befektetni,
  • nem kell saját árukészletet tartani,
  • nem kell raktárat fenntartani,
  • nem kell megrendelést összekészíteni,
  • nem kell csomagolni,
  • nem kell számlázni,
  • nem kell a visszáruval foglalkozni.

Egy szóval nem kell körülményes termékbeszerzéssel és logisztikával foglalkozni, mert a dropshipping partner mindent (!) intéz helyetted. Ugye milyen jól hangzik?!

Amikor egy megrendelés megérkezik, a dropshipping partner az, aki összekészíti, csomagolja, számlázza és kiszállítja azt a vásárlónak. Neked csak ki kell fizetni a termékért a nagykereskedelmi árat és már várhatod is, hogy beérkezzen hozzád a vételár, amennyiért a webáruházadban a vásárló megvette a terméked. A nagykereskedői ár és a te eladási árad közti különbség lesz a profit.

Te eladási árad – Nagykereskedői ár = profit.

Ha szeretnél részletesebben is tájékozódni magáról a dropshippingről, hogy:

  • miért jó ez, 
  • milyen előnyei, hátrányai vannak, 
  • kinek találták ki, kinek nem való stb. 

olvasd el a Dropshipping, a legújabb őrület című cikkünket és minden kérdésedre választ kapsz: 

Dropshipping online piactér, a Webshippy új zászlóshajója

Már a Webshippy 2016-os elindításakor tudtuk, hogy a kiszervezett logisztika csak egy közbülső állomása lesz annak, amit nyújtani szeretnénk a webáruházaknak. Ennél sokkal nagyobbat álmodtunk. Fejünkbe vettük, hogy a meglévő fulfillmentes tapasztalatainkat és szakértelmünket alapul véve egy olyan megoldást fejlesszünk ki, ami a lehető leginkább leegyszerűsíti a webáruházak üzemeltetését. Örömmel jelentjük be, hogy 14 hónapnyi fejlesztés után, 2019 decemberében elindítottuk hazánkban egyedülálló dropshipping szolgáltatásunkat.

Magyarország első és egyedülálló dropshipping piactere. 

Ez nem más, mint egy közös raktár és egy egységes rendszer, ami több nagykereskedő termékeit fogja össze piactér formájában. Mivel a legnépszerűbb webshop-motorokkal (pl.: Shopify, Shoprenter, WooCommerce) egyszerűen integrálható, ezért csupán néhány kattintással bárkiből lehet dropshipping beszállító vagy értékesítő. A beszállítók egy termékkatalógusba listázzák be a dropshipping értékesítésre szánt termékeiket, az értékesítők pedig ebből szemezgetve állítják össze a saját webáruházuk kínálatát. 

Igazi win-win helyzet mindenkinek.

Szeretnéd minimális erőfeszítés mellett minél több vásárlóhoz eljuttatni a termékeidet? Legyél beszállító! Ehhez nem kell mást tenni, mint a már meglévő árukészleted – vagy annak egy részét – beszállítani a Webshippyhez, majd elérhetővé tenni és feltölteni ezeket a termékkatalógusba. Ha már a Webshippy partnere vagy, a beszállítással természetesen nem kell foglalkozni, mivel már nálunk, jó kezekben van az árukészleted. Innentől hátradőlhetsz és várhatod, hogy más eladja a terméked és nőjön a forgalmad.

Dropshippyvel növelheted a forgalmad.

Nincs tőkéd saját árukészletre? Vonzó, új termékekkel szeretnéd bővíteni a termékkínálatod? Legyél értékesítő! Több ezer termékből álló termékkatalógusból válogathatsz kedvedre és helyezheted el az újdonsült termékeket a webáruházad virtuális polcaira. Ideális megoldás akkor is, ha most indítanád a webáruházad, hiszen nem kell, hogy saját árukészleted legyen, de akkor is, ha a meglévő termékportfóliód szeretnéd bővíteni.

A beszállítók és értékesítők számára is óriási lehetőséget nyit ki az online piactér. Most pedig egy kicsit részletesebben nézzük meg, hogyan működik a rendszer.

Már maga a dropshipping modell is hatalmas előnyöket tartogat a webáruházaknak. Az online piactér megoldása ezt is túlszárnyalja és a végletekig leegyszerűsíti a webáruházak dolgát logisztikai szempontból. Az eddigi dropshipping megoldások hosszú szállítási idővel operáltak, mivel jellemzően Kínából teljesítették a megrendeléseket. Az akár kéthetes-egy hónapos teljesítési idővel nem lettünk népszerűek a vásárlóink körében és az idehaza még mindig oly kedvelt utánvétes fizetés sem érhető el náluk.

A Webshippy Marketplace ehhez képest a legtöbb esetben még aznap teljesíti a megrendelést, ráadásul még utánvét kezeléssel is szállíthatunk! 

Összefoglalva, mit nyersz, ha az online piactér rendszerén keresztül értékesítesz:

  • nem kell tőke az árukészlet megvásárlásához, 
  • felszabaduló pénzedet marketingre és a webshopod növekedésére fordíthatod,
  • kockázat nélkül bővítheted a termékportfóliódat,
  • egyszerűen, néhány kattintással tehetsz új termékeket webáruházad virtuális polcaira,
  • a dropshipping termékekkel gyakorlatilag nem is kell személyesen találkoznod,
  • az árubeszerzésnek nincs szállítási költsége,
  • raktárak között nincs árumozgatás, így a sérülés lehetősége minimalizálható,
  • újabb vásárlókat szerezhetsz,
  • több terméket adhatsz el egy-egy vásárlás során,
  • valós idejű készletinformáció áll rendelkezésre,
  • utánvétkezelés is lehetséges,
  • egész Európába értékesítheted a termékeket,
  • rövid, akár másnapi kiszállítás a vásárlókhoz.

Ha még nem vagy Webshippy ügyfél még egy jó ok, hogy velünk intézd a termékbeszerzést és a logisztikát, hiszen mindehhez a Webshippy ügyfeleként, külön díjazás nélkül hozzáférhetsz. 

A Webshippy Marketplace újdonságának kulcsa az árubeszerzés végtelen leegyszerűsödése, ami soha nem látott szintre csökkenti a belépési korlátot. Egy webáruház indításakor rengeteg időt és energiát elvisz a megfelelő termékek felkutatása. A piackutatás mellett egyeztetni kell a különböző gyártókkal. Minden gyártónak más és más a gyakorlata. Egy idő után könnyen elveszik az ember és már nehéz tartani a lépést.

De hála a Webshippy Marketplace-nek nem kell tömérdek időt, pénzt és energiát a termékek felkutatására és a körülményes árubeszerzésre fordítani. Az online piactér rendszerében egy folyamatosan bővülő, jelenleg 8702 terméket számláló termékkatalógusból kedvedre válogathatod össze, hogy mit is szeretnél árusítani. 

Böngészés a Dropshippy termékkatalógusában.

A termékadatlapon rögtön látod, hogy mennyi a termék nagykereskedelmi ára, mekkora ajánlott árréssel, mennyiért tudod eladni a saját webáruházadban.

Egy kattintással kiválaszthatod, mely termékeket szeretnéd a saját webshopban árulni és ugyanúgy egy kattintással el is távolíthatod a már beemelt termékeket.

Dropshippy termékkatalógusból kiválasztott termékek eltávolítása

Egy rövid szinkronizációt követően meg is jelennek a dropshipping termékek a webáruházadban.

Dropshippy termékkatalógusban kiválasztott termékek szinkronizációja a webáruházba.

Befutott egy megrendelés egy dropshipping termékre? Nincs más dolgod, mint egy sima bankkártyás fizetés keretében megvásárolni a termékeket a beszállítótól. Amint ez megtörtént, a megrendelést összekészítjük, csomagoljuk, számlázzuk és átadjuk szállításra a futárszolgálatnak.

A csomagod akár már másnap megérkezhet a vásárlóhoz, akár bármelyik EU tagállamba!

Határtalan lehetőség

Külföldön már bizonyított a dropshipping modell. Az e-kereskedelem egyik legnagyobb trendjeként tekintenek rá. Kevesen tudják, de 

a világ összes online áruházának közel egyharmada dropshipping modellben működik.

Ez nem véletlen. Eddig Magyarországon csak korlátozottan volt elérhető ez a megoldás a magyar webáruházak előtt. Voltak, vannak ugyan nagynevű dropshipping partnerek, mint az Alibaba, eBay, Amazon, de ezekkel az a nagy baj, hogy magyarországi viszonylatban olyan hosszú szállítási idővel működnek, ami a mai világban már nehezen elfogadható egy vásárlónak, aki mindent azonnal akar, de legalábbis holnapra. 

Ráadásul, ha különböző dropshipping partnerekkel szerződsz le, előfordulhat, hogy egy vásárló akár több különböző helyről érkező terméket tesz be a kosarába. Ilyenkor az a kellemetlen helyzet áll elő, hogy ezeket az árukat különböző időben, különböző csomagban kapja meg, mivel más dropshipping partner teljesíti a megrendelést.

De az online piactérnél  erről szó sincs! Egy egységes megoldást kínál, nem kell aggódni sem a szállítási idő, sem az eltérő idejű kézbesítés miatt, hiszen egy valós készletről, egy budapesti raktárból történik a kiszolgálás. Ez az új megoldás a lehetőségek tárházát nyitja meg a webáruházak előtt, akár beszállítói, akár értékesítői oldalon. Lehetővé teszi, hogy a webáruházak saját növekedésükre fókuszáljanak. 

Kedvet kaptál? Itt máris belevághatsz!

Nézd vissza Facebook Live! videónkat, ahol Perényi András, a Webshippy CEO-ja válaszolt minden érdeklődői kérdésre: Dropshipping Q&A Live!

Picture of Kitti Papp-Karakas

Kitti Papp-Karakas

Ecommerce és logisztika szakértő.

Kapcsolódó cikkek