Andyourstories – A környezettudatosság és a képzőművészet találkozása

Olvasási idő: 5 perc
andyourstories_interju

Tokaji Mártival, az Andyourstories szójagyertyák egyik alapítójával beszélgettünk, aki párjával, a képzőművész German Jurajjal közösen alkotta meg az egyre növekvő népszerűségnek örvendő márkát.

A folyamatos növekedésnek köszönhetően elérték azt a pontot, ahol a kiszervezés mellett döntöttek, így biztosítva ügyfeleik számára a gyors és hibamentes kiszállítást a Webshippy segítségével.

Mártit az elmúlt időszak tapasztalatairól, a Webshippy-vel való együttműködésről, és a jövőre vonatkozó terveikről kérdeztük.

1. Elmondanád kérlek pár szóban, hogy mivel foglalkoztok?

Az Andyourstories fő terméke a kézzel készült, 100% vegán szójaviasz illatgyertya, de emellett egyéb vegán alapanyagokból készült otthon illatosítók is készülnek a műhelyben.

2. Mi a cég története, mikor, hogyan, milyen piaci helyzetben alakult, milyen kihívásokkal szembesültetek az induláskor?

Az Andyourstories 2019-ben hobbiként indult, aztán egyéni vállalkozás formájában folytatódott, mára Kft-ként működik. A cél az volt, hogy lecseréljük a paraffinból készült illatgyertyákat az otthonunkban egy környezettudatos, károsanyag-mentes alternatívára. Amit egy kisvállalkozás kihívásként megtapasztalhat, abból mi keveset hagytunk ki. Nem gondoltunk az Andyourstories-ra olyan cégként az induláskor, hogy piaci helyzetet elemezzünk.

3. A tapasztalataitok alapján miként lehetne jellemezni a hazai e-commerce piacot, illetve a ti szegmenseteket?

A hazai e-commerce piac megállíthatatlan fejlődésen megy keresztül, folyamatosan növekvő tendenciát mutat. A mi szegmensünk is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, az emberek egyre jobban értékelik azt, hogy valami kézzel készül, nem sorozatgyártásban. Láthatják, hogy ki készíti és talán a legfontosabb, hogy átlátják az összetevőket. Tudják, hogy a termék, amit megvásárolnak tőlünk, környezetkímélő, és károsanyag-mentes.

4. Mely eredményekre vagytok a legbüszkébbek?

Az Andyourstories élen jár az újításokban, szegmensében mutatja a trendet. Több olyan új ötlettel voltunk képesek előállni, ami addig Magyarországon egyedülállónak számított. 

Az eddigi eredményeink közül a legbüszkébbek arra vagyunk, hogy immár ez a második év, hogy karácsonykor tudunk adományozni. Ebben a legnagyobb büszkeségünk az, hogy a vásárlóink is partnerek ebben és mindig mellénk állnak, amikor egy adományra szánt termékkel állunk elő, bíznak és hisznek bennünk.

Emellett arra is büszkék vagyunk, hogy idén a Forbes felfigyelt ránk és interjút adhattunk, ez hatalmas megtiszteltetés. Együtt dolgozhattunk a Nanushkával, a WWF-fel és jelenleg is egy nagy együttműködésünk utolsó simításait végezzük, ami karácsony előtt kerül majd bemutatásra.

andyourstories_szojagyertya

5. Milyen változásokat tapasztaltatok az online értékesítésben a járvány kezdete óta eltelt, közel 2 évben?

Az Andyourstories egy fiatal vállalkozás, egy Magyarországon újnak számító termékkel, ezért nehezen megállapítható, hogy mi “köszönhető” a vírusnak és mi annak, hogy egyre jobban kezdik megismerni, megszeretni az emberek a szójagyertyát, mint természetes alternatívát, amiért elmondhatatlanul hálásak vagyunk a vásárlóinknak. 

Amit viszont érzünk, hogy a sok otthon töltött idő miatt fontosabbá vált az otthonunk atmoszférája. És persze az egyértelmű számunkra is, hogy maga az online vásárlás hatalmas teret kapott a vírus kezdete óta, biztonságosabb választásnak bizonyul.

6. Hogyan jutottatok arra a döntésre, hogy igénybe veszitek a Webshippy szolgáltatásait?

A vállalkozásunk elkezdett túlmutatni a 2 fős csapatunkon. A tavalyi karácsonyi szezonban folyamatosan be kellett zárni a webshopunkat, mert olyan mennyiségű rendelés érkezett be hozzánk, aminek a feldolgozási idejére kénytelenek voltunk leállni, hogy időben be tudjuk csomagolni és ki tudjuk küldeni a rendeléseket, és ne kapjunk újabbakat. Ez idő alatt állt a gyártás (készletvisszatöltés) folyamata is, ami még jobban meghosszabbította az újranyitás idejét.

7. Mennyire volt gördülékeny az átállási folyamat?

Ezt úgy jellemeznénk, hogy percek alatt megtörtént. 

8. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtatok, mely szolgáltatások kínálják számotokra a legnagyobb segítséget?

A tapasztalataink nagyon jók. Azt kapjuk, amit vártunk és amiért a Webshippy mellett döntöttünk.

9. Tapasztaltatok változásokat a mindennapi munkavégzés során?

A legnagyobb változás, hogy most már folyamatosan tudjuk készíteni a termékeket. Azt az időt, amit a csomagolásra fordítottunk, most a termékek készítésére tudjuk szánni és ez nagy segítség.

10. Lenne bármi, amivel szerintetek még több segítséget tudnánk nyújtani számotokra?

Nálunk egyedül a beszállítás jelentett kihívást, mert kézzel készült termékek lévén, sose tudjuk, hogy végül mi fog a beszállítás napjára elkészülni, de most már ez is megoldódott az ügyfélszolgálat segítségével.

11. Milyen terveitek vannak a közelebbi és távolabbi jövőre nézve?

Egyelőre a legfontosabb tervünk, hogy átköltöztessük a műhelyünket, egy olyan helyre, ahol tudjuk bővíteni a kapacitásunkat. A többit meglátjuk.

12. A nemzetközi piacon való értékesítés szerepel a terveitek között?

Jelenleg is elérhetőek egyes országokban a termékeink. Bővítésen most nem gondolkodunk.

13. Ajánlanátok másoknak is a Webshippy-t?

Mindenképp.

Balázs Tibor Balázs

Balázs Tibor Balázs

Content Manager - Webshippy

Kapcsolódó cikkek