Miket vásároltunk a karácsonyi szezonban 2020-ban?

Olvasási idő: 2 perc

A Webshippy a tavalyi év utolsó két hónapjában – novemberben és decemberben – több mint 1000 webshop közel 500 000 termékét csomagolta be és juttatta el a vásárlókhoz. Minden évben izgalmas látni, hogy melyik webáruház rendelésszáma ugrik meg látványosan és milyen kategóriák azok, amik akár az utolsó pillanatban is gazdára találnak.

Örök slágerek

Nem lepünk meg senkit, ha azt mondjuk, hogy az elektronika, a szépség-egészség, a divat és a játék a legnépszerűbb kategóriák, a GKI előzetes kutatása is azt jósolta, hogy ezek fogják uralni a piacot a szezonban.
A Webshippy csomagjai között is ezek szerepeltek a TOP5 kategóriában, kiegészülve az otthon-lakberendezés-kert témakörével.

 

Top5_kategória_e-kereskedelem

 

Még az utolsó pillanatban is

A csomagszámokból egyértelműen látszik, hogy az emberek még mindig a karácsony előtti két hétben vásárolnak a legtöbbet. November első két hetéhez képest kétszer annyi megrendelés érkezett ebben az időszakban.
Érdekes, hogy még karácsony hetében (ahol 3 munkanap volt) és a két ünnep között is jelentős volt a forgalom, október végi szintre esett csak vissza.

Karácsonyi_ekereskedelmi_adatok_Webshippy

 

Még az utolsó pillanatban is

A Webshippy és a Wolt decemberben indult új együttműködése révén számos webshop kínálata elérhetővé vált aznapi (1 órás) kiszállítással is Budapest területén. Kíváncsiak vagytok, mi volt az utolsó rendelés karácsony előtt?

egy jógamatrac!
De égősor és Swarovski nyaklánc is szerepelt még a december 23-i rendelések között, hiszen így akár az utolsó pillanatban is egyszerűen, gyorsan lehetett karácsonyi dekorációt és ajándékot vásárolni.

 

Karácsonyra szépség és erotika

Az azonnali kiszállítás a szezon kellős közepén indult el, így kifejezetten karácsonyi kategóriák vitték el a hangsúlyt:

  • a mezőnyt a kozmetika kategóriája nyerte, ez valószínűleg a készülődésben és az ajándékozásban is nagy szerepet kapott,
  • második helyen szerepeltek a karácsonyi dekorációs kellékek,
  • a harmadik helyen pedig még dobogós lett az erotika is, a Vágyaim.hu kínálata rendkívül népszerűnek bizonyult a Wolt felületén,
  • népszerűek voltak még a lakberendezési cikkek, a játékok, könyvek, elektronikai cikkek és az ékszerek is.

Ha még gondolkozol azon, milyen termékeket árulj a webshopodban idén, akár innen is ihletet meríthetsz, de ebben a cikkünkben adunk néhány támpontot is a keresgéléshez:
5 tipp a tökéletes webshop-termék megtalálásához.

Amennyiben pedig a szezonális trendek érdekelnek, és kíváncsi vagy, mik a legnépszerűbb termékek így év elején, olvasd el ezt a cikkünket is: Frissítsd (dropshipping) webáruházad kínálatát szezonális termékekkel!

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek