Minden idők leghatékonyabb BlackFriday kiszolgálása

Olvasási idő: 2 perc
blackfriday

A BlackFriday az internetes kereskedelem legnagyobb forgalmú napja, amikor az áruházak jelentős árkedvezménnyel kínálják a termékeiket, sokszor akár az egész hétvégére kiterjesztve.

Általában ez az év legnagyobb csomagszámokat produkáló időszaka, ami a legtöbb webshopnak hatalmas megterhelést jelent, így a vásárlók általában ahhoz szoktak, hogy az ilyenkor megvásárolt termékekhez általában csak napokkal később jutnak hozzá.

A Webshippy által kezelt webáruházak vásárlói azonban idén valószínűleg mindenkinél előbb vehették kézbe a megrendelt termékeket.

A Webshippy nemrég átadott, 7500 m2-es, digitalizált teljesítési központjában 800 online kereskedő termékeit kezelik és közel 100 000 csomagot készítenek össze havonta. Minden folyamat teljesen automatizált és papírmentes, így maximális a hatékonyság. Ezt célozza a legapróbb részletekre történő odafigyelés is – ennek a legjobb példája a Webshippy dobozcsalád, mely ipari kreativitás díjat is nyert idén.

A raktár jellemzően csak hétköznapokon üzemel, de a BlackFridayre való tekintettel ezúttal szombaton is nyitva volt. A hétvégi extra műszak alatt összekészített csomagok nemcsak időben készülhettek így el, de nem is vártak hétfőig a futárcégekre. A gigantikus volumen miatti kialakított egyedi megállapodások értelmében az alvállalkozók már a hétvégén elszállították a rendelésekkel dugig pakolt konténereket, így azokat a budapesti vásárlók már akár hétfő délelőtt átvehették a futároktól.

Ahogy az internetes vásárlásokról szóló kutatásokból kiderül, az emberek 53%-ban még a termék áránál is fontosabbnak tartják a minőségi kiszolgálást és a rövid szállítási időt, így nem kérdés, mennyivel nőhet egy webáruház megítélése egy ilyen sikeres BlackFriday teljesítést követően.

A kimagasló forgalom idén annak is köszönhető, hogy a cég által üzemeltetett digitális nagykereskedelmi piactéren, a Dropshippyn keresztül már a webshopok a saját termékeik mellé más nagykereskedők termékeiből is válogathattak anélkül, hogy abból árukészletet kellett volna vásárolniuk. A termékportfolió bővítése révén magasabb konverzióval és kosárértékkel számolhattak, valamint sokkal több pénz maradt marketingre, így sok kereskedő hatékonyabb megtérüléssel zárta a hétvégét, mint korábban.

Az internetes kereskedelem legnagyobb forgalmú hétvégéjén rekordszámú, több mint 50 ezer termék hagyta el a Webshippy raktárát.

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek