Minden idők leghatékonyabb BlackFriday kiszolgálása

Olvasási idő: 2 perc
blackfriday

A BlackFriday az internetes kereskedelem legnagyobb forgalmú napja, amikor az áruházak jelentős árkedvezménnyel kínálják a termékeiket, sokszor akár az egész hétvégére kiterjesztve.

Általában ez az év legnagyobb csomagszámokat produkáló időszaka, ami a legtöbb webshopnak hatalmas megterhelést jelent, így a vásárlók általában ahhoz szoktak, hogy az ilyenkor megvásárolt termékekhez általában csak napokkal később jutnak hozzá.

A Webshippy által kezelt webáruházak vásárlói azonban idén valószínűleg mindenkinél előbb vehették kézbe a megrendelt termékeket.

A Webshippy nemrég átadott, 7500 m2-es, digitalizált teljesítési központjában 800 online kereskedő termékeit kezelik és közel 100 000 csomagot készítenek össze havonta. Minden folyamat teljesen automatizált és papírmentes, így maximális a hatékonyság. Ezt célozza a legapróbb részletekre történő odafigyelés is – ennek a legjobb példája a Webshippy dobozcsalád, mely ipari kreativitás díjat is nyert idén.

A raktár jellemzően csak hétköznapokon üzemel, de a BlackFridayre való tekintettel ezúttal szombaton is nyitva volt. A hétvégi extra műszak alatt összekészített csomagok nemcsak időben készülhettek így el, de nem is vártak hétfőig a futárcégekre. A gigantikus volumen miatti kialakított egyedi megállapodások értelmében az alvállalkozók már a hétvégén elszállították a rendelésekkel dugig pakolt konténereket, így azokat a budapesti vásárlók már akár hétfő délelőtt átvehették a futároktól.

Ahogy az internetes vásárlásokról szóló kutatásokból kiderül, az emberek 53%-ban még a termék áránál is fontosabbnak tartják a minőségi kiszolgálást és a rövid szállítási időt, így nem kérdés, mennyivel nőhet egy webáruház megítélése egy ilyen sikeres BlackFriday teljesítést követően.

A kimagasló forgalom idén annak is köszönhető, hogy a cég által üzemeltetett digitális nagykereskedelmi piactéren, a Dropshippyn keresztül már a webshopok a saját termékeik mellé más nagykereskedők termékeiből is válogathattak anélkül, hogy abból árukészletet kellett volna vásárolniuk. A termékportfolió bővítése révén magasabb konverzióval és kosárértékkel számolhattak, valamint sokkal több pénz maradt marketingre, így sok kereskedő hatékonyabb megtérüléssel zárta a hétvégét, mint korábban.

Az internetes kereskedelem legnagyobb forgalmú hétvégéjén rekordszámú, több mint 50 ezer termék hagyta el a Webshippy raktárát.

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

61 cikk

Kedvező árú csomagküldés itthon és külföldön?
A Webshippy szolgáltatja!

Már a DPD is elérhető kínálatunkban, versenyképes árakkal és akár másnapi szállítással. Így már 7 futárcég közül választhatnak webshop partnereink és az ügyfelek.