Termékbemutatás videókkal – ezért éri meg a webshopoknak

Olvasási idő: 5 perc

Az utóbbi években gombamód szaporodó webshopok láttán joggal merül fel a kérdés: mivel emelkedhetünk ki a tömegből? Mivel nyújthatunk többet, mint egy átlagos webáruház? Erre a kérdésre persze az online marketing szakma minden szegmenséből milliónyi választ kaphatunk, egy viszont biztos: profi termékbemutató videók készítésével nemhogy nem lőhetünk mellé, de egészen az egekig tornászhatjuk azt a bizonyos konverziós arányt!

Virtuálisan is szinte megfoghatóvá teszik a terméket

A webshopok kétségtelenül legnagyobb hendikepje a hagyományos boltokkal szemben a termék kézbevehetőségének hiánya. Mit teszünk, amikor egy bevásárlóközpontban megtetszik egy termék a polcról? Természetesen kézbe vesszük, elolvassuk a leírását az előnyöket és funkciókat keresve, majd alaposan megforgatjuk és megtapogatjuk – egyszóval pontosan tudni akarjuk, mi is az, amiért pénzt tervezünk kiadni.

A termékbemutató videók célja, hogy a részletes bemutatásnak köszönhetően az érdeklődő úgy érezze, mintha ő maga forgatná a kezeiben a terméket és nézegetné a funkcióit.

Így a webshopok képesek legyőzni a fizikai korlátokat, hiszen a videóval közelebb hozzák a terméket, ezáltal bizalmat építenek és eloszlatják a kételyeket a potenciális vásárlók szemében.

Mit várnak el egy termékbemutató videótól a vásárlók?

  • Minden szögből mutassa meg a terméket!
  • Ne hagyjon kétséget a minőséget illetően!
  • Szemléltesse a megoldandó problémát!
    • Mutassa be, hogyan oldja ezt meg a termék!
  • Adjon át minden információt a döntéshez!
  • Ne rabolja az időt, törjön a lényegre!
virtualisan_szinte_megfoghatova_teszi_a_termeket

Nemcsak a termékről, hanem a webshopról is rengeteget elárulnak

Mennyi időre van szüksége egy látogatónak ahhoz, hogy határozott véleményt alakítson ki webshop színvonalával kapcsolatban? 

Ha a termékbemutató videó első képkockái nem közvetítenek magával ragadó, kiemelkedő minőségű tartalmat, a webshop brandje sérülhet. Éppen ezért nem érdemes félvállról venni a termékbemutató videók készítését jobb inkább biztosra menni, és meggyőző referenciákkal rendelkező marketing csapatra bízni a videós tartalomgyártást.

A termékeket bemutató profi videók a YouTube-on és a közösségi médiában is forgalmat generálnak

2022-ben a céges márkaépítés fontosabb, mint valaha. A webshopoknak a közösségi médiában és a YouTube-on, illetve minden egyéb platformon egy egységes, előre lefektetett kommunikációs formát és színvonalat kell közvetíteniük. Ne felejtsük el, hogy a potenciális vásárlók lehet, hogy a Facebook oldalt vagy a YouTube csatornát fedezik fel elsőként, ekkor pedig az éppen látott tartalma lesz a legfontosabb referenciája.

  • Termékvideókat bárhova fel lehet tölteni, így a YouTube csatorna indítása és a közösségi média oldalak üzemeltetése is egy kiváló lehetőség. A lényeg, hogy potenciális vásárlók bárhol is találkozzanak termékekkel, a színvonal mindig biztosított legyen.
a_termeket_bemutato_profi_videok_youtubeon_es_a_kozossegi_mediaban_is_forgalmat_generalnak

A rendelési és a szállítási folyamat is tökéletesen bemutatható

Videóval szemléltetni a rendelés és a szállítás lépéseit ezerszer hatékonyabb választás, mintha csupán szöveggel vagy képekkel operálnánk. Ha már egy webshop videót készít a potenciális vásárlók számára, az jelzi, hogy a tulajdonos valóban foglalkozik a vállalkozásával és törődik a vevőivel. Ez pedig remekül növeli a bizalmat a webshop és a vásárlók között.

Mire tanácsos kiemelt figyelmet fordítani a termékvideók mellett?

A megbízható logisztikai partnerre. Ugyanis a mindig időben történő, sérülésmentes szállítás elengedhetetlen egy mai webshop márkaépítéséhez. Ez legalább olyan fontos, mint a termékek minősége vagy ára. Mivel a vásárlók szinte napról napra türelmetlenebbek a megrendelt termékeikkel kapcsolatban, ezért a megbízható logisztikai cég vagy dropshipping partner kiválasztása létfontosságú a sikert illetően – a Webshippy pedig garantálja a profi szállítmányozást.

Termékbemutató videókkal alaposan felpörgetheted webshopod forgalmát. A videók közelebb hozzák a termékeket a látogatókhoz, akik úgy érzik majd, mintha ő maguk nézegetnék a kiszemelt terméket egy fizikai boltban. Emelkedj ki a webshopok tömegéből termékvideók készítésével! Ha nem megy egyedül, akkor pedig bízz meg egy megbízható marketing ügynökséget!

borítókép: Standsome Worklifestyle // Unsplash

Balázs Tibor Balázs

Balázs Tibor Balázs

Content Manager - Webshippy

Kapcsolódó cikkek