Termékbemutatás videókkal – ezért éri meg a webshopoknak

Olvasási idő: 5 perc

Az utóbbi években gombamód szaporodó webshopok láttán joggal merül fel a kérdés: mivel emelkedhetünk ki a tömegből? Mivel nyújthatunk többet, mint egy átlagos webáruház? Erre a kérdésre persze az online marketing szakma minden szegmenséből milliónyi választ kaphatunk, egy viszont biztos: profi termékbemutató videók készítésével nemhogy nem lőhetünk mellé, de egészen az egekig tornászhatjuk azt a bizonyos konverziós arányt!

Virtuálisan is szinte megfoghatóvá teszik a terméket

A webshopok kétségtelenül legnagyobb hendikepje a hagyományos boltokkal szemben a termék kézbevehetőségének hiánya. Mit teszünk, amikor egy bevásárlóközpontban megtetszik egy termék a polcról? Természetesen kézbe vesszük, elolvassuk a leírását az előnyöket és funkciókat keresve, majd alaposan megforgatjuk és megtapogatjuk – egyszóval pontosan tudni akarjuk, mi is az, amiért pénzt tervezünk kiadni.

A termékbemutató videók célja, hogy a részletes bemutatásnak köszönhetően az érdeklődő úgy érezze, mintha ő maga forgatná a kezeiben a terméket és nézegetné a funkcióit.

Így a webshopok képesek legyőzni a fizikai korlátokat, hiszen a videóval közelebb hozzák a terméket, ezáltal bizalmat építenek és eloszlatják a kételyeket a potenciális vásárlók szemében.

Mit várnak el egy termékbemutató videótól a vásárlók?

  • Minden szögből mutassa meg a terméket!
  • Ne hagyjon kétséget a minőséget illetően!
  • Szemléltesse a megoldandó problémát!
    • Mutassa be, hogyan oldja ezt meg a termék!
  • Adjon át minden információt a döntéshez!
  • Ne rabolja az időt, törjön a lényegre!
virtualisan_szinte_megfoghatova_teszi_a_termeket

Nemcsak a termékről, hanem a webshopról is rengeteget elárulnak

Mennyi időre van szüksége egy látogatónak ahhoz, hogy határozott véleményt alakítson ki webshop színvonalával kapcsolatban? 

Ha a termékbemutató videó első képkockái nem közvetítenek magával ragadó, kiemelkedő minőségű tartalmat, a webshop brandje sérülhet. Éppen ezért nem érdemes félvállról venni a termékbemutató videók készítését jobb inkább biztosra menni, és meggyőző referenciákkal rendelkező marketing csapatra bízni a videós tartalomgyártást.

A termékeket bemutató profi videók a YouTube-on és a közösségi médiában is forgalmat generálnak

2022-ben a céges márkaépítés fontosabb, mint valaha. A webshopoknak a közösségi médiában és a YouTube-on, illetve minden egyéb platformon egy egységes, előre lefektetett kommunikációs formát és színvonalat kell közvetíteniük. Ne felejtsük el, hogy a potenciális vásárlók lehet, hogy a Facebook oldalt vagy a YouTube csatornát fedezik fel elsőként, ekkor pedig az éppen látott tartalma lesz a legfontosabb referenciája.

  • Termékvideókat bárhova fel lehet tölteni, így a YouTube csatorna indítása és a közösségi média oldalak üzemeltetése is egy kiváló lehetőség. A lényeg, hogy potenciális vásárlók bárhol is találkozzanak termékekkel, a színvonal mindig biztosított legyen.
a_termeket_bemutato_profi_videok_youtubeon_es_a_kozossegi_mediaban_is_forgalmat_generalnak

A rendelési és a szállítási folyamat is tökéletesen bemutatható

Videóval szemléltetni a rendelés és a szállítás lépéseit ezerszer hatékonyabb választás, mintha csupán szöveggel vagy képekkel operálnánk. Ha már egy webshop videót készít a potenciális vásárlók számára, az jelzi, hogy a tulajdonos valóban foglalkozik a vállalkozásával és törődik a vevőivel. Ez pedig remekül növeli a bizalmat a webshop és a vásárlók között.

Mire tanácsos kiemelt figyelmet fordítani a termékvideók mellett?

A megbízható logisztikai partnerre. Ugyanis a mindig időben történő, sérülésmentes szállítás elengedhetetlen egy mai webshop márkaépítéséhez. Ez legalább olyan fontos, mint a termékek minősége vagy ára. Mivel a vásárlók szinte napról napra türelmetlenebbek a megrendelt termékeikkel kapcsolatban, ezért a megbízható logisztikai cég vagy dropshipping partner kiválasztása létfontosságú a sikert illetően – a Webshippy pedig garantálja a profi szállítmányozást.

Termékbemutató videókkal alaposan felpörgetheted webshopod forgalmát. A videók közelebb hozzák a termékeket a látogatókhoz, akik úgy érzik majd, mintha ő maguk nézegetnék a kiszemelt terméket egy fizikai boltban. Emelkedj ki a webshopok tömegéből termékvideók készítésével! Ha nem megy egyedül, akkor pedig bízz meg egy megbízható marketing ügynökséget!

borítókép: Standsome Worklifestyle // Unsplash

Picture of Balázs Tibor Balázs

Balázs Tibor Balázs

Content Manager - Webshippy

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

63 cikk