Webshippy Next’21 – egy esemény az e-logisztika jövőjéről

Olvasási idő: 3 perc
Next21_Webshippy

Éves e-logisztikai innovációkat bemutató rendezvénysorozatunk első eseményét 2021-ben a Budapest Music Centerben rendeztük meg, június 30-án. Ügyvezetőnk, Perényi András jelentette be az idei év legjelentősebb e-logisztikai fejlesztéseit és jövőbeli terveinket.

A Webshippy számokban

Rendkívüli ütemben növekszik a vállalat, ez az eddig elért eredményekben is megmutatkozik.

  • 2 millió kiküldött csomag
  • 11,3 mrd értékű megrendelés
  • Idei árbevétel 1 milliárd fölött
  • 130 fős csapat
  • 1500 ügyfél

Robotizált fulfillment center

A picking folyamat automatizálása az elérhető legmodernebb robotok segítségével valósul meg – ilyenek dolgoznak az Amazon raktáraiban is. A “goods to person” elv alapján ezentúl nem a kollégák sétálnak a termékek összeválogatása során akár több tíz kilométert naponta, hanem a robotok szállítják a polcokat a kiszedő állomásokhoz.

Ez nem csak a hatékonyságot javítja, de munkavállalóink számára is optimálisabb megoldást jelent. A gyorsaság mellett pedig más előnyöket is jelent, például a tárolókapacitás maximalizálása vagy az intelligens készletoptimalizálás.

A bevezetett robottechnológiáról weboldalunkon további részleteket is megtudhatsz: Webshippy Robotics

Webshippy Prio – aznapi kiszállítás

Saját, napon belüli kiszállítási lehetőséget indítottunk útjára, mely a gyakorlatban azt jelenti, hogy a délután 4 óráig megrendelt termékek még aznap este 6 és 10 óra között kiszállításra kerülnek Budapest egész területén.

A rendszert egy budapesti – és később vidéki nagyvárosi – dark store hálózat támogatja, alapját pedig egy szállítási mód-választó plugin jelenti, mely a checkout folyamatba épülve megmutatja, hogy az adott címre milyen szolgáltatásokat és milyen áron lehet igénybe venni.

A bejelentett fejlesztésnek köszönhetően szeptembertől Webshippy Prio néven elinduló szolgáltatási rendszerben a Webshippy összes ügyfele képessé válik a saját webáruházában aznapi kiszállítási lehetőséget biztosítani a vásárlói számára.

Webshippy_Prio

Webshippy license

Fordulóponthoz érkezett saját e-logisztikai szoftveres megoldásunk is. A licencesített megoldás átesett a kezdeti teszteken, és végre elérhetővé vált minden olyan vállalat számára, aki saját logisztikai folyamatait szeretné hatékonyan fejleszteni. A teljes körű támogatással, know-how-val kísért bérelhető megoldás első piaci megrendelője Magyarországon a Praktiker lett, így a jövőben a vállalat teljes online rendelésteljesítését a Webshippy egyedülálló szoftvere vezérli majd, a Praktiker saját raktáraiban.

A hibamentes és automatizált rendeléskiszolgálást biztosító, saját fejlesztésű logisztikai szoftver 2019-ben elnyerte az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiadott Innovációs különdíjat is.

Trans-Sped stratégiai együttműködés

A Webshippy kezdeti növekedését támogató kockázati partner helyét az elmúlt egy évben egy szakmai partner, a Trans-Sped vette át. Közel fél évvel a tulajdonrész átvétele után a stratégiai együttműködés eredményeként a két vállalat közösen a piac legjelentősebb szereplőjévé nőtte ki magát. A Trans-Sped új, 13450 négyzetméteres új teljesítési központját teljes egészében a Webshippy szoftvere kezeli a jövőben, olyan nagy ügyfeleket kiszolgálva, mint a Fressnapf vagy a Retro Jeans.

Webshippy nemzetközi terjeszkedése

Az elmúlt másfél év nehézségei ellenére megvalósultak azok a fejlesztések, melyek által új szintre emelhettük a magyar és a régiós fulfillment szolgáltatást és végre az Amazonhoz és a többi modern amerikai fulfillment centerhez hasonló magas minőségben szolgálhatjuk ki a webáruházakat.

A növekedés folyamatos és nem áll meg az országhatároknál. 2022-ben Lengyelországban nyitjuk meg első raktárunkat a nemzetközi piacon és a következő években további 5 országban létesítünk robotizált teljesítési központokat.

Nézd meg a teljes előadást vagy az egyes bejelentéseket az alábbi oldalon: Webshippy Next’21

Picture of András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek