Webshippy Next’21 – egy esemény az e-logisztika jövőjéről

Olvasási idő: 3 perc
Next21_Webshippy

Éves e-logisztikai innovációkat bemutató rendezvénysorozatunk első eseményét 2021-ben a Budapest Music Centerben rendeztük meg, június 30-án. Ügyvezetőnk, Perényi András jelentette be az idei év legjelentősebb e-logisztikai fejlesztéseit és jövőbeli terveinket.

A Webshippy számokban

Rendkívüli ütemben növekszik a vállalat, ez az eddig elért eredményekben is megmutatkozik.

  • 2 millió kiküldött csomag
  • 11,3 mrd értékű megrendelés
  • Idei árbevétel 1 milliárd fölött
  • 130 fős csapat
  • 1500 ügyfél

Robotizált fulfillment center

A picking folyamat automatizálása az elérhető legmodernebb robotok segítségével valósul meg – ilyenek dolgoznak az Amazon raktáraiban is. A “goods to person” elv alapján ezentúl nem a kollégák sétálnak a termékek összeválogatása során akár több tíz kilométert naponta, hanem a robotok szállítják a polcokat a kiszedő állomásokhoz.

Ez nem csak a hatékonyságot javítja, de munkavállalóink számára is optimálisabb megoldást jelent. A gyorsaság mellett pedig más előnyöket is jelent, például a tárolókapacitás maximalizálása vagy az intelligens készletoptimalizálás.

A bevezetett robottechnológiáról weboldalunkon további részleteket is megtudhatsz: Webshippy Robotics

Webshippy Prio – aznapi kiszállítás

Saját, napon belüli kiszállítási lehetőséget indítottunk útjára, mely a gyakorlatban azt jelenti, hogy a délután 4 óráig megrendelt termékek még aznap este 6 és 10 óra között kiszállításra kerülnek Budapest egész területén.

A rendszert egy budapesti – és később vidéki nagyvárosi – dark store hálózat támogatja, alapját pedig egy szállítási mód-választó plugin jelenti, mely a checkout folyamatba épülve megmutatja, hogy az adott címre milyen szolgáltatásokat és milyen áron lehet igénybe venni.

A bejelentett fejlesztésnek köszönhetően szeptembertől Webshippy Prio néven elinduló szolgáltatási rendszerben a Webshippy összes ügyfele képessé válik a saját webáruházában aznapi kiszállítási lehetőséget biztosítani a vásárlói számára.

Webshippy_Prio

Webshippy license

Fordulóponthoz érkezett saját e-logisztikai szoftveres megoldásunk is. A licencesített megoldás átesett a kezdeti teszteken, és végre elérhetővé vált minden olyan vállalat számára, aki saját logisztikai folyamatait szeretné hatékonyan fejleszteni. A teljes körű támogatással, know-how-val kísért bérelhető megoldás első piaci megrendelője Magyarországon a Praktiker lett, így a jövőben a vállalat teljes online rendelésteljesítését a Webshippy egyedülálló szoftvere vezérli majd, a Praktiker saját raktáraiban.

A hibamentes és automatizált rendeléskiszolgálást biztosító, saját fejlesztésű logisztikai szoftver 2019-ben elnyerte az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiadott Innovációs különdíjat is.

Trans-Sped stratégiai együttműködés

A Webshippy kezdeti növekedését támogató kockázati partner helyét az elmúlt egy évben egy szakmai partner, a Trans-Sped vette át. Közel fél évvel a tulajdonrész átvétele után a stratégiai együttműködés eredményeként a két vállalat közösen a piac legjelentősebb szereplőjévé nőtte ki magát. A Trans-Sped új, 13450 négyzetméteres új teljesítési központját teljes egészében a Webshippy szoftvere kezeli a jövőben, olyan nagy ügyfeleket kiszolgálva, mint a Fressnapf vagy a Retro Jeans.

Webshippy nemzetközi terjeszkedése

Az elmúlt másfél év nehézségei ellenére megvalósultak azok a fejlesztések, melyek által új szintre emelhettük a magyar és a régiós fulfillment szolgáltatást és végre az Amazonhoz és a többi modern amerikai fulfillment centerhez hasonló magas minőségben szolgálhatjuk ki a webáruházakat.

A növekedés folyamatos és nem áll meg az országhatároknál. 2022-ben Lengyelországban nyitjuk meg első raktárunkat a nemzetközi piacon és a következő években további 5 országban létesítünk robotizált teljesítési központokat.

Nézd meg a teljes előadást vagy az egyes bejelentéseket az alábbi oldalon: Webshippy Next’21

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

61 cikk

Kedvező árú csomagküldés itthon és külföldön?
A Webshippy szolgáltatja!

Már a DPD is elérhető kínálatunkban, versenyképes árakkal és akár másnapi szállítással. Így már 7 futárcég közül választhatnak webshop partnereink és az ügyfelek.