A Webshippy nemzetközi terjeszkedésének első lépése: megnyílt új fulfillment centerünk Szlovákiában

Olvasási idő: 5 perc

Az e-commerce piac rohamos fejlődésére adott válaszul, illetve ügyfeleink még szélesebb körű támogatása érdekében a Webshippy 2022 májusában megnyitotta legújabb teljesítési központját a szlovákiai Szencen.

A Webshippy nemzetközi terjeszkedésének első fázisa keretében megnyitott szlovákiai raktár a hazánkban piacvezető logisztikai szolgáltatásokat teszi elérhetővé és komoly lehetőséget biztosít a webáruházak számára a külpiacokon történő terjeszkedés, valamint értékesítés terén.

Mindig egy lépéssel a piaci trendek előtt


Az elmúlt időszak hatalmas növekedést eredményezett itthon az online kereskedelemben, hiszen
csupán 2021-ben 30% feletti volt az e-commerce piac növekedése. Ennek eredményeként egyre nagyobb lehetőség nyílik a hazai webáruházak előtt, hogy növeljék érdekeltségeiket a külföldi e-kereskedelemben is.

A nemzetközi e-commerce piac hatalmas vásárlóbázist kínál a hazai webshopoknak, akik azonban eddig nehezen tudták felvenni a versenyt a helyi webáruházakkal az érintett országokban. A nemzetközi értékesítéssel járó megnövekedett szállítási költségek, valamint a hosszabb kiszállítási idő előnytelen helyzetet teremtettek számukra lokális versenytársaikkal szemben.

Ezt a hátrányt egy csapásra áthidalja, ha a külföldi értékesítésre szánt készleteiket ki tudják helyezni a célországba, ezáltal újabb lehetőséget kiaknázva a növekedésre. A Webshippy nemzetközi terjeszkedése éppen ezt tűzte ki célul, a nyitást követően hazai ügyfeleink már meg is kezdték az új raktár birtokba vételét. Mellettük természetesen a helyi webshopok számára is lehetőséget biztosítunk a fulfillment szolgáltatás igénybevételére.

Teljes körű támogatás a hazai webáruházak számára


Mint Magyarország piacvezető fulfillment szolgáltatója, első lépésben Szlovákia területén bővítjük
robotizált fulfillment center hálózatunkat, ezáltal támogatva a hazai webshopok terjeszkedését a régióban.

A lépésnek köszönhetően a korábban tapasztalt nehézségek könnyedén áthidalhatóvá válnak és partner webáruházaink számára rendelkezésre állnak mindazok az ultramodern fulfillment szolgáltatások, melyeket hazánkban már megismerhettek.

“A szolgáltatók eddigi hátránya főként annak volt köszönhető, hogy a nemzetközi szállítási díjakkal kellett versenyezniük, míg a helyi webáruházak számára a kedvezményesebb, helyi díjszabás állt rendelkezésre. Ezen a helyzeten változtat a Webshippy, újonnan megnyíló szlovákiai teljesítési központjának köszönhetően” – mondta Perényi András, a Webshippy ügyvezető igazgatója.

Az új raktárak révén kialakuló fulfillment hálózat biztosítja a magyar webshopok számára, hogy helyi szállítási árakon és helyi szállítási idővel szálljanak be a versenybe. A fejlesztésnek köszönhetően az itthon már működő mesterséges intelligencia által vezérelt, automatizált picking rendszer és a hibamentes rendelésteljesítés is elérhetőek lesznek az új piacokon.

A piacon elérhető legmodernebb fulfillment szolgáltatások


Az itthon kifejlesztett innovációkat, mint az aznapi kiszállítás, a quick-commerce integrációk (pl. Wolt kiszállítás) és a Marketplace, fokozatosan vezetjük be az új nemzetközi fulfillment centereinkben.

Terveink szerint a Magyarországon elsőként bevezetett Prio szolgáltatás már az év második felében elérhetővé válik Szlovákiában, melynek köszönhetően a webáruházak aznapi, néhány órán belül történő kiszállítást kínálhatnak vásárlóik számára az új piacokon is. Biztosítva ezáltal ügyfeleiknek a legmagasabb online vásárlási színvonalat jelentő Webshippy élményt.

A teljes körű kényelmi szolgáltatás érdekében a Webshippy innováció díjas szoftverével a vásárlók maguk választhatják ki a számukra legideálisabb rendelésteljesítést. Ezáltal rugalmas, megbízható és igényeikhez leginkább illeszkedő szállítási mód érhető el.

A Webshippy nemzetközi terjeszkedésének keretében az elkövetkezendő években számos európai országban nyílnak majd újabb teljesítési központok, melyeket egy hálózatba összekötve jön létre Európa legmodernebb robotizált fulfillment center hálózata.

Válj még sikeresebb kereskedővé

Iratkozz fel a Webshippy Akadémia leveleire
Picture of Balázs Tibor Balázs

Balázs Tibor Balázs

Content Manager - Webshippy

Kapcsolódó cikkek