Az év, amikor fénysebességre kapcsoltunk

Olvasási idő: 3 perc

Nagy tervekkel vágtunk bele 2020-ba, és nem túlzás, ha azt mondom, még azokat is túlszárnyaltuk. Olyan mérföldköveket sikerült elérnünk, amit talán magunk sem gondoltunk volna év elején és akkorát fejlődtünk, hogy magunkat is megleptük vele.
Új üzletág, költözés, hirtelen hiperugrások az ügyfélszámban, befektetői változások, robottechnológia, újrapozicionálás… csak néhány esemény, ami meghatározta a Webshippy évét. 

Világszínvonalú fejlesztések

A Webshippy célja mindig is az volt, hogy az e-kereskedelmi piacot meghatározó, irányító fejlesztéseket hozzon létre, melyek segítik a magyar online vállalkozásokat és az egész szektort abban, hogy felzárkózhasson Nyugat-Európához és Amerikához.

Év elején az országban elsőként hoztunk létre olyan digitális nagykereskedelmi piacteret, mely többszáz nagykereskedő és webáruház számára jelent megoldást az ellátási lánc nehézségeire. 

Az pedig, hogy ez a dropshipping platform a régió legfejlettebb fulfillment szolgáltatásával egészül ki, példa nélküli lehetőség Közép-Kelet-EurópábanAz év során fejlesztő csapatunk számos újdonsággal jelentkezett ügyfeleink számára, melyek még hatékonyabbá és kényelmesebbé tették rendszerünk használatát, de a legjelentősebb innováció kétségkívül a Wolt ételkiszállítóval megvalósított aznapi teljesítés volt. Létrehoztunk egy belvárosi, 200 négyzetméteres raktárat, ahol ugyanaz a rendszer tud működni, mint a teljesítési központban, és 15 percen belül összekészítjük a megrendeléseket, amit a Wolt futárok akár egy órán belül kézbesítenek is.
Nagyon örülünk, hogy ez meg tudott valósulni, hiszen a webshopok számára a XXI. században már elsődleges szempont a gyorsaság, és hisszük, hogy mindenkinek jár az aznapi kézbesítés lehetősége.

Szuper kis csapat, még szuperebb nagy csapat

Az év eleji 50-60 fős Webshippy-gárda tavasszal hozzászokott, hogy szinte mindenkire ráköszönjön a raktár környékén, hiszen könnyen lehet, hogy kolléga… olyan ütemben bővült a létszám, hogy már meg sem lepődött senki, ha egy új arc ült mellette az irodában. 

A pandémia előtt még tarthattunk egy igazán összekovácsolós, az előző – szintén remek – évet megünneplő csapatépítést, majd újraértelmeztük a reggeli kávézásokat a home office kötelékében – mit sem veszítve a csapat egységéből!
Akikre pedig igazán büszkék lehetünk, az a teljesítési központ csapata, akik erőn felül teljesítettek a legkeményebb időszakokban is – maszkban és kesztyűben, fertőtlenítve és vigyázva egymásra.

Nyáron szerencsére ismét találkozhattunk egy születésnapi ünneplésre, ami erőt adott a folytatáshoz – és már alig várjuk, hogy az időközben 110 fősre nőtt Webshippy család újra találkozhasson és ezt az évet is megünnepelhesse.

Ultramodern teljesítési központ, több mint 1000 ügyfél

A nyár folyamán birtokba vettük új, fóti raktárunkat, ahol 7500 négyzetméteren szolgáljuk ki több mint 1000 ügyfelünket és az idei év folyamán közel egymillió csomagot küldtünk ki… óriási számok ezek, amik a kollégák fáradhatatlan munkája és lelkesedése nélkül nem valósulhattak volna meg.

Készen állunk a 2021-es év kihívásaira, terveink még ambíciózusabbak, mint valaha, és alig várjuk, hogy belevághassunk a megvalósításukba. Célunk, hogy Európa meghatározó e-logisztikai technológiai cégévé váljunk, és a digitális kereskedelem ellátási láncának folyamatos újraértelmezése mellett innovációt és tudást is nyújtsunk partnereink számára.

Picture of András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek