Érdemes belevágnod? A magyar dropshipping 6 üzleti előnye

Írta: Webshippy
Olvasási idő: 8 perc

2023 egyik kulcsszava a dropshipping lesz a magyar webshopok életében is, ezért célszerű röviden áttekinteni, mit is takar a szó pontosan: milyen változásokat hozott, milyen előnyöket nyújt a magyarországi dropshipping, és milyen vállalkozásoknak érdemes belevágniuk.

Mi az a dropshipping, és milyen előnyöket hoz a magyar webshopok életébe?

A dropshipping egy kereskedelmi modell, amely lehetővé teszi az online kereskedők számára, hogy termékeket értékesítsenek azáltal, hogy közvetlenül egy harmadik fél (gyártó vagy nagykereskedő) készletéből szállítják ki azokat a vásárlóiknak.

Az online kereskedőnek emiatt nincs szüksége saját raktárkészletre, mert a termékek közvetlenül a gyártótól vagy a nagykereskedőtől kerülnek szállításra a dropshipping folyamatában a vásárlókhoz.

A dropshipping népszerűsége Magyarországon folyamatosan nő, mert egyre többen ismerik fel az előnyeit:

  1. Kevesebb kockázat: A webshoptulajdonosoknak nem kell előzetesen befektetniük a termékekbe. Ennek köszönhetően csökken a befektetési kockázat és mérséklődnek az anyagi terhek.
  2. Költséghatékonyság: Mivel a webshopoknak nem kell a termékeket előre megvásárolniuk, így csökkenthetik a készleteikhez kapcsolódó költségeket, mint például a raktározási, szállítási és kezelési költségeket.
  3. Rugalmasság: A dropshipping lehetővé teszi az online kereskedők számára, hogy könnyen testre szabják a kínálatukat, mivel az új termékek egyszerűen hozzáadhatók a webshophoz.
  4. Szélesebb termékkínálat: A dropshipping lehetővé teszi azt is, hogy egy webshop széles kínálatot kínálhasson. Dropshipping termékek értékesítésével a webshopok javíthatják a konverziót és növelhetik a kosárértéket.
  5. Könnyű kezelés: A dropshipping lehetővé teszi, hogy a webshopok könnyen és hatékonyan kezeljék az ügyfélkapcsolatokat és az ügyfélszolgálatot, mivel az árut közvetlenül a harmadik fél szállítja.
  6. Külföldi terjeszkedés: A dropshipping segítségével a magyar kereskedők globális piacra léphetnek, mivel a termékek közvetlenül a vásárlókhoz kerülnek szállításra.

Milyen webshopnak ajánlott a dropshipping?

A dropshipping különösen vonzó lehet azoknak az online kereskedőknek, akiknek nincs saját raktárkészletük, és akik nem akarnak nagy összegeket befektetni a termékek megvásárlásába, előre raktározásába, illetve a logisztikai folyamatok kezelésébe.

A dropshipping általában könnyebben alkalmazható azokban az iparágakban, ahol a termékek könnyen szállíthatók, és amelyek magas keresletnek örvendenek. Ilyenek például a divatcikkek, kiegészítők, ékszerek, sportfelszerelések, háztartási cikkek, vagy éppen az elektronikai cikkek.

Fontos azonban megjegyezni, hogy bár a dropshippingnek számos előnye van, lehetnek olyan pontjai, amelyekre kiemelt figyelmet kell fordítani. Az online kereskedőnek gondoskodnia kell a megbízható és minőségi termékek forrásáról, valamint a szállítási és visszatérítési feltételek tisztázásáról is.

Ezenkívül fontos, hogy az online kereskedőnek tisztában legyen azzal, hogy a dropshipping modellben csak korlátozottan tudják ellenőrizni a termékminőséget és a szállítási folyamatokat, amely hosszú távon befolyásolhatja a vásárlói elégedettséget. Azonban ezzel sem kell foglalkoznod, ha a Webshippy Marketplace megoldását használod, hiszen itt a minőségi termékek és a minőségi kiszolgálás garantált.

A Webshippy Marketplace biztosítja a kényelmes dropshipping élményét

A Webshippy dropshipping megoldásával, a Marketplace segítségével az online boltod kínálata pár kattintással sokszorosára bővíthető, ráadásul és a vásárolt termékeket már másnap kézhez kapják a vevőid, a budapesti raktárunknak és a kiforrott logisztikai rendszerünknek köszönhetően.

Miért jó választás a Webshippy Marketplace?

A Marketplace jóval többet kínál a magyar webshopok számára, mint egy átlagos dropshipping katalógus, hiszen megbízható, nemzetközi színvonalú rendszer áll mögötte. Raktárunkba folyamatosan érkeznek nagynevű nagykereskedő ügyfeleink minőségi termékei, ezekről mindig pontos készletadatok állnak a rendelkezésedre a webshopmotorokkal együttműködő applikációnkban.

Elfelejtheted végre a termékek egyenkénti feltöltését, a képméretezést vagy a termékleírást is. A meglévő webshopmotorod azonnal integrálja a Webshippy Marketplace katalógusából a kiválasztott terméket, a fotókkal és a termékleírással együtt.

Nemcsak a termékbeszerzés, hanem a fizetés és a számlázás is egy helyen folyik. A dropshipping megrendeléseket egy helyen, összesítve láthatod, a teljesítésükhöz szükséges termékeket pedig könnyedén beszerezheted közvetlenül a rendszeren belül. A Marketplace szolgáltatás az értékesítő webáruházak számára ingyenes. Fizetni csak a kiküldött csomagok után kell csomagkezelési és szállítási díjat.

Indíts dropshipping webáruházat még ma!

Lépésről lépésre végigvezetünk a teendőkön, és már böngészhetsz is a katalógusban!

Bemutató megtekintése

Gyakran ismételt kérdések

Kipróbálom

Picture of Webshippy

Webshippy

Webshippy Content

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

63 cikk