Hogyan tedd vonzóvá termékeidet dropshipping-értékesítő webáruházaknak?

Olvasási idő: 3 perc
hogyan tedd vonzova webshopod

 

Ha piacképes termékeid vannak, a Webshippy online piactere kiváló lehetőség forgalmad, bevételed növelésére. Azonban csak akkor van esélyed erre, ha az általad a katalógusba feltöltött termékek felkeltik a webáruházak érdeklődését. Az alábbiakban összefoglaljuk neked, mik azok az apróságok, amelyek hiánya elriaszthatja a webshopokat termékeid árusításától, de ha azokat mindezek figyelembevételével töltöd fel, többszörösére növekedhet forgalmad.

ár meghatározása

Terméknév

 

A feltöltött termékeidnek adj beszédes nevet, hogy az már ránézésre is egyértelművé tegye, mit tud. A “Képes bögre” helyett legyen a név “Képes kerámiabögre, 3dl”, vagy az “Okos karkötő” helyett használd a “Pulzusmérős, fitness okos karkötő” elnevezést. Az a legjobb, ha már a termék nevében is szerepelnek azok a fontos paraméterek, amelyek befolyásolhatják a kiválasztást: szín, méret, márka, típusszám, főbb jellemzők, esetleges célcsoport (pl. fiú-lány), stb.

termeknev

Termékfotó

 

Egy jó termékfotó kívánatosabbá teszi a vásárlók számára az árucikkedet. Ha nem töltesz fel jó minőségű, beszédes termékképeket a rendszerbe, a webáruházak nem tudják termékedet megfelelően megjeleníteni oldalukon. Emiatt lehet, ki sem választják azt.

A termékfotó a termék jellemzőinek vizuális megjelenítője. Egy jó fényképen látszódik a termék mérete, design-ja, emellett egy-egy illusztrált termékfotón megjelenítheted a termék főbb jellemzőit, tulajdonságait is. A rendszer több kép feltöltését engedélyezi, használd ki a lehetőséget, és tölts fel minél több fotót, hogy termékedet minél jobban megismerhessék.

termekfoto

Termékleírás

 

Még egy ceruzának is van olyan tulajdonsága, ami befolyásolja a vásárlást. Egy műszaki terméknél, egy használati tárgynál viszont elengedhetetlen, hogy megadd a főbb tulajdonságokat, paramétereket, jellemzőket, előnyöket, és esetlegesen hátrányokat, korlátozásokat (pl. bizonyos kor alatt nem ajánlott). Ahogy te sem szívesen vásárolnál egy olyan terméket, amiről semmit sem tudsz, egy webáruház sem fogja csak egy név és egy fotó alapján kiválasztani a termékedet értékesítésre. Segíts nekik, mert ők ezt eladásokkal fogják meghálálni.

Azonosíthatóság

 

Ha terméked valamely tulajdonsága nem egyértelmű, el fogja riasztani az érdeklődőket. Ha az egy cikkszám alatt rögzített terméked nem homogén, akkor zsákbamacskát árulsz.

Ezért ha egy termékedből több fajta létezik, azokat külön-külön rögzítsd a rendszerben, külön-külön cikkszámon. A “Plüss állat nyuszi vagy zsiráf” terméked helyett legyen külön egy “Plüss nyuszi”, és külön egy “Plüss zsiráf” feltöltve. A több színben elérhető termékek is színenként külön-külön kerüljenek a rendszerbe, mert ha a “Strandlabda kék vagy piros színben” termékedet véletlenszerűen kapnák meg a vásárlók, akkor inkább meg sem fogják rendelni.

Ár

 

Termékeid nagykereskedelmi árát és javasolt fogyasztói árát te határozod meg, azonban ha azok nem reálisak, nem fogják termékeidet megjeleníteni a webáruházak. A nem versenyképes ár, valamint a kis árrés egyik webáruháznak sem vonzó lehetőség. Ne adj meg  piaci árnál jelentősen magasabb javasolt fogyasztói árat, mert az internet korában könnyen és gyorsan felmérhető egy termék árának versenyképessége. Ha egy termék pl. az árukeresőn 2990.- forintos áron több webáruháznál is megtalálható, nem fogod felkelteni az érdeklődést egy 3990.- forintos javasolt fogyasztói árral, vagy egy bruttó 2790.- forintos nagyker-árral.

Határozz meg reális árakat, add meg az esélyt az értékesítésre.

Reméljük, hogy a fentiek segítségével termékeid sokkal kelendőbbek lesznek, és a dropshipping értékesítő webáruházak nagyobb arányban fogják kiválasztani őket, hogy egy kis marketinggel megtámogatva jelentős árbevételt érjenek el – neked. 

 

Horváth Ferenc

Horváth Ferenc

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

61 cikk