Az 58 legszebb magyar webshop és ecommerce weboldal

Olvasási idő: 11 perc
legszebb webshopok és ecommerce weboldalak

Az emberek szeretik a szép és esztétikus dolgokat. Legyen szó egy fizikai termékről, egy könyv borítójáról, egy épületről vagy épp egy tányér ételről egy étteremben. És így van ez egy webshop esetében is.

Ha egy ecommerce áruház weboldala nem néz ki jól, a rajta lévő elemek elrendezése nem megfelelő, nem stimmelnek a színek vagy épp nem jól működik mobilon, akkor az adott cég könnyen elveszítheti a potenciális vásárlók egy részét. Egy jól átgondolt, összerakott és megnyerő webshop viszont komoly előnyt jelent a sikeres online értékesítésben. A képlet egyszerű:

A látogatók szívesebben vásárolnak értékesebb termékeket és többet költenek egy szép, funkcionális webshopban.

Ezért megéri a saját webshopodat átnézni ebből a szempontból is. Ha pedig még nincs webáruházad, akkor inspirációt gyűjthetsz más weboldalaktól:

  • Milyen színeket használnak?
  • Milyen az elrendezés?
  • Hol van a navigáció?
  • Milyen menüpontokat használnak?
  • Hogy működik mobilon az oldal?
  • Melyek most az aktuális trendek?

Színek

Egyes iparágakban nagyon jó választás lehet a pasztell színskála, más helyeken a vibráló színkombináció a nyerő. Ezek mindig az adott iparágtól, terméktől és márkaüzenettől is függnek. Bármelyik mellett is döntesz, a színek közti harmóniát tartsd szem előtt. A választásod mindenképp illeszkedjen a webshopodban árult termékekhez. És ahhoz a képhez, amit magadról kommunikálni akarsz. Egy babaáruházhoz jobban illenek a pasztell árnyalatok, míg egy sportáruházhoz a mozgalmas, élénk színek. Az interneten számos oldalt találhatsz, ami segít megtalálni a legjobban összeillő színeket:

Elrendezés

Az elrendezés akkor lesz sikeres, ha egy webshop első meglátogatásánál minden kézenfekvő és logikus. Nem merül fel kérdés a látogatóban, hogy egy ikon mit jelent, könnyen megtalálja az általa keresett funkciót, információt. Letisztult ikonokkal sok mindent helyettesíthetsz, csak a végeredmény legyen egyértelmű. Rengeteg ecommerce ikont és ikonkészleteket találhatsz ezeken az oldalakon:

De az esztétikum ne menjen a funkcionalitás rovására. A webshop ne csak szép legyen, hanem használható is. Mindkettőre ugyanúgy érdemes figyelni, hiszen egy szép, jól átgondolt és megtervezett webshopon a látogató szívesen tölti el az idejét. Az ott eltöltött időből pedig a végén könnyebben lesz vásárlás. Másik oldalról pedig egy rosszul megcsinált, nem esztétikus oldalon sokszor szenvedés a keresgélés, így ha van jobb / szebb weboldal, akkor át fognak pártolni a vevők. Lehet, hogy elsőre jó ötletnek tűnik felrakni egy vásárlásösztönző popupot az oldalra, de amikor már az ötödik ilyen ugrik egy látogató elé, akkor örökre ott fogja hagyni az oldalt. A kevesebb néha több. És hatékonyabb is.

Ebben a cikkben 58 olyan webshopot gyűjtöttünk össze a magyar piacról, amiket mi nagyon szeretünk. Mert szépek, használhatóak és esztétikusak.

Ezeket pedig külön e-kereskedelmi kategóriákba is gyűjtöttük a magyar webshopok listáját:

Minden területnél listáztuk azokat a támpontokat, amire érdemes figyelned.

A lista persze korántsem teljes. Mert nem ismerünk minden webshopot. Illetve vannak olyan weboldalak, amelyeknek inkább a mobilappja erős, vagy az is nagyon jó (Tesco vagy az ecipo például).

Ha van olyan webshop, magyar online rendelős oldal aminek szerinted a listán lenne a helye, akkor írd meg nekünk bátran. Ahogy jönnek be a jobbnál jobb ecommerce weboldalak, úgy fogjuk frissíteni a listát.

A cél, hogy összeszedjük azokat az oldalakat az internetes áruházak listájára amelyek inspirációt nyújthatnak bárkinek, aki fel akarja újítani a webshopját, vagy azon gondolkozik, hogy indítson egyet.

A legszebb webáruházak listája

Baba & Mama

A tipikus vásárlók jellemzően az anyukák és kismamák. Nekik fontos a magas minőség, a megbízhatóság, a bababiztonság. Ha ruhákat árulsz, akkor az anyagösszetétel feltüntetése szinte kötelező. Mivel az anyukák mobilitása sokszor korlátozott, ezért minél jobb logisztikát nyújtasz, annál elégedettebbek lesznek. Jó logisztika alatt értsd a gyors és pontos kiszállítást, nyomonkövetést, szállítási előtti előzetes értesítést. Valamint a költségek miatt a nem megfelelő méretű és minőségű áruk visszajuttatása is komoly vásárlást befolyásoló tényező lehet. Ha egy cég ezt biztosítani tudja, ráadásul térítésmentesen, akkor azzal komoly előnyre tehet szert a versenytársakhoz képest.

Tudtad? A Webshippy rendszerében egy egyszerű kattintással küldhetsz cserecsomagot a vásárlóidnak, így amikor a futár kiszállítja az új csomagot, el tudja hozni a címzettől az előző rendelést, kiemelkedő logisztikai élményt nyújtva ezzel a vevőidnek.

Mamas and Papas / https://mamasandpapas.hu

mamas and papas

Bimba design / https://bimba.hu

Pici and the city / https://piciandthecity.com

Picinyke / https://picinyke.hu

Sport

Függetlenül attól, hogy a sportkedvelők milyen szinten űzik a kedvenc sportjukat, a kényelem mindig a fókuszban lesz. Online térben ez viszont egy nagy kihívás. Simán előfordulhat, hogy egy cipő mérete alapján jó kellene legyen, viszont a kialakítása mégsem illeszkedik tökéletesen a lábunkra. Ilyen helyzetekben kerül előtérbe a visszaküldési és a cserelehetőség. Bár a visszaküldésről a legtöbb webshop szívesen lemondana, a vásárlóknak ez egy óriási biztonságot nyújt. Egy jó visszaküldési politika félsiker lehet. Itt lehet gondolni akár üzletbe való visszaszállítási lehetőségre, ingyenes méretcserére, amikor a futár díjmentesen hozza az új méretet és egyúttal elviszi a régit, de már egy jó mérettáblázat is hatalmas segítség tud lenni.

Nike / https://www.nike.com/hu/hu_hu/

Playersroom / https://playersroom.hu

Sportfactory / https://sportfactory.hu

Csajbringa / https://csajbringa.hu

BioTechUSA / https://biotechusa.hu

Divat

Csakúgy mint a sport kategóriánál a visszaküldési lehetőség itt is nagyon fontos. A legtöbb webáruháznak ez leginkább nyűg, ezért eladóként érdekelt vagy abban, hogy a vásárló megtalálja a neki megfelelő méretet. A jó mérethez viszont sokszor nem elegendő a puszta centiméter alapú döntés, a testalkat ugyanúgy számít. Az Orsay egy olyan megoldást alkalmaz a ruhák megfelelő méretének kiválasztásánál, ahol a magasság és a testsúly megadása mellett az alkatra vonatkozó, könnyen eldönthető kérdéseket is feltesz és ezeket kombinálva nyújt javaslatot a megfelelő méretre. Az ilyen megoldások, egyrészről javítják a felhasználói élményt, növelik az elköteleződést, másrészről csökkentik a visszáru arányát.

Ha cipő áruházad van, akkor érdemes utánanézned, hogy az egyes márkák mérettáblázata mennyiben egyezik. Könnyen lehet, hogy ami az egyiknél 37-es méret, a másiknál már 38-as. Így a legjobban akkor jársz, ha egy adott cipőhöz a hozzá tartozó mérettáblázatot jeleníted meg.

A divatot kedvelő látogatók szeretik szép dolgokon legeltetni a szemüket, így a divat webshopoknál fontos, hogy első ránézésre megnyerő, trendi legyen egy oldal. Emelett arra is törekedni kell, hogy a terméket alaposan meg tudják nézni jó minőségű képeken. A részletek sokat számítanak. Ha van például ruha anyagáról közeli fotó, az nagy segítséget nyújthat a döntésben.

Orsay / https://www.orsay.com/hu-hu/

Nanushka / https://www.nanushka.com

Cipőpláza / https://www.cipoplaza.hu

Fashion Days / https://www.fashiondays.hu

Oysho / https://www.oysho.com/hu/

Styledit / https://www.styledit.hu/

O bag Hungary / https://www.obaghungary.com

Promod / https://www.promod.hu

Deichmann / https://www.deichmann.com/HU/hu/shop/welcome.html

Dockyard / https://www.dockyard.hu

Sugarbird / https://www.sugarbird.com/en/

Ecipo.hu / https://www.ecipo.hu

DRK / https://dorko.hu

Zara / https://www.zara.com/hu/

Josef Seibel / https://josefseibelshop.hu

J.Press / https://jpressplaza.hu

Ékszer

Az online ékszer eladásnál több nehézség is adódik. Ezeket a siker érdekében meg kell oldani. Az egyik akadály, hogy az ékszerek részletgazdagsága nehezen mutatható be anélkül, hogy a vásárló kézbe vegye. Érdemes minél több szögből készíteni a képeket, sőt ha van lehetőség, akkor 360 fokban forgatható módon bemutatni azokat. Szintén előnyt jelenthet, ha nem csak egy állványon látja a látogató az ékszert, hanem valaki nyakán, csuklóján. Ez segít abban, hogy könnyebben elképzelje a vásárló, hogy saját magán hogyan mutatna.

A másik nehézség, amivel szembesül a vásárló az a méretezés kérdése. Hogy csak egy példát említsünk, tudnia kell a vásárlónak, hogy egy nyaklánc mennyire lóg majd le a nyakán. A lényeg, hogy ne csak a megszokott méreteket adjuk meg, hanem gondoljunk bele abba is, hogy mivel a vásárló nem tudja megfogni a terméket, ezért adjunk neki kapaszkodót részletes termékinformációkkal és pontos méretekkel.

Pandora / https://www.pandora.net/hu-hu

Swarovski / https://www.swarovski.com/en-HU/

Újvilág Ékszer Óra / https://ekszer-ora.hu

Könyv

Az online könyváruházak vásárlóit úgy tudjuk leginkább megnyerni magunknak, ha minél közelebb hozzuk hozzájuk a könyvet, hogy már csak a könyv illata és tapintása hiányozzon nekik. De mégis hogyan lehet ezt elérni? A legjobb módszer, ha ugyanúgy mint egy fizikai üzletben, itt is engedjük, hogy beleolvassanak. Néhány oldalt érdemes elérhetővé tenni, hogy kedvet kapjanak a könyvekhez. Szintén jó vásárlásra ösztönző, ha az eddigi vásárlásaikat figyelembe véve kapnak ajánlatokat, hiszen ebből következtetni lehet, hogy milyen könyvek tetszhetnek nekik. Vagy alkalmazhatjuk a már jól ismert „mások ezt vásárolták még” típusú megoldásokat is.

Libri / https://www.libri.hu

Szépségápolás, kozmetika

Ezen a területen főként női vásárlókra kell számítani (bár nem kizárólagosan). Ezért főleg az ő fejükkel kell gondolkodni. Mindenképpen legyen esztétikus a honlap és minden olyan információt adjunk meg a termékekről, ami érdekelheti őket. Manapság felértékelődött, hogy mi milyen összetevőkből áll. A The Body Shop például kiemeli, hogy elutasítja az állatkísérleteket.

Smink termékek eladása sokkal könnyebben megy, ha látja a vásárló, hogy milyen eredményt lehet elérni az adott termék használatával. Az egyik járható út: egy modell, egy profi smink és mindez profi módon lefotózva, majd pedig a kép mellett részletezve, hogy milyen termékeket használt a sminkmester. Ezzel a megoldással közelebb hozzuk a terméket a vásárlóhoz és vásárlásra is ösztönözzük őket.

Bőrápolási termékeknél irányított kérdésekkel segítséget nyújthatunk a megfelelő bőrtípus kiválasztásához. Ezek mind-mind olyan megoldások, amik a vásárlókat egy webshop pártjára állítják.

Ha egyszer megszereztél egy vásárlót, akkor számtalan módszer van, amivel később újabb vásárlásra csábíthatod. Kozmetikumok esetén csomagolhatsz ajándék termékmintát, vagy kedvezménykupont a rendelésekbe, így nagyobb az esély, hogy a vevőd újra fellátogat az oldaladra.

Tudtad? A Webshippy Csomagolási szabályok nevű funkciójával könnyedén hozhatsz létre feltételekhez kötött csomagolási teendőket, amiket a raktárban dolgozó kollégák automatikusan végrehajtanak. Beállíthatod például, hogy ha a rendelésben szerepel egy adott termék, akkor csomagolás során kerüljön mellé egy másik tétel – legyen az egy termékminta, vagy egy szórólap. Az admin rendszerben tetszőleges számú csomagolási szabályt hozhatsz létre.

Helia-D / https://www.helia-d.hu

Parfum.hu / https://www.parfum.hu

Naurel / https://naurel.hu

Rossmann / https://shop.rossmann.hu

The Body Shop / https://the-body-shop.hu

Yves Rocher / https://www.yves-rocher.hu

Stenders / https://www.stenders-cosmetics.hu

L’Occitane / https://hu.loccitane.com

Otthon, lakberendezés

Az otthon, a lakberendezés, a stílus, a trendiség együtt járnak. És ezt a webáruház dizájnnak is tükröznie kell. Az otthonnal, lakberendezéssel kapcsolatos termékeknél az a nehézség, hogy ezeket azért többnyire nem egy-egy szezonra veszik meg az emberek. Így nem elég azt elérni, hogy tetszen egy termékünk a vásárlónak. Hogy ténylegesen meg is vegye, azt is el kell érni, hogy el tudja képzelni az otthonában. Hiába tetszik meg egy párna, ha nem illik az otthoni miliőbe. Amit tehetünk: a “hozzá illő termékek” ajánlásával megpróbálunk egyszerre több, összeillő terméket is eladni és ezzel azt az érzést közvetíteni a vásárló felé:

hogy teljesen egy új otthont teremthetnek maguknak.

A termékkel együtt tehát egyfajta érzést is közvetíteni kell ilyen esetben. Jusson eszünkbe például egy IKEA katalógus, amit sokan akkor is forgatnak, ha nem akarnak rögtön vásárolni.

Mert jó érzés lapozni, szép otthonokat látni és mindeközben könnyen elcsábulnak és végül vásárlás lesz a nézelődésből.

A Butlers esetében például jól látszik milyen szépen be lehet mutatni egy-egy kollekciót. Már szinte ott érezheti magát az ember a megterített asztalnál és könnyen elcsábul, ha ténylegesen meg akarja érni azt az érzést, amit a kép látványa hív elő benne.

Butlers / https://www.butlers.hu

DODO / https://www.dodo.hu

Tchibo / https://www.tchibo.hu

Vivre / https://vivre.hu

Biano / https://www.biano.hu/

Egyre népszerűbben azok a megoldások az ún. aggregátor oldalak is, ahol nem kell egyesével végignézni több ezer bútorüzlet kínálatát, hanem egy helyen lehet keresni. Elég csak beírni az adott bútor vagy berendezési tárgy kategóriáját, márkáját, nevét, vagy akár csak feltölteni egy képet. Ilyen típusú szolgáltatást nyújt a Biano is, amely 2020-ban lépett be a magyar piacra miután jelentős sikereket ért el Csehországban.

biano.hu

Mylitee / https://mylitee.com

Stile Interio / https://www.stileinterio.hu

Kookta / https://kookta.hu/webshop/hu/

Műszaki cikk

Ahogy a szépségápolás és kozmetika inkább női terület volt, a műszaki cikkek világában inkább férfi aggyal éri meg tervezni és gondolkodni. A hangsúlyt érdemes a technikai paraméterekre helyezni, azaz:

részletes és pontos leírásokat kell adni mindarról, hogy mit is tud egy adott termék, mi mivel kompatibilis.

Ez a kulcs egy ilyen típusú webáruház sikeréhez. A dizájn az elegancia és letisztultság jegyében valósuljon meg. A funkcionalitás pedig a hatékonyság és logika mentén épüljön fel. Nincs szükség csili-vili megoldásokra. A lényeg a használhatóság egy elegáns köntösbe bújtatva. Összehasonlítható, racionális alapokra helyezve.

iCentre / https://www.icentre.hu

Konzolvilág / https://www.konzolvilag.hu

576 / https://576kb.hu

BestByte / https://www.bestbyte.hu

Egészség

Az egészség területén az idő fontos tényező. Míg egy ruha, műszaki cikk esetében hajlandóak vagyunk napokat, heteket várni, addig az egészséget érintő kérdésekben az azonnali megoldásokat preferáljuk. Ezen a területen az olyan ajánlatok nagyon jól működnek, amelyek nem csak néhány nap, hanem néhány óra alatt megoldást nyújthatnak. És ezért sokan komoly árprémiumot is hajlandóak fizetni.

eOptika.hu / https://eoptika.hu

Vision Express / https://visionexpress.hu

Játék

Játékot általában nem saját részre vásárolunk, hanem valamilyen alkalomra, ajándékként vagy akár csak úgy, különösebb indok nélkül. 😀 Viszont a vásárló és a megvásárolt termék – jelen esetben játék – felhasználója szinte sosem egy és ugyanaz. Ez azért különleges helyzet, mert itt van egy közvetlen és egy közvetett célcsoport is: a vásárló és akinek vásárolnak.

Vegyünk egy tipikus helyzetet: elérkezik a család legkisebb tagjának születésnapja és a szülők szeretnék meglepni valami játékkal. A kérdés: itt a webáruháznak kit kell megnyernie? A szülőt vagy a gyereket? A válasz: is-is. Egyrészről a gyereket, hiszen jó eséllyel fog kérni valamit a születésnapjára vagy a Mikulástól, így a szülő már kész listával szembesül, amiről maximum választania kell. Másrészről viszont a szülőt is meg kell győzni, mert végsősoron ő fogja megvásárolni az ajándékot. Viszont ha webshop design és funkcionalitás szemszögből vizsgálódunk, akkor itt elsősorban a szülő az, akire hatnunk kell. Ő lesz az ugyanis, aki leül és akár mobilon, akár számítógépen elkezdi böngészni a webshopokat. A gyerekek inkább még TV reklámokból, egy boltlátogatásból, egy játékkatalógus alapján szemelnek ki egy-egy hőn áhított játékot.

Lássuk minek örül a szülő? Logisztikai szempontból neki a legfontosabb, hogy a kiszemelt játék legyen készleten. Racionális, valós idejű készletgazdálkodással tehetünk a legtöbbet, hogy ennek az igénynek megfeleljünk.

Tudtad? A Webshippy logisztikai központjaiban tárolt termékeidről mindig élő készletinformációk állnak rendelkezésedre az admin felületen, ahol azt is megnézheted, hogy az aktuális árukészlet mennyi polcfelületet foglal el. A pontos termékmennyiségeket a rendszer automatikusan vissza szinkronizálja a webáruházadba, így a vevőid mindig a valós darabszámokat látják.

A szülő annak is nagyon örül, ha pontosan tudja, látja, hogy mit is készül megvenni, anélkül, hogy megfogta, kipróbálta volna. Egy-egy jó fénykép, termékismertető ebben nagy segítségre lehet. Gondoljunk arra, hogy milyen nehéz társasjátékról dönteni úgy, hogy csak egy kép áll rendelkezésre. Egy leírás, egy promo videó máris javít a helyzeten. És persze valljuk be, hogy a millióféle játék között nagyon egyszerű felnőttként elveszni, a tökéletes választást pedig annál nehezebb megtalálni. Sokszor nem is tudjuk mit szeretnénk, csak néhány támpontunk van (életkor, lány/fiú, stb.), ami alapján el tudunk indulni. Igen ám, de ha nincs jó szűrési lehetőség kialakítva, akkor rengeteg lehetséges játékot végig kell nézni, mire meglesz a döntés. Erről pedig lefogadom, hogy a legtöbben szívesen lemondanának. Próbálj minél több szempont szerint kategorizálni, hogy elkerüld a céltalan és véget nem érőnek tűnő böngészést.

Kockaáruház / https://www.kockaaruhaz.hu

Liliput játékvilág / https://www.liliputjatek.hu

Élelmiszer, ital

A többi kategóriához képest ez egy teljesen eltérő kategória. Itt értelemszerűen a termékfotó egész más jelentőségű, mint a többinél. A fotó itt csak illusztráció a legtöbb esetben. Máshol viszont konkrétan azt mutatja be, hogy mit kapsz a pénzedért, ha megveszed. Így itt a design esetében az összhatásra kell fókuszálni. A cél, hogy a megbízhatóság benyomását keltsd.

Ráadásul mivel romlandó termékről van, így a termék kezelése, vásárlóhoz juttatása is egészen más tészta, mint az eddigiek. A logisztikának igen fontos elvárásoknak kell megfelelnie, mert nyomott, nem szép élelmiszert nem szívesen vesznek át vásárlók. Ha egyáltalán átveszik. Az elállási jog is egy egészen más kérdés ebben az esetben. A lényeg, hogy a háttérgépezet, beleértve a raktározást, kiszállítást nagyon precízen működjön és ezt a profizmust sugallja a vásárló számára a webáruház honlapja, hogy a vásárló nyugodtan merjen rendelni akár romlandó élelmiszert internetről. Szívesen olvassa a látogató például, hogy honnan származik a termék, ha van rá lehetőség, akkor akár röviden be is lehet mutatni például a termelő gazdaságokat. Ha szeretnénk növelni az elköteleződést, akkor a minőségi árukon és a kapcsolódó magas szintű szolgáltatásokon felül érdemes még valami extrát is nyújtani. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég mondjuk egy recept ajánlat, amit egy adott termékből el lehet készíteni.

NekedTerem / https://nekedterem.hu

Sárréti Chilifarm / https://chilifarm.hu

Demmers.hu / https://www.demmers.hu

Egyéb

Sok olyan termék van, amit nehéz az előbbi kategóriákba sorolni. Legyen szó egy festékgyártóról, forgalmazóról, fotós boltról vagy kellékeket áruló webshopról. Itt is érdemes mindig az adott vevői szegmens, vásárlói csoport vagy perszóna fejével gondolkozni. Ez mindig hozzásegít minket ahhoz, hogy designban és funkcionálisan is olyan oldalt hozzunk létre, amit:

  • élvezettel böngésznek a látogatókat és
  • ahonnan szívesen vásárolnak majd online.

Trilak / https://www.ppgtrilak.hu

Samsonite / https://www.samsonite.hu/home/

Koktélbolt / https://www.bareszkozok.hu

Focus Photo Gallery / https://focusgallery.hu

Ship Store vitorlás bolt és hajós bolt / https://shipstore.hu

ship store - vitorlás bolt és hajós bolt

Melyik a legszebb magyar webshop?

Az első benyomás igenis számít. És ez a webáruházakra is igaz.

Ha felmész egy oldalra, akkor 1 másodpercnél is gyorsabban véleményt fogsz alkotni róla. Már azelőtt, hogy betöltene az egész oldal. Egy jó design pedig pont abban segít, hogy azonnal pozitív kép alakuljon ki az adott oldalról. Ezért megéri időt és energiát szánni az oldal felépítésére és kinézetére.

Ha már itt járunk:

Van olyan webshop, ami nincs rajta a listán, de szerinted ott lenne a helye?

Ha igen, akkor írd meg emailben az oldal nevét és a linkjét is!

Ha mi is beleszeretünk, akkor feltesszük a listára!

A Webshippy Akadémia hírlevelei segítenek, hogy még sikeresebb legyen vállalkozásod!

Tapasztalt szakértőink és külső partnereink osztják meg Veled tudásukat blog cikkek, videós tartalmak és webinarok keretében. Ne maradj le, iratkozz fel!

Kitti Papp-Karakas

Kitti Papp-Karakas

Ecommerce és logisztika szakértő.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

63 cikk