10+1 slágertermék, amit akár Te is árulhatsz idén karácsonykor

Olvasási idő: 6 perc

A webáruház-indításnál kulcskérdés a termékválasztás. Vannak olyan termékek, amelyek 365 napon át közel hasonló volumennel értékesíthetőek, és vannak olyanok is, amelyekre az év különböző, speciális időszakaiban nő meg rettenetesen az igény. Ezeket a változásokat nem mindig könnyű lekövetni, de ha az idei karácsonynak már tökéletes termékportfólióval vágnál neki, vagy még csak most keresed a Nagy Ő-t a termékek terén, ez a cikk neked szól.

Az ideális termék gyorsan beszerezhető, minőségi, és elég nagy rajta az árrés ahhoz, hogy a marketingköltségek miatt se fájjon egy webshoptulajdonos feje. Karácsony előtt különösen fontos, hogy legyen a kínálatod igazán vonzó az ajándékokat keresgélő tömegek számára. Átnéztük az online piactér katalógusát és összegyűjtöttünk Neked 10+1 szuper terméket, amit idén már Te is sikerrel értékesíthetsz. 

1. Elektromos masszázspárna otthonra vagy autóba

Tedd fel a kezed, ha a stressz, a rossz alvás vagy a hullámzó home office körülmények következtében nem fájdult meg mostanában a nyakad vagy a hátad. Ugye? Rengetegen vannak, akik imába foglalnák annak a kedves ismerősnek a nevét, aki megajándékozná őket egy 8 fejes, elektromos masszázspárnával. Segíts nekik! A Webshippy segítségével akár másnap át is vehetik tőled a csomagot. Ehhez a termékhez egyébként gyerekjáték benefitalapú termékleírást kreálni. Ez lehet az idei év egyik nagy kedvence!

2. Ultrahangos illóolajpárologtató lakásszépítőknek

Egy innovatív és exkluzív otthonból nem hiányozhat ez a termék. Nem olcsó, ez igaz, de azok számára, akik valamivel szeretnék lenyűgözni jó anyagi körülmények között élő rokonaikat, ideális választás. Elsősorban olyan webshopok számára remek portfólióbővítési lehetőség, ahol értékesebb, kiváló minőségű termékek közül válogathatnak az igényes vásárlók.

Ha van lehetőséged steadicammel rövid, 10-15 másodperces mini termékvideót forgatni a termékről exkluzív környezetben, akkor még azokat is meggyőzheted, akik nem hiszik el, amit általában a fotókon látnak (teljes joggal).

Ez a termékkategória egy ajándékozási “jackpot”, hiszen mindenkinek van olyan szobája otthon, amelyben jól mutat, egészséges, értékesítői oldalról pedig könnyű hozzá látványos fotót és megkapó szöveget készíteni. Amennyiben a magas árrést rejtő termékkategória elnyerte tetszésedet, de távol áll tőled a fotózás és a szövegírás, akkor biztosan örülni fogsz, hogy az online piactéren egy kattintás után használhatod a nagykereskedők releváns kreatívjait és szövegeit.

3. Hintaló gyerekekek
Ezért most lehet, hogy szülőtársaim egy része el fog átkozni, de ízlések és pofonok… Kétféle szülő létezik. Az egyik típus imádja a színes-szagos, pörgő-forgó játékokat, a másik típus pedig csak 1,5 percnyi csöndre vágyik. Azt viszont nem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy minden kisgyermek imádja a hangot adó, világító, állatos játékokat. És az is biztos, hogy minden szülő azt szeretné, hogy a legfontosabb kincse a lehető legboldogabb legyen, főleg karácsonykor. Ezt az elemes, zenélő, világító, a száját és farkát is mozgató hintalovat nem kell etetni, nem hullajtja a szőrét és szelíd. Ideális választás lehet akár háziállat helyett is. Szóval ez a termék maga a 4 lábon járó – rendben, hintázó – meglepetéscsoda karácsonyra.
4. Csokiszökőkút édesszájúaknak

Mindenki szeret olyan ajándékot választani, ami nem csak egyszer arat sikert. A csokiszökőkút előnye –  az online piactér megbízható beszállítójának köszönhető kiváló minőség és magas profitlehetőség mellett –, hogy az ajándékozó is részesülhet a termék előnyeiből. Egyrészt nagy rá az esély, hogy a csokiszökőkút a kibontást követő 1 órán belül kipróbálásra is kerül, másrészt visszatérő hőse lesz szülinapoknak, házibuliknak, társaspartiknak. Apropó társas: el is érkeztünk a következő versenyzőnkhöz.

csokifondü_illuszt
5. Pozitivity társasjáték örök gyerekeknek
A társasjátékok többsége szuper, csak éppen vagy felnőtteknek, vagy gyerekeknek való. És persze sok idő kell hozzá, illetve kettőnél több játékos. Mielőtt azt gondolnád, hogy „miért ajánlunk olyan terméket, aminek csupa negatív tulajdonsága van”, gyorsan rá is térek a Pozitivity előnyeire, amiket te is kamatoztathatsz a webshopodban. A 30-60 perces játék tökéletes választás családoknak, csapatépítő társaságoknak, vagy akár oviknak/suliknak. A társasban felfedezhető boldogságfokozó és személyiségfejlesztő technikákat a pozitív pszichológia szakértői alkották meg, így garantált a felhőtlen kikapcsolódás, a nevetés és az érzelmi kötelékek megerősödése. A termék mögé könnyű egy hiteles missziót építeni, amelynek segítségével egyszerűbb kilógni a reklámzajból, valamint kilépni a karácsonyi játékdömpingben megszokott klisék fogságából.
6. Kreatív fotógömb
Ez az a termék, amelyre minden (hobbi)fotós vágyik. Előnye, hogy szuper termékfotókat lehet róla/vele készíteni, és persze az is, hogy  az online piactérhez csatlakozva hatalmas árréssel értékesíthető. A fotógömb kiváló teret enged a kreativitásnak, hirdetési oldalról nézve érdemes minél játékosabban közelíteni a termékhez és a célcsoport(ok)hoz. A gyermeki képzeletet, fantáziát érdemes becsempészni a termékre épített kampányban, ezzel is ötleteket adva a potenciális vásárlóknak.

Ráadásul magával a termékkel is könnyű egyedi, személyre szabott ajándékot készíteni (pl. később kinyomtatott, kreatív fotókat), ezért ezt a USP-t kiemelve még hatékonyabban értékesíthető karácsony előtt.

7. Szakállvágó kendő igényes favágóknak
Itt két célcsoportra is lőhetsz: a hölgyekre, akiket zavar, hogy elhullott szakálldarabkák jelzik: párjuk ismét elővette a trimmert, illetve olyan férfiakra, akik hasznos és olcsó kiegészítővel lepnék meg magukat vagy jó barátjukat karácsonykor. Borbélyszalon otthon, level 1000.
8. Gamer tál játékfüggőknek 
A gamerek egy nagyon jól körülhatárolható célcsoport. Ugyanakkor egyre nehezebb őket meglepni, az ingerküszöbüket átugrani egy olyan korban, amikor mindenhonnan hatalmas képregényhősök, kreatív ereklyék, színes-szagos játékok ömlenek rájuk. Azért ez a tál egy olyan kellék, amit nem sokan tudnak majd visszautasítani, ha jó szövegeket és képeket társítasz hozzá. A speciális, mégis jól definiálható és könnyen célozható közönség számára egyszerű a kreatívgyártás. Az élénk, vibráló színek használata ebben az esetben például javasolt.
9. Neon flamingó
Nincs élet flamingó nélkül. Poénnak és „lakásbarátságosító” berendezésnek is elsőrangú. Univerzális, hiszen bármelyik helyiséget feldobja, és egyaránt jól mutat egy dilibolt vagy egy lakáskiegészítőket árusító webshop kínálatában. A flamingó hájp még mindig létezik, ezért érdemes erre és a vizuálisan intenzív bekapcsolt állapotra fókuszálni a hirdetéseknél.
10. Süteménytartó karácsonyfa házitündéreknek
Az édes ünnep ezzel lehet teljes. Hero terméknek nem biztos, hogy ez a leghatékonyabb választás, de szortimentbővítésnél 5 csillagos. Miért? Mert jól fotózható – szerinted hány süti fér el benne? –, erősen kapcsolódik a karácsonyhoz, és minden családban van legalább egy édesszájú vagy egy rendmániás, aki imádni fogja. A webshopok többsége készül karácsonyi kampánnyal, ennek a terméknek (a formája és funkciója révén) ott lehet a helye bármelyik internetes áruház virtuális polcain. És természetesen bármelyik otthonban is, ezért a hirdetésekben érdemes a közösségi élményre és az összekötő szerepre fókuszálni.
+1 Ajándékdoboz meglepetésimádóknak
Sokan vannak, akik nemcsak másokat, hanem saját magukat is szívesen meglepnék. Csakhogy ez nem könnyű feladat. Kivéve, ha egy olyan titkos ajándékdobozt állíthatnak össze, amelynek pontos tartalmát ők sem ismerik. Csak az értékét, illetve a benne lévő terméktípusokat. A többi meglepetés.
 

Ez a modell havi rendszerben is “üzemeltethető”, amikor a vásárló egy fix havidíjért cserébe minden hónapban kap egy meglepetésekkel teli csomagot. Az online piactér nagykereskedő partnereinek és a több ezer minőségi terméknek köszönhetően könnyedén összeállíthatsz ajándékdobozokat különböző korcsoportba tartozó gyerekek, hölgyek vagy urak számára. Arról nem is beszélve, hogy milyen jó lehetőség ez egy-egy specifikusabb célcsoport ösztönzésére.

Remélem, sikerült olyan termékeket ajánlanunk, amelyek segítenek neked még sikeresebbé válni az e-kereskedelemben. Boldog, megrendelésekben gazdag karácsonyt kívánunk előre is!

 

Picture of András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

63 cikk