A műanyag már a múlté – 100% papír térkitöltő anyagok a Webshippynél

Olvasási idő: 3 perc
muanyag_helyett ujrapapi

Az utóbbi években lépésről-lépésre haladtunk a környezettudatosabb megoldások irányába, mostanra elértük, hogy a Webshippy csomagjaiban a korábban használt műanyag térkitöltőt 100%- ban felváltotta a papírból készült változat.

A piac vezető e-logisztikai vállalataként kulcsfontosságúnak tartottuk a műanyag kivezetését, hiszen havi viszonylatban 130-150 ezer csomagot indítunk útjára teljesítési központunkból. Ez éves szinten akár 2 milliónál is több küldeményt jelent, így ilyen volumen mellett tehát kiemelten fontos, hogy környezetbarát anyagokkal dolgozzunk.

A saját tervezésű díjnyertes Webshippy dobozok minden szempontból szerethetőek, és már bevezetésükkor fontos lépést jelentettek az úton, hiszen általuk a minimumra csökkent a felhasznált térkitöltő mennyisége. A műanyag változatoknak azóta is igyekeztünk még inkább visszaszorítani a használatát, hogy mihamarabb végleg elbúcsúzhassunk tőlük.

Bár ezeknek a csomagolóanyagoknak fontos szerepe van a biztonságos és sérülésmentes szállítmányozásban, ökológiai lábnyoma aránytalanul nagy az életciklusához képest. A csomagokban az üres tér kitöltésére szolgáló anyag csak addig hasznos, míg a szállítmány célhoz nem ér, azt követően rövid időn belül a szemetesben landol.

Tekintve, hogy a logisztika az optimalizált útvonalak, és a rövidülő kiszállítási idő felé halad, a sokszor alig néhány órás szállítási folyamatban egyre kevésbé elfogadható, hogy olyan anyagokhoz nyúljunk, amelyek lebomlási ideje 100 év körülire tehető.

A számos környezetbarát alternatíva közül a Webshippy az újrahasznosított Fillpak papír mellett döntött. Az új térkitöltő papír mind biológiai lebonthatóság, mind a környezetre gyakorolt hatása szempontjából tudatos és jó választásnak bizonyult.

csomagolas_webshippy

A logisztikai központunkban kezelt csomagokban a buborékfóliát is felváltotta az úgynevezett Geami Wrap csomagolóanyag. Ez utóbbi szintén 100%-ban műanyagmentes technológia, ráadásul esztétikus megjelenésével stílusosabbá teszi a csomagokat, és jelentősen hozzájárul a prémium ügyfélélményhez.

Geami_Wrap_csomagolas
Geami Wrap csomagolóanyag

Geami_Wrap_muanyagmentes _csomagolas

Az e-kereskedelemben tevékenykedők tudják, hogy a strapabíró és biztonságos csomagolás ma már minimum elvárás. A kiküldött csomagnak ezen felül szépnek és megnyerőnek is kell lennie. Az unboxing videók világában mindennapos történet, hogy a webáruházból rendelt csomagot nyilvánosan, a kamera előtt nyitja fel a vásárló, nem mindegy tehát, milyen üzenetet közvetít a csomagolás, amiben az árucikk érkezik.

Ha vállalkozásod elérkezett ahhoz a ponthoz, amikor érdemes a fulfillment felé lépned, itt mindent megtudhatsz a Webshippy e-logisztikai szolgáltatásairól.

Válóczy Edina

Válóczy Edina

PR és kommunikációs szakember, szárnyait próbálgató dropshipper. Éppúgy hisz a történetmesélés erejében, mint az adatvezérelt digitális marketing szemléletben.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

61 cikk

Kedvező árú csomagküldés itthon és külföldön?
A Webshippy szolgáltatja!

Már a DPD is elérhető kínálatunkban, versenyképes árakkal és akár másnapi szállítással. Így már 7 futárcég közül választhatnak webshop partnereink és az ügyfelek.