A műanyag már a múlté – 100% papír térkitöltő anyagok a Webshippynél

Olvasási idő: 3 perc
muanyag_helyett ujrapapi

Az utóbbi években lépésről-lépésre haladtunk a környezettudatosabb megoldások irányába, mostanra elértük, hogy a Webshippy csomagjaiban a korábban használt műanyag térkitöltőt 100%- ban felváltotta a papírból készült változat.

A piac vezető e-logisztikai vállalataként kulcsfontosságúnak tartottuk a műanyag kivezetését, hiszen havi viszonylatban 130-150 ezer csomagot indítunk útjára teljesítési központunkból. Ez éves szinten akár 2 milliónál is több küldeményt jelent, így ilyen volumen mellett tehát kiemelten fontos, hogy környezetbarát anyagokkal dolgozzunk.

A saját tervezésű díjnyertes Webshippy dobozok minden szempontból szerethetőek, és már bevezetésükkor fontos lépést jelentettek az úton, hiszen általuk a minimumra csökkent a felhasznált térkitöltő mennyisége. A műanyag változatoknak azóta is igyekeztünk még inkább visszaszorítani a használatát, hogy mihamarabb végleg elbúcsúzhassunk tőlük.

Bár ezeknek a csomagolóanyagoknak fontos szerepe van a biztonságos és sérülésmentes szállítmányozásban, ökológiai lábnyoma aránytalanul nagy az életciklusához képest. A csomagokban az üres tér kitöltésére szolgáló anyag csak addig hasznos, míg a szállítmány célhoz nem ér, azt követően rövid időn belül a szemetesben landol.

Tekintve, hogy a logisztika az optimalizált útvonalak, és a rövidülő kiszállítási idő felé halad, a sokszor alig néhány órás szállítási folyamatban egyre kevésbé elfogadható, hogy olyan anyagokhoz nyúljunk, amelyek lebomlási ideje 100 év körülire tehető.

A számos környezetbarát alternatíva közül a Webshippy az újrahasznosított Fillpak papír mellett döntött. Az új térkitöltő papír mind biológiai lebonthatóság, mind a környezetre gyakorolt hatása szempontjából tudatos és jó választásnak bizonyult.

csomagolas_webshippy

A logisztikai központunkban kezelt csomagokban a buborékfóliát is felváltotta az úgynevezett Geami Wrap csomagolóanyag. Ez utóbbi szintén 100%-ban műanyagmentes technológia, ráadásul esztétikus megjelenésével stílusosabbá teszi a csomagokat, és jelentősen hozzájárul a prémium ügyfélélményhez.

Geami_Wrap_csomagolas
Geami Wrap csomagolóanyag

Geami_Wrap_muanyagmentes _csomagolas

Az e-kereskedelemben tevékenykedők tudják, hogy a strapabíró és biztonságos csomagolás ma már minimum elvárás. A kiküldött csomagnak ezen felül szépnek és megnyerőnek is kell lennie. Az unboxing videók világában mindennapos történet, hogy a webáruházból rendelt csomagot nyilvánosan, a kamera előtt nyitja fel a vásárló, nem mindegy tehát, milyen üzenetet közvetít a csomagolás, amiben az árucikk érkezik.

Ha vállalkozásod elérkezett ahhoz a ponthoz, amikor érdemes a fulfillment felé lépned, itt mindent megtudhatsz a Webshippy e-logisztikai szolgáltatásairól.

Válóczy Edina

Válóczy Edina

PR és kommunikációs szakember, szárnyait próbálgató dropshipper. Éppúgy hisz a történetmesélés erejében, mint az adatvezérelt digitális marketing szemléletben.

Kapcsolódó cikkek