Kiállítások, expók

Olvasási idő: 5 perc

Az egyik nagy különbség az online megjelenésekhez képest, hogy sokkal személyesebbek. A valóságban találkoztok, ahol láthatjátok egymás arcát, a vásárlóid megismerhetik, hogy kik állnak amögött a cég vagy termék mögött, amit ő meg szeretne vásárolni. Mondanom sem kell, de ez jelentősen növeli a termékeidbe és cégedbe vetett bizalmat és szeretetet, amik a bevételeid növekedését fogják eredményezni.

Szeretnél több terméket eladni online? Akkor nézd meg a 30 online értékesítési megoldásból álló anyagunkat. Ebben részletesen bemutatjuk azokat a csatornákat és módszereket, amelyeknek a segítségével több vásárlót tudsz terelni a webshopodra. Az összes anyagot itt éred el egyben: 30 online értékesítési megoldás – így add el a termékedet online!

A termékeidre ugyanez jellemző. Egy webshop esetén általában nincs lehetőség fizikailag megnézni, megérinteni, kipróbálni a terméket. Azonban egy kiállításon erre is lehetőség nyílik. Már számtalanszor kimutatták például a kutatók, hogy a fizikai érintésnek varázslatos ereje van, akkor miért ne használnád ki?

expo kapcsolatépítés

A kiállításon való részvétel előnyei

  1. Valós vélemények, valós emberektől

Az online térben nagyon alacsony ideig vagyunk képesek koncentrálni és figyelni. Az aranyhalakkal vetekszünk e tekintetben, ami nem túl hízelgő ránk nézve. Ez sok mindenre kihat, például ha nem elég gyors az oldalad, az emberek elkattintanak, mielőtt betöltene.

Éppen ezért az, hogy az emberek megálljanak kérdésekre válaszolni online, csak nagyon nehezen érhető el.

Erre nyújtanak szuper megoldást a rendezvények, ahol nem a rohanásra vannak berendezkedve.

Itt egy-egy kiállítónak rengeteg alkalma nyílik beszélgetni a célcsoportjával, és nagyon égető kérdésekre kaphat választ, akár olyanokra is, amikre online sosem kapna, mert a rövid idő alatt nem alakul ki a szükséges bizalom.

Érdemes nagyon figyelni, és hostessek mellett saját magunk is kilátogatni az ilyen rendezvényekre, mert a célközönség szavaiból kincset érő információkat kaphatunk a fájdalompontjaikról, a vágyaikról, a félelmeikről, vagy éppen arról, hogy ki a döntéshozó a cégükben vagy a háztartásukban. Ezeket az igen értékes piaci információkat a hostok/hostessek nem feltétlenül veszik észre. Ezért is kiemelten fontos a személyes jelenlét.

  1. Remek networking lehetőség

Ha már ott vagyunk, és lehetőségünk nyílik személyesen társalogni és ismerkedni, miért ne használnánk ki ezt a lehetőséget partnerkeresésre?

Az online térrel ellentétben a kiállításokon az ismerkedés is sokkal kötetlenebb, gyorsabb. Hamarabb kialakul a szimpátia, és az ismerkedés sokkal kötetlenebbé válik, ha nem emailben, hanem személyesen történik.

Keress olyan leendő partnereket, akikkel nem vagytok közvetlen konkurensek, és tudnátok egymásnak segíteni. Olyan partnereket is kereshetsz, akiknek tetszik a terméke, és esetleg árulnád, vagy ők a te termékeidet.

Terméket árulhatsz úgy is, hogy átcímkézed a saját brandedre. A lehetőségek tárháza korlátlan, csak legyél kreatív és nyitott az együttműködésre és ne felejts el kezdeményezni!

  1. Konkurenciaelemzés

Ha ott vagy a rendezvényen, hiba lenne nem végigsétálni rajta. És, ha már végigsétálsz rajta, alaposan nyisd ki a szemed. De, hogy miért? Mutatom:

Találd meg a közvetlen konkurenseidet, és elemezd ki őket:

  • Mit árulnak az expón
  • Miért épp ott van a standjuk, ahol
  • Mi a stratégiájuk stb.

Jó tanácsok, ha elgondolkodtál azon, hogy kiállító legyél

Mielőtt kiállítóként súlyos pénzeket fizetsz ki pár négyzetméter területért, érdemes egy kicsit utánajárnod a dolgoknak.

  1. Tájékozódj a rendezvényszervezőtől

Az egyik jó módszer erre, ha megkérdezed magát a rendezvényszervezőt, hogy kik járnak az expóra, hányan szoktak évente eljönni, stb. – ezzel pontosan belőve, hogy valóban megéri-e kiállítanod.

Innen valószínűleg csak hivatalos és felszínes adatokat fogsz kapni, mert a rendezvényszervezőnek érdeke, hogy csupa szépet és jót mondjon neked – hogy aztán minél drágábban tudja eladni neked a kiállítóstandot. Ez után egy lépéssel érdemes tovább menni.

  1. Tájékozódj más kiállítóktól

Akár a rendezvényszervezőtől is tudsz listát kérni, hogy kik fognak kiállítani. De ha van ismerősöd (érdemes kapcsolatokat kiépíteni az iparágadban), akkor őt még jobb lehet megkérdezni, mert tőle tényleg meg fogod tudni a frankót, amit a rendezvényszervezőtől nem biztos:

  • Mekkora a vásárlási szándék a kiállításra érkezők között?
  • Mekkora az ROI? (Return on Investment, azaz befektetésarányos megtérülés)
  • Ők hány éve járnak ki?
  • Mik a legjobban bevált módszerek (az eddigi tapasztalataik alapján)?
  • Hol érdemes standot venni, mik a stratégiai gócpontok, ahol a legtöbb érdeklődő elhalad?
  1. Tájékozódj a célközönségedtől

A harmadik, aranyat érő módszer az, ha megkérdezed azokat, akik ilyen kiállításra járnak. Rengeteg információt tudsz szerezni, de nehéz megtalálni őket.

Hol érdemes keresni?

  • A rendezvény social media oldalain érdemes figyelned, kik kommentelnek, lájkolnak, stb.
  • Kérdezd meg a listáidat, hogy valaki volt-e már, és ha igen, mik a tapasztalatai – vagy jönnek-e, és mit várnak a rendezvénytől
  • Megkérdezni az ismerőseidet, hátha valamelyikük részt vett már rajta: ő mindent el fog mondani neked.
  1. Először érdemes kimenni látogatóként is

Ha még nem vagy biztos benne, hogy megéri kiállítanod, vagy egyszerűen csak nem szeretnél egy ekkora befektetést meghozni – látogass ki magánszemélyként. Fontos, hogy egyszerre éld bele magad a szerepbe és egyszerre figyelj árgus szemekkel.

Ilyenkor korlátozottabbak a lehetőségeid (pl.: nem fog hozzád odajönni a célközönséged), de a fent említett pontok közül ilyenkor is érdemes megcsinálni azokat, amikre van lehetőséged – tehát ne felejtsd otthon a névjegykártyád!

András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

61 cikk