3+1 érv, hogy miért csatlakozz nagykereskedőként a Webshippy viszonteladói piacteréhez

Olvasási idő: 3 perc
nagykereskedo_viszonteladoi_piacter_Webshippy

A legtöbb vállalkozás előbb vagy utóbb elérkezik arra a pontra, hogy szintet kell ugrania a további fejlődéshez. Nagykereskedőként, forgalmazóként érdemes új megoldásokat is számításba venni, ha az értékesítés fellendítésére keresed a megoldást. Ilyen a Webshippy Digitális Viszonteladói Piactere, ahol értékesítők ezrei keresnek újabb termékeket kínálatuk bővítésére.

Legyen szó saját előállítású termékekről, vagy külföldről beszerzett árucikkekről, a növekedés egy bizonyos ponton túl mindig nagy feladat elé állítja a nagykereskedőt. Ahhoz, hogy feljebb tornázzuk az eladásokat, előbb-utóbb viszonteladó partnerekre, országos lefedettségű viszonteladói hálózatra, termékeink megsokszorozott jelenlétére van szükség.

Ebben a fejlődési szakaszban többnyire kezdetét veszi a partnerek felkutatása, majd a rengeteg energiát felemésztő operatív teendők következnek; a szerződéskötéstől az adminisztráción át számtalan olyan dolog, amit minden disztribútorral egyenként végig kell zongorázni. Átadni a termékfotókat, az adatokat, leírásokat, gondoskodni róla, hogy a termékek megfelelő mennyiségben rendelkezésre álljanak a viszonteladó számára, és oda-vissza működjön a fontos információk áramlása.

Hosszan sorolhatnánk, hogy mennyi kihívással jár egy viszonteladói hálózat felállítása, de bizonyára mindenkinek megvannak a saját tapasztalatai ezen a téren. A jó hír az, hogy van már sokkal biztonságosabb, és legfőképp hatékonyabb gyakorlat arra, hogy dinamikusan haladjunk előre ebben a kérdésben. Összeszedtük azt a 3 +1 kulcsfontosságú érvet, amiért megéri nagykereskedőként a Webshippyre támaszkodni.

1. Nem kell a viszonteladókkal egyesével tárgyalni, szerződni

Potenciális viszonteladók tömege egyetlen platformon
A Webshippy egyedülálló dropshipping piactere viszonteladók, webáruházak, influencerek egyre bővülő köréhez juttatja el termékeidet. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a nagykereskedőink minimális energiabefektetéssel új célcsoportokat érhetnek el a viszonteladóink révén.

Minőség és megbízható márkanevek
A kezdetek óta olyan színvonalas beszállítók és népszerű márkák termékei találhatóak a katalógusban, mint például a BUTLERS, az OpticWorld, az Édesvíz Kiadó, a Tokshop, az Unilever vagy a Himalaya.

Sőt, beszállítóink sok esetben értékesítőként is kihasználják a rendszer lehetőségeit, így például a KreatívJáték vagy az R.M.Ékszer nem csak felajánlja termékeit, de saját portfóliójukat is bővítik dropshipping modellben.

„Hihetetlen volt látni, hogy még csak néhány hete tettük hozzáférhetővé a termékeinket a Dropshippy termékkatalógusban, máris több webáruház is sikeresen értékesített közülük a saját áruházában.” 

Scharbert Edina, Butlers   

2. Nem kell a rendeléskiszolgálással foglalkozni

Az első pillanattól automatizált
Onnantól, hogy a nagykereskedő belistázta a termékeit a viszonteladói katalógusba, nincs más teendője. Nem kell kapcsolatba lépnie a partnereivel, pár kattintással “kiszolgálják” magukat a piactér kínálatából.

Viszonteladói értékesítés korlátok nélkül
Több ezer online értékesítő válogat a termékek között a nap 24 órájában. Amikor egy webshop úgy dönt, hogy a kiválasztott nagykereskedő termékeit árulni fogja, minden adatával, és az elérhető fotókkal együtt átszinkronizálja magához, hogy megjelenítse a saját kínálatában. Ezzel gyakorlatilag készen áll a termékek értékesítésére.

Zökkenőmentes rendelésteljesítés
Beszállító partnereinknek a logisztikára sincs gondjuk. A viszonteladói webáruházak által értékesített termékek összekészítését és kiszállítását ugyanis mi végezzük. A kelet-európai régió leginnovatívabb logisztikai központjaként a Webshippy teljesen automatizált folyamatokkal dolgozik. Ha felpörög az eladás, vagy ha a szezonban többszörös forgalmat bonyolítanak a webáruházak, akkor sem kell fennakadásra számítani.
Robotizált raktárunkban a legmodernebb technológiákat alkalmazzuk, a prémium ügyfélélményt tartva szem előtt.

3. Nincs felesleges adminisztráció

Kardinális kérdés, hiszen hagyományos esetben a viszonteladók napi ügyeivel való foglalkozás egy-egy kisebb részleg figyelmét is felemészthetik. A Webshippy szoftvere ezeket is automatizáltan elvégzi a beszállítók helyett.

Készletnyilvántartás
Az adatszinkronizációnak köszönhetően mind a beszállítók, mind a viszonteladók 0-24 órában valós idejű készlet információ birtokában vannak. Mindazok a folyamatok, amiket szemmel kellene tartani ahhoz, hogy tökéletesen működjön a viszonteladói hálózat, itt automatikusan zajlanak: rendszerünk nyilvántartja a készleteket, figyelmezteti az értékesítő partnereket szükség esetén, vagy éppen leveszi a katalógusból a terméket készlethiány esetén.

Számlázás, pénzügy
A számlázás és a pénzügyi elszámolás szintén automatizált, és extra biztonságos, hiszen csak akkor indítunk el árucikket a megrendelőhöz, ha annak árát a viszonteladó webáruház már kifizette a nagykereskedőnek.

+1 Teljesen új, még felfedezetlen vásárlóréteget érhetsz el termékeiddel

Portálok, blogok és influencerek is kezdik felfedezni az e-kereskedelem nyújtotta lehetőségeket, akik a termékbeszerzés lehető legegyszerűbb formáját keresik, hogy aztán a marketingre és az értékesítésre fektethessék a hangsúlyt.

A dropshipping piactér kínálatából szemezgető online szereplők komoly lendületet adhatnak a nagykereskedők értékesítésnek azáltal, hogy a saját webáruházuk kínálatába beválasztott termékeket megjelenítik látogatóik számára.

Egyre népszerűbb termékbeszerzési forma

Tekintve, hogy a social media felületek fejlesztései is erőteljesen abba az irányba haladnak, hogy mindinkább a megkönnyítsék, leegyszerűsítsék a náluk zajló vásárlást, robbanásszerű változások várhatók ezen a téren. Nagykereskedőként mindenképpen megéri jelen lenni azokon a felületeken, amelyek ezeket a gyorsan változó igényeket ki tudják elégíteni, és innovatívan reagálnak a piac elvárásaira.

Ha szeretnél körülnézni a katalógusban, kipróbálni a rendszert, regisztrálj vagy vedd fel velünk a kapcsolatot és munkatársunk minden kérdésedre válaszol!

Picture of Válóczy Edina

Válóczy Edina

PR és kommunikációs szakember, szárnyait próbálgató dropshipper. Éppúgy hisz a történetmesélés erejében, mint az adatvezérelt digitális marketing szemléletben.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

63 cikk