Webshop konverzió emelése fulfillmenttel – nem is gondolnád, milyen fontos!

Olvasási idő: 4 perc
Webshop_konverzió_fulfillment

 

Mindegy, hogy kezdő vagy régi motoros vagy-e a piacon; vállalkozásodnak erős támasza lehet a jól megválasztott fulfillment partner. A nyilvánvaló előnyök mellett kevesebb szó esik arról, hogy milyen nagy mértékben tud hozzájárulni a sikerhez, a vásárlók körében tapasztalt népszerűséghez, és hogy mindez hogyan érhető tetten a webshop konverziók számában. Most ebből a szemszögből világítjuk meg a kiszervezett logisztika elvitathatatlan előnyeit.

A netező ott vásárol, ahol azt érzi, hogy fontos

 

Mivel az utóbbi évben a “plázázás” jelentős mértékben visszaszorult, az emberek az online térben, és magában a vásárlási élményben keresik a feltöltődést, a figyelmet, és sokszor annak visszaigazolását is, hogy fontosak. Konverzió vagy elhagyott kosár? Hogy a virtuális kirakatnézegetés hogyan végződik, az meglepően kevés dolgon múlik. Felmérések szerint a látogatók olyan alapvető információkat keresnek a webáruházakon – a tiéden is -, amelyek biztosítják őket afelől, hogy nem dönthetnek rosszul.

Ha könnyen és gyorsan megtalálják ezeket, nyert ügyed van. Másképpen fogalmazva: amennyiben olyan ígéreteket kommunikálsz az oldaladon, amelyek kellőképpen elveszik az esetleges hibás választás, vagy egy impulzus vásárlás súlyát, nagymértékben hozzájárulsz a mindenkori konverziós ráta pozitív alakulásához.

Mik a konverzió elősegítő tényezők a webshopodon?

No1. konverziónövelő tényező:
Ingyenes kiszállítás, de legalábbis versenyképes kiszállítási díj

A felhasználók 63%-a kényelmi szempontok miatt dönt az online vásárlás mellett, és közel ugyanennyien – mielőtt bármit a kosarukba tennének – ellenőrzik az adott webshop szállítási díjait. Ha a kiszállítás ingyenes, vagy a vásárlás összértékől függően ingyenes, nyitottabban állnak a böngészéshez, és nagyobb eséllyel rendelik meg az összeválogatott termékeket.

Hogyan segít ebben a fulfillment?
A fulfillment vállalt naponta többezer csomagot ad fel a futárszolgálatokon keresztül, így alacsony díjakat kap a szállító cégtől. Webshop tulajdonosként ez téged is érint, mert sokkal kedvezőbb árakat kapsz a fulfillment partnertől, mintha magad szerződnél a kézbesítő csapattal. A helyzetből adódik, hogy lehetőséged van alacsonyan tartani a házhozszállítási díjaid, sőt dönthetsz úgy is, hogy teljességében átvállalod a költségeket a vásárlótól, ezzel bezsebelve a versenyelőnyt a konkurensekkel szemben.

No.2. konverziónövelő tényező:
Másnapi kiszállítás

Kétszer ad, aki gyorsan ad, avagy a gyors kiszállításnak megkérdőjelezhetetlen szerepe van a konverzió létrejöttében. Abban az esetben, ha egy bizonyos termék közel azonos áron több webshopban is megtalálható, az emberek várhatóan ott rendelik meg, ahol a leggyorsabb kiszállítást ígérik nekik. Ha áruházadban kellő hangsúllyal kommunikálva van (pl a termék adatlapon ) a másnapi kézbesítés, akkor jó eséllyel számíthatsz a konverzióra. Pszichológiai szempontból fontosabb ez, mint gondolnánk: teljesen más azzal a tudattal megpakolni a kosarat, hogy másnap  a kezünkben is tarthatjuk az áhított terméket.

Hogyan segít ebben a fulfillment?
A webshopok gyors kiszolgálására specializálódott cégként a fulfillment vállalatok többsége automatizált folyamatokkal dolgozik. Onnantól, hogy a rendelés befut a webáruházon keresztül a logisztikai központba, a kézbesítő csapat másnapra az ország bármely pontjára eljuttatja. Nincsenek hullámvölgyek, becsúszott hibák, késedelmes teljesítés. E-kereskedőként stabilan alapozhatsz erre a teljesítményre.

No. 3. konverziónövelő tényező:
Hibamentes teljesítés

A visszatérő látogatók szempontjából komoly érv az újabb és újabb vásárlás mellett a hibamentes teljesítés. Ha korábban már meggyőződtek róla, hogy pontosan, precízen, időben teljesülnek a megrendelések, és a tipikus hibák nem ütik fel a fejüket, (kimarad valami a csomagból, más színben érkezik stb), szívesen térnek majd vissza.

Hogyan segít ebben a fulfillment?
A kulcsszó az automatizáció. Onnantól, hogy a fulfillment partnernél teljesen automatikusan futnak le a szükséges folyamatok, és a webáruházad közvetlen összeköttetésen keresztül kommunikál a logisztikai szoftverrel, nem marad lehetőség a hibázásra.

Fontos, hogy a fenti előnyöket ne csak biztosítsd, de tedd is láthatóvá látogatóid számára, hiszen csak akkor fog hatni a konverzióra. Az érdeklődőknek tudniuk kell, hogy 1 napos házhozszállítással, kedvező futárköltséggel számolhatnak. A fulfillment partnered által biztosított garanciákra vontakozó  pecsétet is feltétlenül tüntesd fel az oldaladon. Például, a Wesbhippy prémium kiszolgálás garancia minden látogató számára világossá teszi, hogy a régió leginnovatívabb logisztikai központjából gyorsan, hibamentesen és sértetlenül fogja megkapni a csomagját.

 

Extra kötőerő a webshopod és a vásárlók között – az élmény

 

No.4. konverziónövelő tényező:
Megnyerő csomagolás

Mindenki szeret csomagot kapni, pláne csomagot bontani. Amellett, hogy biztonságos és strapabíró, egy csomagolásnak manapság szépnek is kell lennie. Az unboxing videók világában mindennapos történet, hogy a webáruházból rendelt csomagot nyilvánosan, a telefon kamerája előtt nyitja fel a vásárló. Nem mindegy tehát, milyen üzenetet közvetít a csomagolás, amiben az árucikk érkezik.

Hogyan segít ebben a fulfillment?
Csomagolás tekintetében nagyon sokat hozzá tud adni az áruházad megítéléséhez a fulfilment szolgáltatód. Milyen terméket milyen dobozba érdemes tenni, milyen típusú térkitöltővel és lezárással? Hogyan nem sérül meg a doboz, és mitől lesz “feltörhetetlen”, vagy éppen a legmegfelelőbb a kézbesítő futár számára? A csomagolás olyannyira fontos tényező, hogy egyesek folyamatosan kísérleteznek, újítanak ezen a téren. A legjobb megoldások nem csak innovatívak, de szépek is, a Webshippy dobozai például még a Hungaropack Ipari Kreativitás Díját is elnyerték.

No.5. konverziónövelő tényező:
Csúcsidőszakban is változatlan színvonalú szolgáltatás

Vásárlóként mindannyiunknak vannak rossz tapasztalatai. Például ha egy Black Friday idején hatalmas csúszással kapjuk meg a csomagunkat, vagy éppen a karácsonyi ajándék érkezik meg a két ünnep között.. Abban biztosan egyetértünk; nincs kiábrándítóbb annál, amikor a webshop visszatérő vásárlói nem számíthatnak a megszokott kiszolgálásra. Az ilyen esetek pillanatok alatt le tudják rombolni a vállalkozás imidzsét, és az sem kizárt, hogy a korábbi vásárlók elpártolnak a nagyobb, szervezettebb konkurenshez, mert az flottabb rendeléskiszolgálást tud biztosítani.

Hogyan segít ebben a fulfillment?
Ezen a téren nem tudsz csalódást okozni, ha egy professzionális fulfillment partnerrel működsz együtt. Extrém szinten megugrott rendelésszámokkal is ugyanúgy működik a minőségi kiszolgálás. Az automatizált folyamatok egyik nagy előnye pont abban rejlik, hogy rugalmasan terhelhető, skálázható, így nem befolyásolja a működést, hogy éppen 50 vagy 500 csomagot kell kiszolgálni naponta.

TIPP: Lepd meg apró ajándékokkal a vásárlókat! Nagyon hatékony konverzió és kosárérték növelő technika, ha bizonyos értékhatár felett (pl 10.000 ft felett) meglepetés ajándékot, vagy választható ajándékot ígérsz látogatóknak.
Ha nincsenek erre a célra megfelelő kisebb értékű, ugyanakkor vonzó termékek a palettádon, akkor sincs gond, mert a  dropshipping katalógusunkból pár kattintással beszerezheted azokat.


Két út kínálkozik: intenzív felzárkózás vagy a logisztika kiszervezése

 

Globális felmérések szerint hatalmas tempót diktál az online tér, és e-kereskedőként már nem elég a sikerhez az, hogy jó terméket árulunk. Az előttünk álló években erős differenciálódás várható, és kiszolgálás színvonala jelentős szerepet fog játszani abban, hogy ki milyen ütemben lesz képes növekedni, lépést tartani.

A tavalyi e-kereskedelmi robbanás után csak előre érdemes menekülni, és bár az irány egy, két lehetséges fejlődési út is kínálkozik a webshopok számára. A vállalkozások egy része 2021-ben a házon belüli rendeléskiszolgálás fejlesztésére összpontosít. Mások számára a logisztika kiszervezése hozza el majd a szükséges szintugrást. Ha úgy érzed, hogy elérkeztél ahhoz a ponthoz, amikor érdemes a fulfillment szolgáltatás felé lépned, itt mindent megtudhatsz a Webshippy Fulfillments szolgáltatásairól.

 

Picture of Válóczy Edina

Válóczy Edina

PR és kommunikációs szakember, szárnyait próbálgató dropshipper. Éppúgy hisz a történetmesélés erejében, mint az adatvezérelt digitális marketing szemléletben.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

63 cikk